LYME-EXPERTS 

Vind in onderstaand overzicht gecertificeerd Lymeherstel therapeuten in Nederland

opgeleid door Gerrie Hasselaar 

MAASTRICHT

Rhea Heeringa
Huisarts, darmtherapie, orthomoleculaire voeding, positieve geneeskunde, Lyme-herstel therapeut

www.gezondinhetkwadraat.nl

Mijn naam is Rhea Heeringa 

Naast mijn werk als huisarts, run ik mijn bedrijf Gezond in het kwadraat. Binnen mijn eigen bedrijf help ik mensen op het gebied van klachten door middel van leefstijlaanpassingen en/of darmtherapie. Door de combinatie van reguliere medische opleidingen en aanvullende opleidingen kan ik mijn cliënten op verschillende manieren ondersteunen.  

Specialismes:
Darmtherapie, Orthomoleculaire voeding, Positieve Geneeskunde, Lyme-herstel therapeut

Praktijkgegevens:
Gezond in het kwadraat
Proost Banensstraat 2
6227 XG Maastricht

✉️info@gezondinhetkwadraat.nl
📞 06 15 414 744

UDEN

Desirée van Cuijk
Orthomoleculair therapeut

sterkuden.nl

Neem jij er geen genoegen mee om met een klacht ’te leren leven’, om pijn te hebben of moe te zijn zonder een duidelijke verklaring? Heb je behoefte aan meer tijd en aandacht daaraan, en dat voor lange tijd de gezondheid wordt hersteld? Orthomoleculaire therapie kan jou daarbij helpen.

Mijn passie is erachter komen waar jouw klachten vandaan komen, welke systemen er verstoord zijn en of er eventuele tekorten zijn in voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Van daaruit kijken we samen naar een oplossing die past in jouw levensstijl en die je vitaliteit en gezondheid weer terugbrengt. Vanuit mijn achtergrond, apothekersassistente, ben ik altijd al geïnteresseerd geweest wat een stofje doet in een lichaam en aan welke knopjes er gedraaid wordt. Geweldig dat dit ook met voeding en (natuurlijke) suppletie kan.

In de verandering ligt de oplossing, en de kleinste verandering maakt het grootste verschil!

 

Specialismes:
Orthomoleculaire therapie, maag en darmen, hormonen, voedingsadvies, EMB bloedtest, Lymeherstel therapeut

Praktijkgegevens:
Sterk met je Energie
CAT vergoedbaar therapeut
Dorshout 5
5406 ND Uden

✉️desiree@sterkuden.nl
📞 06-48260086

GELDERLAND

Jan Bot
Klassiek Homeopaat

www.homeopathie-janbot.nl

Mijn naam is Jan Bot, Klassiek Homeopaat.

Mijn levensloop is heel divers, wat betreft persoonlijke ontwikkelingen en werk. Ik heb op verschillende gebieden opleidingen gevolgd, waaronder een agrarische opleiding met een master Ranch management in Forth Worth U.S.A.

Tijdens mijn verblijf in Fort Worth U.S.A. werd ik door persoonlijke omstandigheden teruggeroepen naar Nederland. Deze ingrijpende ervaringen in mijn leven maakten dat ik meer ben gaan nadenken over de zin van het leven. Voor mij is dit bewustwording, gekoppeld aan mijn persoonlijke ontwikkeling om te worden wie ik in de kern ben.

In mijn optiek past hier ook mijn besmetting met de Borrelia bacterie, veroorzaker van de ziekte van Lyme, in. Lyme had een ernstig effect op mij. In eerste instantie op fysiek niveau, maar gaandeweg werd me ook duidelijk dat Lyme mij inzicht gaf in mijn emotioneel (dis)functioneren.

In mijn geval heeft de reguliere geneeskunde niet echt een antwoord op Lyme (dit geldt helaas voor veel aandoeningen) en hierdoor kwam ik in aanraking met homeopathie.
Door mijn positieve ervaring met homeopathie heb ik besloten om zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te volgen. Begin februari 2019 heb ik mijn diploma behaald van de zesjarige opleiding aan de AVKH te Zwolle.

Mijn vrouw en ik hebben allebei chronisch Lyme en ik zocht naar verdere verdieping binnen mijn vakgebied homeopathie naar herstel van Lyme. Die verdieping vond ik via de opleiding Lymeherstel. Door die opleiding ben ik tot andere inzichten qua behandeling gekomen wat betreft Lyme, co- besmettingen, complexiteit van symptomen, inzet orthomoleculaire middelen en het werken met de verschillende homeopathische middelen en potenties. En niet te vergeten de holistische kijk ten aanzien van de behandeling van de cliënt.

Al met al was deze opleiding een zeer welkome aanvulling. Gerrie had de lessen via powerpoint presentaties met uitgebreide informatie goed voorbereid. Middels deze nieuwe inzichten voel ik me nog beter uitgerust om cliënten met Lyme te gaan behandelen.

Ik ga cliënten helpen door ze eerst de Lyme-vragenlijst te laten invullen. Deze lijst geeft meteen een goede indruk “waar de schoen wringt”. Vervolgens kan ik via het Lyme-stappenplan cliënten gestructureerd helpen.

Specialismes:
Klassiek Homeopaat, Lyme-herstel therapeut

Praktijkgegevens:
Het Glacis 3, 7202 DK Zutphen
Het Glacis 3
7202 DK Zutphen

✉️ info@homeopathie-janbot.nl
📞 06-20441138

GRONINGEN

Coby Tjassing
Klassiek Homeopatie Haren

www.klassiekehomeopathieharen.nl

In 2009 heb ik de opleiding Klassieke Homeopathie met succes afgerond en ben ik vervolgers gestart met mijn praktijk. Mijn passie ligt in natuurlijk beter worden en de verstoorde balans zo goed als mogelijk met natuurlijke middelen herstellen.

Mijn interesse voor ziekte van Lyme is ontstaan doordat een dierbaar familielid chronische Lyme heeft en ik verder wilde zoeken naar wat is er aan te doen. Voor het behandelen van de ziekte van Lyme zet ik o.a.. Homeopathische middelen , schlusserzouten, omega 3, orthomoleculaire middelen en kruidentincturen in.

Ik heb brede kennis en ervaring met betrekking tot allerlei gezondheidsproblemen.  Ik behandel ook veel kinderen met ontwikkelingsproblemen. Soms ten gevolge van vaccinatieschade, waarbij ontstoren van vaccinaties (CEASE methode) de behandelmethode is. Verder richt ik me op huid en longproblemen, problemen met zwanger worden, zijn en de bevalling, kraambed en baby.

Ik ben lid van de NVKH en wordt vergoed uit aanvullende ziektekosten pakket.De vergoeding verschilt per verzekering en per pakket, lees daarom goed welk pakket u heeft.

Specialismes:
CEASE therapie, ziekte classificatie, Lymeherstel therapeut

Praktijkgegevens:
Klassiek Homeopathie Haren
Oude Middelhorst 4
9751 TK Haren

✉️ praktijk@homeopathiecoby.nl
📞 06- 411 436 98

NOORD-HOLLAND

Jolanda Korthof-Kalkoven
Homeopathie voor kinderen

www.lyme-therapie.nl

Specialismes:
Klassieke homeopathie, orthomoleculaire therapie, Lymeherstel therapeut

Praktijkgegevens:
Homeopathie voor kinderen
Groot Dorregeest 2B
1911 ND Uitgeest

✉️ jolanda@homeopathie-voor-kinderen.nl
📞 0251-342090

NOORD – HOLLAND

Miranda Spaargaren- Kleinstra
Balance Buddy

www.balancebuddy.nl

Sinds 1996 ben ik 23 jaar als verpleegkundige werkzaam geweest in de reguliere zorg waar ik op verschillende gespecialiseerde afdelingen werkzaam ben geweest. Nadat ik mijn diploma voor Orthomoleculaire Therapie had behaald ben ik in 2018 gestart met mijn eigen praktijk.

Specialismes:
Darmklachten, voedingsintoleranties, Lymeherstel therapeut en APS therapie.

Praktijkgegevens:

Balance Buddy
Kopsstraat 1
2152CV Nieuw-Vennep

 
✉️ Miranda@balance-buddy.nl
📞 06-21255466

NOORD – HOLLAND

Claudia Kas

Claudia Kas Natuurgeneeswijze

www.claudiakas.nl

Ik ben Claudia Kas, en helaas ervaringsdeskundige in de ziekte van Lyme. In 2020 werd ik plots erg ziek. Het begon met een paar ontstoken vingerkootjes, maar een paar weken later zaten de ontstekingen door mijn hele lijf. Vooral mijn voeten en enkels waren helemaal opgezwollen van het vocht, maar ook mijn knie, ellebogen, handen (ik kon geen lepel meer vasthouden) en mijn schouders. Ik had enorm veel pijn en kon niet meer lopen. Ik belandde in een rolstoel. Ik was ook erg moe en had last van hartkloppingen. Wat was ik verschrikkelijk ziek. Ik liep een jaar bij de reumatoloog in het ziekenhuis, maar die kon het niet begrijpen waar ik last van had. Ik kreeg zware medicijnen, maar die hielpen niet. Sterker nog: ik voelde me er nog beroerder van. Wat was er met me aan de hand?

Via via kwam ik bij een bioresonantie therapeut terecht en die kon meten dat ik de ziekte van Lyme had. Nu ik wist wat ik had, kon ik aan mijn herstel gaan werken. Dat heeft nog tot in 2023 geduurd, maar toen was ik dan toch genezen.

Inmiddels doe ik alles weer. Ik werk volop, sporten en hardlopen. Ik heb de draad van het leven weer op kunnen pakken en daar ben ik heel dankbaar voor.

Als jij rondloopt met vage klachten en de huisarts of specialist weet niet wat er met je aan de hand is, denk dan eens aan de ziekte van Lyme. Kijk op mijn website om de Lyme vragenlijst in te vullen, dan krijg je waarschijnlijk al meer helderheid. En je mag me natuurlijk altijd mailen, ik denk graag met je mee. Weet dat er een veel betere kwaliteit van leven mogelijk is! En dat je op natuurlijke wijze (met vriendelijke medicijnen voor je lijf) echt kan herstellen van de ziekte van Lyme.

Ik was een wrak in 2020, maar inmiddels kan ik alles weer doen. En dat gun ik jou ook!

Praktijkgegevens:
Claudia Kas Natuurgeneeswijze
Claudia Kas
Smidsvuur 15
2421 MG Nieuwkoop

✉️info@claudiakas.nl
📞 06 23 69 84 44

GELDERLAND

Carla Bos
Verbeter je kracht

www.verbeterjekracht.nl

Zit je niet lekker in je vel? Heb je vage klachten en voel je je vaak niet energiek? Blijf niet langer doorlopen! Verbeter je kracht kan je helpen bij een groot aantal problemen waarvan de oorzaak niet altijd op het eerste gezicht duidelijk is. Samen gaan we op onderzoek uit naar de onderliggende problematiek

Specialismes:

BioresonantieTherapeut, Bio-energetisch Therapeut, Therapeut Ziekte van Lyme, Orthomoleculair Leefstijladviseur.
Ik ben lid van de BATC vergoeding is mogelijk (check uw polis)

 

Praktijkgegevens:
Verbeter je kracht
Zomertuin 11
3772 VP Barneveld

✉️ info@verbeterjekracht.nl
📞 0342 435997

 

UTRECHT

Mirjam Knegt
Goede Voeding & Zo

www.goedevoedingenzo.nl

Als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut, gespecialiseerd in herstel van de ziekte van Lyme, geloof ik in een gezonde leefstijl, waarbij de nadruk niet alleen ligt op gezonde, zoveel mogelijk onbewerkte voeding, maar ook op gezond bewegen, ontspannen en zinvol bezig zijn. Kortom: gezond leven overal.

Specialismes:
Voeding, orthomoleculaire therapie, hormoon therapie, Lymehersteltherapeut, APS therapie

Wordt vergoed door een aantal zorgverzekeraars.

Praktijkgegevens:
Goede Voeding & Zo
Van Rijnesteinlaan 14
3927 DL Renswoude

✉️ info@goedevoedingenzo.nl
📞 06-29 47 36 61

UTRECHT

Jaira Parera-Schoone
Sta je mannetje

www.sta-je-mannetje.com

Holistisch coach/therapeut, meditatiedocent, energetisch kindercoach.

Specialismes:
Holistisch coach/therapeut, meditatiedocent, energetisch kindercoach.Hoogsensitiviteit, Lymehersteltherapeut, energetische behandelingen, maanmeditaties.

Praktijkgegevens:
Sta je mannetje
De Stadstuin
3563 AW Utrecht

NOORD- BRABANT

Lotte Verhoeven – van Nisselroy
Alotz

www.alotz.nl

Fijn dat jij iets wilt veranderen aan jouw leefstijl of heb jij bepaalde klachten of de ziekte van Lyme? Misschien ben je al op de goede weg, maar heb je nog meer inspiratie of handvatten nodig. Of je wilt het roer nu omgooien? Ik kan je daarbij helpen. Ik heb 17 jaar als logopedist gewerkt en mensen ondersteund met stem, ademhaling, ontspanning, spraak, taal, gehoor en eet- en drinkproblemen. Sinds 2014 meer verdieping en verbreding met gezonde leefstijl en 100% natuurlijke voedingssupplementen. Naast logopedie, heb ik NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire therapie, Lyme herstel therapie en EHBO Homeopathie gedaan. Dus communicatie expert en therapeut op het gebied van voeding, levensstijl en de ziekte van Lyme. Ik kijk holistisch naar de mens. De mens als geheel op spiritueel, emotioneel, mentaal en fysieke niveau’s. Samen komen we verder naar een betere jij dus een betere ik! 

Specialismes:
Logopedie, Orthomoleculair therapie, NLP, Lymeherstel therapeut, Leefstijl coach.

Praktijkgegevens:
Alotz
Kerkveld 67
5388 RH Nistelrode

 
✉️ info@alotz.nl
📞 +31 (0)6 20 880 589

ONLINE

Noucky Koole
Nutri Support

www.nutri.support

Het is noodzakelijk dat we in het leven op een holistische wijze kijken naar problemen en uitdagingen. Niets komt alleen en alles komt samen. Gezond leven is een keuze, maar bovenal een instelling. Hoe meer je weet des te beter je je persoonlijke keuzes kunt maken.`
Become the CEO of your own health. NUTRI support biedt jou als cliënt de kennis om weer controle over de eigen gezondheid te krijgen en het lichaam te kunnen herstellen, want herstel is echt mogelijk wanneer je weet wat de werkelijke oorzaak is.
Wil je meer over mij weten en mijn zoektocht naar bewustere keuzes en een betere gezondheid met onderliggend Lyme en Systemische Mastocytose lees dan mijn bio NUTRI by Noucky.

Specialismes:
Orthomoleculair therapeut, Lyme expert | Hypnotherapeut, RTT, Levensstijlcoach, Familieopstellingen, DNA life, EMB testen, Bioresonantie.

Praktijkgegevens:
Nutri Support
Ik momenteel werk ik enkel online

 
✉️ info@nutri.support
📞 +31 (0)6 282 272 33