Home » Therapeuten » Nieuwe Lyme-expert | Klassiek Homeopaat Elke Wisseborn

Nieuwe Lyme-expert | Klassiek Homeopaat Elke Wisseborn

door | 13 jan, 2024 | Therapeuten

Met grote trots wil ik aan jullie voorstellen de therapeuten die dit najaar zijn geslaagd.
Ze hebben allemaal prachtige cijfers en weten Lyme op geheel eigen wijze te behandelen.

Klassiek Homeopaat Elke Wisseborn vertelt.
Lees wie zij is en hoe zij over Lyme denkt.

 

Wie ben je, wat is je achtergrond en waar houd je je mee bezig?

Mijn naam is Elke Wisseborn, ik woon met mijn man, 2 kinderen en hond in Zeist, waar ik mijn praktijk heb voor homeopathie en healing. Daarnaast geef ik les in Evidence Based Medicine voor therapeuten, als onderdeel van de opleiding Medische Basiskennis bij de School voor Homeopathie en bij Healing Space. Eerder ben ik afgestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen met de specialisatie Milieu en Gezondheid: dat zijn mijn grootste passies!

Waarom ben je de opleiding Lymehersteltherapeut gaan volgen?

Helaas had mijn opa de ziekte van Lyme en recent heeft mijn moeder deze diagnose gekregen. Bovendien zie ik om mij heen dat er steeds meer teken voorkomen die ook vaker geïnfecteerd zijn met de Borrelia bacterie.
Kortom: tijd voor actie!

Gerrie kende ik al vanuit onze studie klassieke homeopathie aan de School voor Homeopathie Amersfoort. Daarna volgde ik haar blogs en nieuwsbrieven en zag daarin de oproep voor therapeuten om zich ook in Lymeherstel te bekwamen.

Haar enorme kennis, ervaring en inzet hebben mij doen besluiten me in te schrijven bij de opleiding.

Wat heb je geleerd in deze opleiding?

Ik heb heel veel over de ziekte van Lyme geleerd, dat er verschillende soorten co-infecties kunnen optreden en hoe je die kunt herkennen. En zeker ook veel over de verschillende uitingsvormen van de ziekte: verschillende soorten huiduitslag, zelfs op heel andere plekken dan de beet, dat ook andere insecten Lyme kunnen overbrengen, dat er heel veel verschillende klachten kunnen optreden na infectie, echt teveel om op te noemen! Daarnaast heb ik mijn eigen kennis van fysiologie, met name van het verteringsstelsel, de hormonen en neurotransmitters grondig opgefrist.

Wat ik ook als zeer waardevol heb ervaren is de aanvullende kennis over kruidentincturen om specifiek de orgaanwerking te stimuleren en het inzetten van celzouten. En wat natuurlijk alom aanwezig is in de opleiding en m.i. van ultiem belang: de holistische behandeling van de patiënt als persoon en als spiritueel wezen.

Het is een prachtige aanvulling op mijn kennis over Lyme als homeopaat en het geeft me daardoor meer handvatten om mensen te helpen zichzelf te helpen.

 

Hoe ga je cliënten helpen die bij jou komen met Lyme?

Ik ga allereerst de Lymevragenlijsten inzetten https://lymeherstel.nl/wp-content/uploads/2022/10/Lyme-vragenlijst_V5-nederlands_G.pdf, met daarbij in ieder geval de omega-3 vetzuurmeting (die ik al toepaste, maar nu met nog meer urgentie).

Daarnaast geeft het Lymeherstel stappenplan me meer houvast om mensen structureel en duurzaam te kunnen bijstaan in hun herstel van Lyme-klachten.

Wil jij net als Elke mensen met Lyme op een natuurlijke manier behandelen, lees dan verder.
Of heb je zelf Lyme, deel dan deze blog met jouw behandelaar als dat past.

Oproep aan therapeuten: 

Lyme en de bijbehorende co-infecties komen steeds vaker voor. Helaas zijn er nog te weinig therapeuten bekend met de ziekte van Lyme en de bijbehorende symptomen.  Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat er meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen kunnen worden.

Op 16 februari 2024 start weer een nieuwe 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding tot Lyme herstel therapeut. In deze opleiding leer je om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen. Ben jij therapeut of heb je de intentie om therapeut te worden? En wil jij leren hoe jij deze ziekte en co-infecties kunt herkennen en hoe jij vervolgens deze grote groep kunt helpen met een unieke allround natuurlijke behandeling? Dan is deze opleiding zeer geschikt voor jou! https://lymeherstel.nl/opleidingen/

Geaccrediteerd bij alle beroepsverenigingen!

De homeopaten krijgen een (homeopathische) verdieping afzonderlijk van de niet-homeopaten die de basis leren.
NVKH accreditatie in aanvraag: Homeopathie 3 dagen, Medisch 2 dagen Overig 3 dagen

Heb je nog vragen, dan nodig ik je van harte uit op maandag 16 januari of dinsdag 17 januari om 19 uur in de vrijblijvende zoom via:

https://us02web.zoom.us/j/84052403846?pwd=RnZKZHdscE95L0pXQ0UvZ2U1MXNYZz09

Interesse? Stuur me een mail, zodat we even kunnen bellen!

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin