Home » Versterking van jouw eigen afweersysteem » Wanneer het afweersysteem de controle kwijt is – Cytokinestorm (deel 2)

Wanneer het afweersysteem de controle kwijt is – Cytokinestorm (deel 2)

door | 16 sep, 2022 | Versterking van jouw eigen afweersysteem

In de vorige blog over Cytokinestorm heb ik uitleg gegeven hoe dit ontstaat.
Hierbij gaf ik aan dat het in de meeste gevallen wel lukt om een ziekteverwekker te doden met een ontstekingsreactie zoals koorts, maar dat deze ontstekingsreactie niet altijd uitgezet kan worden. Dit noemen we een cytokinestorm oftewel storm van ontstekingsreacties.

Vetzuren zoals Omega 6 en Omega 3 spelen hierbij een zeer belangrijke rol. Door een tekort aan de juiste vetzuren ontstaat er een soort bosbrand die om zich heen grijpt en veel schade kan aanrichten. Daarvoor heb je voldoende brandblussers nodig in de vorm van de juiste Omega 3 met polyfenolen. Je leest deze blog hier terug.

Deze Cytokinestorm komt veel voor bij Lyme en bij het virus en vaccin waar we nu mee dealen. In deze blog geef ik uitleg over de werking van jouw afweersysteem. Laat je niet afschrikken door de nieuwe termen ik vertaal het in begrijpelijke taal met veel dank aan Prof. Dr. Pierre Prof. Dr. Pierre Capel.

 

Nog even een stukje uit de vorige blog:

 

Hoe herken je een cytokinestorm:
Pijnen zijn vaak ontstekingen en ontstekingen hebben vaak te maken met een overactief afweersysteem, waarbij jouw leger druk bezig is om brandjes te blussen. Bij spier-en/of gewrichtspijn volgen vaak diagnosis zoals fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, reuma of lyme.

Heb jij pijn (ongeacht welk soort pijn) en lijkt niets te helpen, lees dan vooral verder!

Wat is een cytokinestorm (overactief afweersysteem/leger):
De naam zegt het al; een storm van cytokines. Cytokines of cytokinen zijn boodschappers tussen de afweercellen. Je kunt dit vergelijken met een doorgedraaid leger wat op alles schiet, goed of fout alles wordt vernietigd.

Voordeel bij eerdere besmetting? Of juist niet…..
Wanneer je eerder besmet bent geraakt met een bepaalde ziekteverwekker zoals een virus, dan weet jouw leger precies hoe deze ziekteverwekker de volgende keer het snelst te doden. Heel handig dit geheugen, of toch niet? Op dit principe is de werking van de meeste vaccins gebaseerd in theorie, maar hoe zit dat in de praktijk?

 

Tactiek afweersysteem:

• Stap 1 de Plakspin:
Jouw lijf past een bepaalde tactiek toe waarbij afweercellen zich hechten aan de ziekteverwekker om deze uit te schakelen. een soort plakspin met tentakels en zuignappen. Deze plakspin komt als eerste vrij in de aanval dat is al binnen een fractie van een seconde.

• Stap 2 Uitbreiding van jouw soldaten:
Daarna worden de andere afweercellen betrokken, zoals de Mastcellen, Dendritische cellen, Macrofagen, Natural Killer cellen, Basofielen, Eosinofielen en de Neutrofielen. Misschien heb je deze mooie namen wel eens gezien bij een bloedonderzoek?

We noemen dit het aangeboren (innate) afweersysteem. Die mastcellen ken je misschien nog uit eerdere blogs over andere heftige (allergische) histamine reacties? Nu begrijp je gelijk waarom sommige mensen een soort allergische reactie kunnen krijgen na een vaccinatie. Leer hier meer over op: https://lymeherstel.nl/voeding/lyme-histamine/

Stap 3 Doodskreet van de cel:
Wanneer een cel is geïnfecteerd, schreeuwt hij om hulp en geeft signalen af. Deze signalen worden opgevangen door ontvangers van andere cellen. Zie het als een appje van: “HELP, ik ga het niet meer redden, maar ik waarschuw je voor deze ziekteverwekker”!

De andere cellen produceren daarop enzymen wat de RNA van virussen afbreekt, zodat het virus niet kan vermenigvuldigen. Een paar uur later komen andere aanvallers helpen, Interferonen genaamd. Interferonen zijn meer specifiek. Zoiets als op ieder bacterie of viruspotje past een interferondekseltje.
Zo komt Interferon 6 vrij bij een virus en past het Interferon 6 dekseltje niet op een bacterie. Het is belangrijk dat het afweersysteem de juiste interferones produceert anders past het natuurlijk niet.

 

Waar kan het mis gaan?

Maar wat als het al mis gaat bij die plakspin uit stap 1, omdat deze zich bv niet goed kan hechten, of misschien mis je een paar zuignappen of plakt hij onvoldoende?

De ziekteverwekker wordt dan niet volledig gedood maar kan zo wel jouw afweercellen besmetten! Op die manier “verstopt” de ziekteverwekker zich in jouw afweercellen en als “Paard van Troje” kan het zich verspreiden en enorme schade aanrichten.
Dit noemen ze ADE en helaas staat dat niet voor een leuk dansfeestje.

Dit proces werd eerder geconstateerd bij dengue- en zika-virussen en het blijkt ook op te treden bij het virus wat nu speelt.

Onthoud:

Werking afweersysteem in 3 stappen:
Stap 1: De plakspin hecht zich aan de ziekteverwekker
Stap 2: Uitbreiding van jouw soldaten om de ziekteverwekker te overmeesteren
Stap 3: Special Forces oftewel specifieke afweercellen helpen extra mee in de strijd

 

Werking afweersysteem, hoe te herkennen bij jezelf en wat je eraan kunt doen

Dit was blog 2 van de reeks van 6 blogs over de werking van het afweersysteem en hoe je dat kunt vertalen naar Lyme en ziekteverwekkers waar we nu mee te maken hebben.

Ik zie je graag terug bij blog 3 waarin ik je simpel uitleg hoe jouw afweersysteem verder werkt.

 

Oproep aan therapeuten:

Omdat ik de hulpvragen van cliënten niet meer alleen aan kan, start ik 20 januari 2023 een 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen.

Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen worden.
Je bent van harte welkom op de opleiding: https://lymeherstel.nl/opleidingen/
Deze experts gingen je al voor: https://lymeherstel.nl/lyme-experts/

Ben jij er ook bij in januari?

 

Bronnen:

❤ Prof. Dr. Pierre Prof. Dr. Pierre Capel boek: “het Emotionele DNA” en uitleg op internet zoals
❤ https://www.youtube.com/watch?v=YqRMNhRTQ0E
❤ https://www.youtube.com/watch?v=KqTLTG4NIRs

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin1