Vakopleiding Lymeherstel therapeut

Specialiseer je in het natuurlijk behandelen van Lyme en co-infecties

 

Lyme en de bijbehorende co-infecties komen steeds vaker voor. Helaas zijn er nog te weinig therapeuten bekend met de ziekte van Lyme en de bijbehorende symptomen. Wist je dat 80% van de mensen met diagnose fibromyalgie of chronisch vermoeidheidssyndroom hoogstwaarschijnlijk aan de ziekte van Lyme lijden? Die mensen kom jij wellicht ook veel tegen in jouw praktijk. Denk ook aan mensen die veel spier- en gewrichtsklachten hebben, veelal is dit de ziekte van Lyme. Of mensen die maar niet op een behandeling reageren, mensen met wisselende klachten zowel lichamelijk als mentaal. Lyme kan eraan ten grondslag liggen wanneer jouw behandeling onvoldoende aanslaat. Leer in deze opleiding hoe je dit snel kunt herkennen en kunt behandelen.

Ben jij therapeut of heb je de intentie om therapeut te worden? En wil jij leren hoe jij deze ziekte en co-infecties kunt herkennen en hoe jij vervolgens deze grote groep kunt helpen met een unieke allround natuurlijke behandeling? Dan is deze opleiding zeer geschikt voor jou!

Studieprogramma 2021:

8 lesdagen | 10.00 – 16.00 uurLe
sdag 2Lesdag 1

Lesdag 1

18 september 2021
Herkennen van Lyme en de co-infecties
Symptomen herkennen van Lyme en co-infecties.
Tools: specifieke vragenlijsten & (lab)onderzoeken.

 

Lesdag 2

2 oktober 2021
Hormonen & Lyme
Hormoon gerelateerde klachten herkennen en natuurlijk behandelen.
Tools: specifieke uitgebreide hormoonvragenlijsten en een bloedonderzoek.

 

Lesdag 3

16 oktober 2021  
Homeopathie & Lyme (voor niet- homeopaten)
Je leert de basisbeginselen homeopathie. Lyme reageert zeer goed op homeopathische middelen.

 

Lesdag 4 

30 oktober 2021
Orthomoleculaire geneeskunde & Lyme
Welke voedingssupplementen zet je wanneer in.
Voeding & Lyme: hoe kan voeding je helpen om Lyme aan te pakken.
Gastdocent: Marieke Lebbink, orthomoleculair therapeut.

 

Lesdag 5: 

13 november 2021
Homeopathische middelen & Lyme 
Welke middelen kun je veilig inzetten en hoe? Verdieping in welke homeopathische middelen wanneer in te zetten voor zowel Lyme als co-infecties.
Je ontvangt hierbij een 38-delige kit met homeopathische middelen en het boek: Homeopathische huis- en reisapotheek van Pieter Jorritsma.

 

BEHANDELPROTOCOL LYMEHERSTEL 

Lesdag 6: 

27 november 2021
Stap 1: het zelfgenezend vermogen

 1. Inflammaties zoals laaggradige ontstekingen oplossen                                                           Toepassing in de praktijk   
 2. Detoxificatie-organen ondersteunen
 3. Microbioom in balans brengen
 4. Voedselintoleranties en allergieën in kaart brengen
 5. Psychologische ondersteuning

 

Lesdag 7: 

11 december 2021
Stap 2: interpretatie van het lichaam op stap 1 en de vervolgstappen

 1. Immuunsysteem moduleren                                                                                                      Behandeling casuistiek
 2. Hormoonbalans herstellen
 3. Pijnerkennen op 4 niveaus
 4. Ontzuren/Ontslakken
 5. Lyme en co-infecties bestrijden

 

Lesdag 8: 

18 december 2021
Interpretatie reactie op stap 2 en de vervolgstappen

 1. Externe belastingin kaart brengen; zware metalen, straling etc                                           Interpretatie naar de praktijk   
 2. Erfelijke afwijkingen onderzoeken
 3. Collageen herstellen
 4. Deconditionering

 

Tarieven 2021:

Eenmalig € 1.795 of € 250 per maand (met een aanbetaling van € 350)

 

HBO OPLEIDING

 • Niveau van de opleiding: HBO
 • Aanvangsniveau: geen vooropleiding nodig
 • Vrijstellingsbeleid: er wordt geen vrijstelling gegeven
 • 100% slagingsgarantie. Slaag je niet, geen probleem, wij helpen je om het de volgende keer wel te halen. Binnen twee jaar na het starten van de opleiding

Evaluatieformulier wordt aan het einde van de opleiding verstrekt om de kwaliteit te waarborgen. Na inschrijving ontvangt de cursist een nota van betaling en een kopie van de voorwaarden.

 

Studiebelasting:

50 uur       – klassikaal waarvan minimaal 40 uur gevolgd moet worden

Accreditatie: 43 ECTS

 

Locatie:

Kantorenpark de Molenzoom: 
Kokermolen 4, 3994 DH in Houten

Koffie en thee inbegrepen en parkeren voor de deur.

 

Kosten: 

De investering voor de vakopleiding Lyme herstel therapeut bedraagt €1.795,00 en is aftrekbaar. Na inschrijving ontvangt de cursist een nota van betaling en een kopie van de voorwaarden.

Inclusief lesmateriaal:

N

Uitgebreide syllabus

N

Homeopathische kit met 38 verschillende homeopathische middelen t.w.v. € 65,00

N

Homeopathische huis- en reisapotheek van Pieter Jorritsma t.w.v. € 16,50

N

Vetzuurmeting t.w.v. €109,00

Na ontvangst van jouw inschrijving ontvang je van ons een bevestiging. Voor het verschuldigde bedrag ontvang je een factuur. 

 

Diploma of certificaat

Na afloop van deze opleiding volgt een examen. Indien dit met goed resultaat wordt afgerond ontvang je een: Diploma Lymeherstel therapeut. Met het behalen van een diploma ontvang je 43 ECTS accreditatie puntenOm in aanmerking te komen voor het diploma moet tevens voldaan zijn aan het tijdig inleveren van de genoemde stukken in de syllabus. 

Indien je wel het aantal verplichte lessen hebt gevolgd maar geen examen hebt gedaan en/of niet voldoet aan de eindtermen, ontvang je een: Certificaat van deelname. Met het behalen van een certificaat ontvangt je geen accreditatie punten.

Wil jij deze opleiding tot Lymeherstel therapeut volgen, schrijf je dan nu in voor deze opleiding.

Wanneer de opleiding door corona omstandigheden niet door kan gaan, krijg je je geld terug.

Accreditatie door beroepsverenigingen

 

Accreditatie punten MBOG

290 punten – algemeen medische SBU
550 punten – orthomoleculaire SBU

ERVARINGEN VAN CURSISTEN:

Ik coach mensen die hoog sensitief zijn en ik kwam erachter dat hoog sensitieve mensen eerder kans hebben op Lyme. Zelf ben ik ook hoogsensitief en heb ik de ziekte van Lyme gehad.

Ik heb ontzettend veel geleerd en ben heel blij dat ik dit nu ook kan toepassen op de cliënten in mijn praktijk. Nu kan ik het écht holistisch aanpakken, helemaal compleet op alle niveau’s.

 

Jaira Parera-Schoone

HSP Coach, Sta je mannetje

Omdat ik mijn praktijk graag wil uitbreiden, ben ik de opleiding tot Lyme hersteltherapeut gaan doen. Specialisatie is hier een hele goede tool voor! Ik heb geleerd vanuit verschillende invalshoeken naar de ziekte van Lyme en de co-infecties te kijken. Homeopatisch, orthomoleculair, fytotherapeutisch en vanuit de hormoonhuishouding. De lessen inspirerend en dynamisch, de lesdagen vlogen voorbij! Ik raad de opleiding zeker aan, aan andere therapeuten en homeopaten.

Jolanda Korthof

Klassiek homeopaat en orthomoleculair therapeut, Praktijk voor klassieke homeopathie

Ik heb vorig jaar bij Gerrie een EHBO- cursus gedaan. Hier hebben wij geleerd om hebben om homeopathie toe te passen bij thuissituaties. Gerrie is een toegewijde vakvrouw! Door haar grote praktijkervaring kan zij de theorie heel duidelijk en met goede voorbeelden uitleggen.

Ondanks dat er nog veel meer Lyme specialisten nodig zijn, ben ik heel blij dat de Ziekte van Lyme nu meer erkenning krijgt. Ik kan een opleiding bij Gerrie van harte aanbevelen!

Nola Verschoor

Schoonheidsspecialiste, Ringana

Ik heb ontzettend veel opleidingen gedaan, waarvan er 2 bij Gerrie zijn geweest.  De opleidingen van Gerrie zijn van grote waarde geweest en heb ik absoluut nodig gehad om het punt te kunnen bereiken waar ik nu ben. Ik heb van haar ontzettend veel kennis en inzichten gekregen die ik kan inzetten tijdens de trajecten die ik met mijn cliënten doe. Gerrie was voor mij een hele fijne docent, ze heeft veel kennis en deelt veel, ook vanuit haar eigen ervaring. 
Cynthia Fekkes-Hilkman

Systemisch coach -en trainer, Life Power Services

Pre-order: reserveer nu alvast jouw boek!

In 2021 zal ook mijn boek over Lyme verschijnen! Het is een wat hipper en toegankelijk geschreven boek met alle ins- en outs over Lyme, co-infecties, behandelingen en life-style tips over voeding, beweging en ontspanning. Wil jij dit boek alvast reserveren, meld je dan nu aan zodat jij als een van de eersten dit boek ontvangt.

6 + 1 =