Home » Behandeling Ziekte van Lyme » Nieuwste Lyme-inzichten 1/9

Nieuwste Lyme-inzichten 1/9

door | 11 nov, 2023 | Behandeling Ziekte van Lyme

Tips om lyme te slim af te zijn

Op alle mogelijke manieren probeer ik mijn kennis te vergaren om om te zetten in aanpassingen in mijn behandelingen als in mijn opleidingen.

Met veel interesse heb ik het Lyme congres (29-04-2022) gevolgd van Dr. Leo Pruimboom. Toen ik jaren geleden mijn opleiding startte in orthomoleculaire geneeskunde kreeg ik al boeiend les van hem.

De komende blogreeks zet ik de nieuwste inzichten op een rijtje. Laat je aangenaam verrassen want we hebben weer nieuwe tools voor Lymeherstel.
Met dank aan Dr. Leo Pruimboom!

Op dit moment lijden 350.000 mensen in Europa aan lyme en dit neemt in rap tempo toe. Als we naar Nederland kijken, zien we deze toename vooral in het Noorden en Oosten van Nederland. Volgens Leo is het vooral Noord-Brabant die eruit springt.

 

Toename ziekte van Lyme, maar geen toename tekenbeten, hoe dan?

Dat geeft natuurlijk te denken. Dat verklaart ook nu weer dat niet alleen de teek deze ziekte kan overdragen. Andere vragen die oppoppen;

  • is de mens gevoeliger geworden?
  • Is de teek giftiger geworden*
  • Welke andere besmettingsmogelijkheden bestaan er?

 

*Hoe Lyme kon ontstaan volgens Leo:

Er zijn verschillende scenario’s over het ontstaan van lyme, maar volgens Leo is het ontstaan na het vele omkappen van bossen en door radio-activiteit na Tsjernobyl. Boven Heidelberg in Duitsland is een wolk blijven hangen die chronische toxische belasting afgeeft. Deze afgifte van toxische belasting heeft er wellicht voor gezorgd dat teken meer giftig werden en zo meer de lymebacterie konden overdragen. De eerste toxische teek komt dan ook volgens hem uit Duitsland en Finland (evt. Californië).

De lymebacterie komt bij ons in Ixodes Ricines teken (schapenteken) voor. Let op bij bruine en donkerbruine teken; de zwarte en witte Ixodes teken zijn geen dragers van de lymebacterie.

De Europese teek heeft volgens Leo een incubatietijd van 24-36 uur, terwijl de incubatietijd van de Amerikaanse teek 35-62 uur is.
Andere bronnen vermelden weer dat de teek binnen 10 minuten de lymebacterie kan overdragen (Buhner).  Feit blijft natuurlijk dat je de teek zo snel mogelijk dient te verwijderen.

 

Bijzonder: de teek raakt in de stress door geluid, ga dus vooral niet schreeuwen!

 


De lymebacterie bestond al veel eerder want in de ijsmummie (3300 v. Chr) werd deze al gevonden. Deze lymebacterie was ingekapseld (gecompartimentaliseerd) in een fibrinogeen netwerk.
Deze inkapseling is een geweldige reactie van het lichaam, maar de lymebacterie wil dit natuurlijk voorkomen en remt daarom onze co-agulatie-capaciteit. Dit uit zich in blauwe plekken, denk dus bij spontaan blauwe plekken ook aan lyme!

Daarnaast hebben we te maken met de globalisatie. Nu komen er ook teken voor in Canada, wat voorheen te hoog lag op de breedtegraad, is nu door de globalisatie ook een gebied voor teken net als Nieuw-Zeeland.

 

Andere besmettingsmogelijkheden:

  • Seksueel overdraagbaar
  • Bloedtransfusie
  • Via moeder op ongeboren kindje

 

OPROEP AAN THERAPEUTEN:

Omdat ik de hulpvragen van cliënten niet meer alleen aan kan, start ik in 2024 weer een 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen.

Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen worden. Wil je meer informatie over de opleiding, stuur mij een berichtje!


Actieprijs tot 1 januari 2024


Wanneer jij je nu inschrijft voor deze opleiding, betaal je nog de oude prijs van € 1795,00 ipv € 1995,00. Voor meer info mail me even 😉

 

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin