Home » Behandeling Ziekte van Lyme » Het verhaal van Micha: van vermoeid naar energiek

Het verhaal van Micha: van vermoeid naar energiek

door | 29 mei, 2017 | Behandeling Ziekte van Lyme

Micha had maar 40% energie. In dit verhaal vertel ik je hoe hij weer een vrolijk en blij kind werd.

Weer volop energie!

Toen Micha (nu 10 jaar oud) in groep 3 zat, begon het gekwakkel. Elke maand was er wel wat. De huisarts prikte bloed en constateerde de ziekte van Pfeiffer. Dat verklaarde zijn vermoeidheid en lusteloosheid, maar er iets mee opschieten deed Micha niet. Na ruim 2 jaar ging zijn moeder Grada Koelewijn met hem naar mij om te kijken wat homeopathie voor hem kon betekenen.

Zijn verhaal staat in de Homeopathie Magazine van mei met ‘Hormonen’ als thema.

Homeopatische korrels voor Lyme en Pfeiffer

Grada, de moeder van Micha, vertelt: “Micha had altijd wat. Het begon met krentenbaard, maar elke maand was er wel iets. Hij was zo vaak ziek. Regelmatig bleef hi thuis van school omdat het gewoon niet ging. Vorig jaar zijn we via een vriendin bij homeopaat Gerrie Hasselaar terecht gekomen. Zij werkt met de vegatest. Daarmee kon ze meten dat er wellicht nog pfeiffer in Micha’s lichaam actief was, maar ze constateerde dat hij hoogstwaarschijnlijk ook de ziekte van Lyme had. Hij bleek nog maar een energieniveau van veertig procent te hebben. Micha kreeg homeopatische korrels mee.

Duwen op de fiets

“Na een week zagen we al een groot verschil. Micha begon weer goed te eten. Eerder klaagde hij altijd “ik ben misselijk” of “ik ben helemaal kapot”. Hij ging vanuit school rechtstreeks op de bank liggen. Om de haverklap was hij ziek, zwak of misselijk. Ik moest hem altijd duwen op de fiets, hij had er gewoon de energie niet voor. Dat gebeurde niet meer. Na een maand zei hij “Mam, ik voel me steeds z zo blij van binnen.” Dat was voor mij zo fijn om te horen, ik had de goede keus gemaakt. Na een aantal weken ging hij ineens weer spelen met Playmobil en voetballen. Na zes weken moesten we terugkomen bij Gerrie. Zijn energie was toen al terug op 70%. Door de huisarts werden we een jaar eerder weggestuurd met “Ziek maar flink uit, eet maar fruit.” Nu gebeurde er zoveel. En de behandeling ging verder dan alleen het aanpakken van de pfeiffer. Het verbaasde me dat er ook Lyme werd gemeten. We hebben nooit een tekenbeet gezien. We wonen wel in een omgeving met veel teken en Micha is er angstig voor. Als hij buiten had gespeeld, dan moest ik hem altijd checken. Daar vroeg hij zelf om. Het idee dat er zo’n beestje in je huid kan komen, vond hij naar. Ik heb er nooit een gezien bij hem, maar het zou zo maar kunnen. We zijn er nu wel alerter op geworden.

Energie voor sport

“Nu is de behandeling zo goed als klaar. Micha’s passie is voetbal. Zijn broer, die weleens bij het veld ging kijken zei: “Mam, hij sleept niet meer met zijn benen. Hij was gewoon stroperig op dat veld.” We zagen dat soort dingen niet eens meer, het hoorde gewoon bij Micha. Toen het veranderde was het zo duidelijk. Hij laat weer fantasiespel zien en hij zit gewoon weer lekker in zijn vel. Micha had echt een klik met Gerrie. Hij was ook heel blij toen we op consult gingen. Hij had het gevoel: er gaat nu wat gebeuren. Mijn advies aan ouders is: je kunt niet zonder huisarts, maar je hoeft je niet te laten afschepen. Je kunt verder kijken. Ga naar een homeopaat in de buurt.

Homeopaat

Gerrie Hasselaar is homeopaat in Amersfoort. “Ik zag Micha voor het eerst op 2 mei 2016. Het is een pienter, gevoelig en stoer jochie. Hij kwakkelde toen al ruim twee jaar, was ziek, misselijk en had hoofdpijn. Hij had ook regelmatig diarree. Verder had Micha een uitgesproken voorkeur voor zure dingen. Vorig jaar had hij Pfeiffer gehad. Maar ook krentenbaard, eczeem, waterwratjes en kinderziektes hadden de revue gepasseerd. Opvallend aan het verhaal van de moeder was dat de laatste drie maanden van de zwangerschap erg stressvol waren geweest. Haar man vertoonde de symptonen van een hartinfarct, maar het bleek om een aanval van hyperventilatie te gaan. Daar was ze erg van geschrokken. Ze heeft toen echt doodsangsten uitgestaan. Dat bracht me op een idee. Ik vroeg Micha hoe het ging met slapen. Na enig aarzelen zei hij: “Ik weet in mijn droom en eigenlijk ook echt: als ik 9 ben, dan ga ik dood”. Daarnaast hield de kanker van de moeder van een klasgenootje hem ook bezig. Deze verhalen leidden naar het homeopatische geneesmiddel Aconitum.

Vegatest

” Ik meet patiënten door met de vetagtest. Alles wat ik meet zou optimaal gezien honderd procent moeten zijn. Micha’s energie zat op veertig procent. Vervolgens kijk ik wat er zoveel energie vreet. Bij Micha waren dat vooral Lyme en Pfeiffer. Ik vond verder het middel Aconitum erg passend.

Drie pijlers

“Ik werd in mijn praktijk met drie pijlers: de vegatest, homeopatische middelen en orhomoleculaire voedingssuppelementen. Micha kreeg het volgende voorgeschreven: voedingssupplementen magnesiun, B12, D3 en Aconitum C30-korrels. Op 12 april zag ik Micha weer terug. Het ging erg goed, hij at voor twee. Bij het doormeten zat zijn energie op zeventig procent. De lyme en de pfeiffer waren niet meer te vinden.

 

Lyme

“Wat veel mensen niet weten is dat Lyme niet meer alleen door teken wordt overgebracht, maar ook door stekende insecten, zoals muggen. Ook een moeder met Lyme kan het hoogstwaarschijnlijk aan haar baby overdragen. Een mogelijke andere bron van besmetting is via sperma. Mensen die een bepaalde diagnose hebben gekregen met reguliere medicatie, blijken soms helemaal niet de gediagnosticeerde ziekte maar Lyme te hebben. Ik wil mensen hierop graag alerter maken, zodat ze de juiste behandeling kunnen krijgen.

Het artikel van Micha staat in het Homeopatie Magazine van Mei. Als je je herkent in bovenstaande klachten, help ik je natuurlijk graag!

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

 1. Thea Michelbrink

  Beste Gerrie,

  Ik heb ongeveer 25 jr geleden de ziekte van pfyffer gehad, waarmee ik ben blijven lopen..enkele jaren daarna kreeg ik ook de ziekte van lyme.
  Daar ik oa ook in die tijd een scheiding doormaakte, werd veel als psychisch afgedaan! Ik was heel vermoeid en bleef maar doorsukkelen.
  10 jaar geleden ben ik thuis komen zitten, 8jr geleden werd ik afgekeurd, met de diagnose, fikse burnout, fibromyalgie, chronische vermoeidheid en 2 1/2jr geleden pas kwam een natuurgeneeskundige erachter dat ik de ziekte van lyme had! Nu slik ik daar al 2/1/2 jaar kaardeboltinctuur voor, 2 x pd 30 druppels en nog heb ik heel weinig energie! Mijn vraag aan jou…ken jij de werking van kaardebol ook? ie natuurgeneeskundige zegt dat ik deze druppels net zolang moet blijven gebruiken totdat ik weer beter ben…he duur wel heel lang, maar ja..ik loop er dan ook al heel lang mee rond!
  Kun jij hier iets zinnigs over zeggen?? Hartelijke groet, Thea

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin