Home » tips » Wat kun je doen als je Lyme denkt te hebben?

Wat kun je doen als je Lyme denkt te hebben?

door | 23 jul, 2019 | tips

 

De vorige blog had ik het over hoe je Lyme kunt voorkomen. Deze keer wil het met je hebben over wat je kunt doen als je Lyme denkt te hebben.

Toen ik er zelf achter kwam dat ik Lyme had, stortte mijn wereld in en tegelijk gaf het me handvatten omdat ik wist waarom ik me zo beroerd voelde. Er viel ook van alles op zijn plek en ik kon gaan zoeken naar een behandeling. Ik geloofde echt dat ik beter kon worden en ondertussen heb ik al honderden mensen met Lyme mogen begeleiden in mijn praktijk op een natuurlijke manier.

Hoe eerder jij weet of je Lyme hebt, hoe beter het nog te behandelen is. Hoe herken je Lyme dan? Indien je bent gestoken door een teek, mug, horzel, daas, vlooi, luis of een ander steekinsect en er verschijnt een rode ring (dit wordt ook wel erythema migrans of “Bulls eye rash” genoemd) dan is er sprake van besmetting met de Borrelia. Uit deze besmetting kan de ziekte van Lyme ontstaan. Je moet dan DIRECT actie ondernemen! Meer over het verloop van de ziekte lees je hier.

Wil je zelf testen of je Lyme hebt? Kijk dan eens naar deze vragenlijst en vul hem in.

Wanneer je niet geneest in stadium 1 kan de bacterie zich dieper in het lichaam nestelen. Dit kan in alle soorten weefsels en organen en door het afscheiden van zijn gifstoffen verzwakt hij jouw afweersysteem.

Indien de klachten na ongeveer een jaar niet verdwenen zijn, dan spreken we over chronische Lyme. De symptomen komen dan in golfbewegingen; het ene moment heb je niet of nauwelijks last, terwijl je op een ander moment weer plotseling alle klachten weer kunt voelen.

Oke, je hebt Lyme….. Maar welke behandeling past dan bij jou? Waar begin je?

Bij de huisarts? Voor antibiotica?

Na 14 dagen raad ik behandeling met alleen antibiotica niet snel meer aan. Simpelweg omdat de Borrelia alsdan jouw systeem beheerst en zich gemakkelijk kan verschuilen voor antibiotica. Hij heeft daarvoor legio mogelijkheden, verstopt zich lekker in jouw cel zodat niemand hem kan vinden. Het probleem verergert dan aangezien hij zich steeds dieper in jouw lijf zal gaan verschuilen en het steeds lastiger wordt om hem nog te pakken. Maar wat dan?

Ga op een zoek naar een ervaren therapeut (liefst eentje die zelf Lyme heeft gehad) die jou op natuurlijke wijze kan behandelen of naast een reguliere behandeling op natuurlijke wijze kan ondersteunen. Dit vergt tijd, geduld en helaas geld. Houd dit in het achterhoofd aangezien het zonde is om al na een half jaar of eerder de behandeling te willen stoppen omdat je er meer van had verwacht.

Er zijn op dit moment zoveel Lyme-protocollen die je kunt kiezen en wellicht zie jij door de bomen het bos niet meer. Ik heb hier wel een duidelijk beeld bij. Hoe, dat lees je in dit artikel (deel 1) en in dit artikel (deel 2).

Voor nu raad ik aan om voorzorgmaatregelen te treffen je goed in te pakken als bescherming en jouw immuunsysteem goed te ondersteunen. Succes!
Als je vragen hebt, mag je natuurlijk altijd mailen, dan reageer ik weer na mijn vakantie!

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin