Home » tips » Transformational Cupping

Transformational Cupping

door | 16 jul, 2021 | tips

In juni 2021 heb ik de opleiding transformational cupping bij Kim afgerond en me bewust geworden van de waardevolle aanvulling in mijn behandelplan naast de homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde.

In deze blog wil ik wat dieper ingaan wat transformational cupping inhoudt, bij welke klachten het inzetbaar is en natuurlijk de resultaten.

 

Wat is cupping en wat doet het?

Cupping wordt al eeuwenlang gebruikt om gifstoffen uit het lichaam af te voeren door middel van glazen bollen die de huid vacuüm zuigt met een pompje. Er bestaan verschillende vormen en ik heb ervaring met Transformational Cupping.
Transformational Cupping is door Kim cupping bedacht waarbij zij de cupping combineert met manuele therapie, acupunctuur, dry-needling, Ayurveda en de Oosterse geneeskunst (zoals “schooncuppen” meridianen) naast natuurlijke voeding.

 

Transformational Cupping (TF)  

Zoals gezegd is dit anders dan normale cupping, omdat het een speciale techniek betreft, gericht op het duidelijk leren voelen van de blokkades (manuele therapie) met de Oosterse geneeskunst en een stukje Hawaiaans, waarbij natuurlijke voeding dient als medicijn en geneeskunst “new style” als achtergrond. “New style” kun je zien als deze “detox”combinatie, oftewel TF.

 

De juiste voeding

Het doel van cupping is om afvalstoffen die zich hebben opgehoopt te verwijderen, waardoor slijm en verklevingen loskomen en alles weer in harmonie kan stromen.

Voeding speelt uiteraard een zeer belangrijke rol. Je kunt de afvalstoffen wel verwijderen met cupping, maar wanneer je daarna weer ongezond gaat eten, kunnen klachten terugkeren.

Als orthomoleculair therapeut onderstreep ik al jaren het belang van de juiste voeding. Omdat de juiste voeding per persoon verschilt, start ik mijn behandeling altijd met een voedingsintolerantietest. Hiermee weet je precies welke voeding het beste bij jou past.

 

Afvoeren van afvalstoffen

Helaas eten we niet meer puur natuur en hebben we te maken met luchtvervuiling, medicatie, vaccinatie, stress op alle niveaus, E-nummers, verzorgingsproducten, 5-G en andere stralingen, schoonmaakmiddelen etc die ons lichaam opslaat als afvalstoffen. Met TF kan dit worden afgevoerd. In mijn behandeling ondersteun ik dit met homeopathische middelen en check ik aan de hand van een vetzuurmeting hoe doorlaatbaar jouw cellen zijn om goed af te kunnen voeren.

 

Contra-indicaties

Goed om te weten is dat we deze manier niet toepassen tijdens de zwangerschap. En cuppen niet direct op spataderen in de knieholtes en oksels.

 

Inzetbaar zowel psychisch als lichamelijk

Bij psychisch/emotioneel kun je denken aan alle oude “shit” die letterlijk en figuurlijk omhoog kan komen. Verwerking van oude patronen, gevoelens en/of gedachten die je van anderen (bv ouders) hebt overgenomen, trauma’s etc.

Een topper op dit gebied is Carlijn van de Laar uit Den Dolder. Wil je meer de aesthetische kant verfraaien? Dan is Sheila Bergeijk uit Aalsmeer absoluut een aanrader. Beide dames zijn zeer kundig en denken in alles met je mee.

 

Resultaten

De resultaten zijn ongekend. Logisch wanneer afvalstoffen verwijderd worden, kan het lichaam weer herstellen en het zelfgenezend vermogen optimaal worden geactiveerd. Wat de klachten ook zijn, denk aan TF bij goed opgeleide mensen.

 

Oproep aan therapeuten

Op 18 september 2021 start ik een nieuwe ronde voor een 8 daagse geaccrediteerde vakopleiding (43EC) waarin je leert om Lyme natuurlijk te behandelen. Vooral bij (hoog)gevoelige mensen is een natuurlijke behandeling meestal effectiever. Mijn streven is de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een natuurlijke en effectieve manier geholpen worden. Ben jij toe aan een drukkere praktijk, meld je dan vooral hier aan. Er is plek voor maximaal 12 therapeuten. Heb je interesse, dan bel ik je om af te stemmen of deze vakopleiding voor beiden passend is.

Wil je alles weten over lyme & Co-infecties?

Neem gerust een kijkje op mijn website Lymeherstel.nl. Hier kun jij je ook vrijblijvend inschrijven voor de nieuwsbrief via deze link!

 

 

 

 

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin