Home » Therapeuten » Nieuwe Lyme-expert | Huisarts en darmdeskundige Rhea Heeringa

Nieuwe Lyme-expert | Huisarts en darmdeskundige Rhea Heeringa

door | 6 jan, 2024 | Therapeuten

Met grote trots wil ik aan jullie voorstellen de therapeuten die dit najaar zijn geslaagd.
Ze hebben allemaal prachtige cijfers en weten Lyme op geheel eigenwijze te behandelen.

Huisarts en darmdeskundige Rhea Heeringa bijt de spits af.
Lees wie zij is en hoe zij over Lyme denkt.

 

Wie ben je, wat is je achtergrond en waar houd je je mee bezig?

 

 

Mijn naam is Rhea en ik ben super geïnteresseerd in de invloed die onze leefstijl heeft op onze gezondheid. Doordat ik jaren geleden zelf anders ben gaan eten merkte ik wat voor impact dit had op mijn gezondheid. Dat was voor mij de reden om me door middel van verdere opleidingen te verdiepen in de impact van leefstijl op gezondheid.

 

 

 

Inmiddels werk ik dus niet meer alleen als huisarts maar run ik ook mijn eigen bedrijf Gezond in het kwadraat. Binnen mijn eigen bedrijf help ik mensen met het terugvinden van hun gezondheid middels aanpassingen in leefstijl en/of darmtherapie. Inmiddels ben ik ook officieel Lymehersteltherapeut.

Naast mijn werk ben ik getrouwd met Jelmer en hebben we samen twee dochters. Ik houd van yoga, wandelen, lezen, zwemmen en hardlopen. Daarnaast vind je me vaak in de keuken en na onze verhuizing waarschijnlijk ook in de moestuin.

 

 

Wat is jouw affiniteit met Lyme?

Als huisarts kom ik regelmatig in contact met mensen die een tekenbeet hebben opgelopen en daar vragen over hebben of start ik met antibiotica in gevallen dat dat geïndiceerd is.

 

Waarom ben je de opleiding Lymehersteltherapeut gaan volgen?

Omdat er steeds meer mensen met een tekenbeet in de huisartsenpraktijk langskomen en ik er graag zelf meer over wilde weten ben ik de opleiding tot Lymehersteltherapeut gaan volgen.

 

Wat heb je geleerd in deze opleiding?

Door de opleiding heb ik meer oog voor “verborgen Lyme”: de patiënten die niet met een acute tekenbeet komen maar die chronische ziekte van Lyme klachten hebben. Doordat deze klachten heel erg uiteen kunnen lopen en enorm wisselend beeld kunnen geven, is het fijn dat ik nu eerder de ziekte van Lyme meeneem in de mogelijke oorzaak wanneer ik een patiënt met “onduidelijke klachten” op mijn spreekuur zie. Daarnaast heb ik nu een rugzak met mogelijkheden om Lyme op een natuurlijke manier aan te pakken naast alleen de standaard antibiotica.

 

Is deze opleiding voor jou een aanvulling geweest op hetgeen je al wist als huisarts over Lyme?

Ja zeker. Ik kan de ziekte van Lyme nu veel eerder signaleren.

 

Hoe ga je de patiënten helpen die bij jou komen met Lyme?

Als huisarts zal ik eerder de mogelijkheid van de ziekte van Lyme in acht nemen en ben ik laagdrempeliger met het inzetten van diagnostiek en zo nodig antibiotica. Binnen mijn eigen bedrijf Gezond in het kwadraat heb ik ook de mogelijkheid om mensen met chronische Lyme op een aanvullende manier te behandelen waarbij ik met name focus op het herstellen van de darmgezondheid en het versterken van het eigen afweersysteem.

Wil jij net als Rhea mensen met Lyme op een natuurlijke manier behandelen, lees dan verder.
Of heb je zelf Lyme, deel dan deze blog met jouw behandelaar als dat past.

Oproep aan therapeuten:

Lyme en de bijbehorende co-infecties komen steeds vaker voor. Helaas zijn er nog te weinig therapeuten bekend met de ziekte van Lyme en de bijbehorende symptomen.  Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat er meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen kunnen worden.

Op 16 februari 2024 start weer een nieuwe 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding tot Lyme herstel therapeut. In deze opleiding leer je om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen. Ben jij therapeut of heb je de intentie om therapeut te worden? En wil jij leren hoe jij deze ziekte en co-infecties kunt herkennen en hoe jij vervolgens deze grote groep kunt helpen met een unieke allround natuurlijke behandeling? Dan is deze opleiding zeer geschikt voor jou! https://lymeherstel.nl/opleidingen/

Geaccrediteerd bij alle beroepsverenigingen!

Interesse? Stuur me een mail, zodat we even kunnen bellen!

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin