Home » tips » De kracht van 8

De kracht van 8

door | 11 dec, 2022 | tips

Wat is jouw wens voor 2023?

We gebruiken het nieuwe jaar vaak om een frisse nieuwe start te maken. Minder eten of drinken en nu eindelijk echt naar de sportschool. Helemaal geen gek idee! Kijk jij al uit naar 2023? Heb je al energie en ruimte voor nieuwe plannen? Of heb je meer het idee dat je niet vooruitkomt, of nog erger; alleen maar achteruitgaat?

En waarom zou jouw goede voornemen voor 2023 niet een persoonlijk mentaal/emotioneel fitnessprogramma zijn? Waarbij jij jezelf antwoorden geeft op vragen als:

Waarom krijg ik het niet voor elkaar om meer ruimte in te nemen voor wat ik echt wil?
Om dichter bij mijn hart te leven?

Of…

Hoe kom ik toch iedere keer in dezelfde K-situaties terecht?
Waarom stap ik steeds weer in dat oude patroon?

Zit je jezelf in de weg, weet je het allemaal niet meer, nemen je klachten toe en zoek je misschien jouw escape in te veel eten, sporten, gamen, anderen helpen, werken, leren, alcohol, drugs, party’s etc.? Of ben je zelfs al zover dat je nadenkt over hoe het zou zijn na dit leven? Deze heftige tijden vragen zoveel van ons, maar hoe blijven we bij onszelf, terwijl anderen constant om hulp vragen? Ben jij al zo ver bij jezelf vandaan dat je niet eens (meer) weet wie jij nu eigenlijk bent? Hoe is het dan mogelijk om beter te worden? Hoe kun je dan herstellen van jouw klachten?

 

Blijven jouw klachten bestaan, omdat je niet echt aan jezelf toekomt?

In de homeopathie stimuleren we het zelfgenezend vermogen, je bent ook zoveel sterker dan je denkt.
Anderen zien dat vaak ook, maar wat als je kind wegkwijnt en het zelf niet ziet? Of wat als je partner zichzelf kwijt is geraakt en het zelf ook niet meer weet? Of als je jezelf bent verloren en een masker opzet en toch maar de schone schijn voor de buitenwereld ophoudt omdat je vindt dat je dat verschuldigd bent aan anderen? Iedereen doet een beroep op jou, maar wanneer maak je tijd voor jezelf vrij? Je kunt wel loyaal blijven, want jouw werkgever heeft jou nodig, net als jouw partner, jouw kinderen, jouw ouders, net als ….. HELP!

Jij bepaalt veel met je geest en die is krachtig genoeg om jouw lijf aan te sturen. Zo kan het zijn dat jij met een ijzersterk doorzettingsvermogen al jarenlang chronische klachten hebt en dat op de koop toeneemt. Af en toe kijk je er misschien eens naar en weet je het wel allemaal diep van binnen. Maar dat komt ooit wel een keer, eerst is de ander aan de beurt, of eerst focus je je op jouw fysieke klachten, daar kom je namelijk echt soms niet meer onderuit. Wat een geweldig lijf heb je toch? De noodrem!

 

Pijnklachten of andere klachten; wat is er emotioneel echt aan de hand?

De weg naar binnen volgens de homeopathie is in volgorde in belangrijkheid:

  1. Spiritueel: waar geloof jij in, waar sta jij voor, wie ben jij?
  2. Emotioneel: wat voel jij, wat heb jij meegemaakt, wat mag nog aandacht krijgen?
  3. Mentaal: wat is jouw focus, heb jij nog ruimte om je te concentreren?
  4. Fysiek: welke fysieke klachten ervaar je, hoe word jij energiek & topfit?

Zoals je ziet, is fysiek de onderste in volgorde van belangrijkheid. Daarom is het nodig om de weg weer “terug te lopen” en aandacht te schenken aan met name het spirituele/emotionele. Hoe gaaf zou het zijn om de juiste balans te vinden in deze vier niveaus? Dit geeft pas echt de kickstart die je nodig hebt in 2023!

In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen die het even niet meer weten, of zelfs niet meer zien zitten. Het ontbreekt me tijdens de consulten aan tijd om helemaal de diepte in te gaan, terwijl dit mega belangrijk is; in alle rust en ruimte tot de kern komen. Want daar liggen de antwoorden voor jouw klachten. Volgend jaar ga ik hier meer aandacht aan geven met een mooi nieuw initiatief: De KRACHT van ACHT!

 

 

De KRACHT van ACHT! 

De KRACHT van ACHT is een bewustwordingsgroep van acht mensen. We organiseren ontmoetingen waar kracht en kwetsbaarheid samengaan. Waar we onze bronnen en drijfveren inzetten voor groei en ontwikkeling. Waar we voelen, leren en integreren. De KRACHT van ACHT volgt de jaargetijden en komt vier keer bij per jaar live bij elkaar.

Winter 

In de winter is de natuur in rust en naar binnen gericht. Een goede tijd voor introspectie. Hoe ga je de zaden planten die je in het voorjaar wilt zien bloeien?

 

Lente

De wereld ontwaakt weer uit haar winterslaap. De lente is een periode van vernieuwing, een frisse start. Tijd om je plannen en ideeën in de wereld te zetten en los te laten wat je niet meer dient.

 

Zomer

De kracht van licht is bij de start van de zomer supergroot. De energie van de zomer kan je helpen om jouw persoonlijke groei te stimuleren en je dromen waar te maken.

 

Herfst

De herfst is het seizoen van de oogst. Tijd om de vruchten die je in de zomer hebt laten groeien te plukken. En niets aan de hand als ze nog niet helemaal af zijn! De winter wacht geduldig om hierover opnieuw te reflecteren…

De KRACHT van ACHT is een plek voor mensen die nieuwsgierig zijn en niet bang zijn om naar zichzelf te kijken, een plek voor jou! We ontmoeten er elkaar en gaan in gesprek over zaken die ons bezig houden. Op alle vier niveaus. Vaak zaken waar geen direct antwoord op is, maar die je voor jezelf moet onderzoeken. Wie ben ik?
Wat voel ik? Waar blokkeer ik? Wat wil ik? Een veilige plek, waar we samen doorzoeken en elkaar steunen.

 

Meld je nu aan voor de volgende groepen 

❤    Jongerengroep 16-21 jaar
Een greep uit de thema’s: verslavingen, onzekerheden, pestgedrag, buitengesloten voelen, leven niet meer zien zitten, geen toekomstperspectief, doelloos etc.

❤    Volwassengroep vanaf 21 jaar gemengd of

❤       Volwassengroep vanaf 21 jaar mannen of

❤       Volwassengroep vanaf 21 jaar vrouwen
Een greep uit de thema’s: eenzaamheid, vastlopen in werk, wie ben ik in mijn relatie, persoonlijk leiderschap, vader – en moederschap, seksualiteit, etc.

FEBRUARI 2023 VAN START

DE KRACHT VAN 8

 

  • Wie ben ik? Wat wil ik? 
  • Waarom voel ik me zo? 
  • Wat wil ik anders? 

 

8 mensen  

8 wensen

 

Investering: € 888,00
Bij een eigen bedrijf wellicht fiscaal aftrekbaar

 

Startdatum: februari 2023
Ieder seizoen een live samenzijn op zaterdag (4 bijeenkomsten) van 10-15 uur 


Locatie: midden nederland

Je hoeft geen cliënt bij mij te zijn om hieraan deel te nemen en ook hoef je geen lyme te hebben, iedereen is welkom! Meld je aan via onderstaand inschrijfformulier, dan plannen we een intakegesprek.

 

 

Wie zijn wij:

Maarten groeneveld

Post HBO registeropleiding professionele communicatie, NLP, TA, Systemisch werk, Mannenwerk & Persoonlijk leiderschap 

 

 

Gerrie hasselaar

Opleiding tot energetisch therapeut, klassiek homeopaat, orthomoleculair therapeut, Sjamanisme, opstellingen, lichtwerker 

 

 

 

Alleen jij houdt jezelf tegen…

Ben jij erbij?

Ps. heb je vragen? Mail me even dan maken we een afspraak om even te bellen.

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin