Vette vis oh zo belangrijk, maar wat doet het precies en zit vis niet vol met gifstoffen en is het wel allemaal bewezen? Allemaal goede vragen die ik een paar jaar geleden had. Om die reden heb ik een jaar onderzoek gedaan om te kijken hoe dat precies zit, wat de beste Omega 3 olie is en waarom.

De functie van Omega 3

De belangrijkste functie is het reparatieproces van al jouw cellen ondersteunen. Omega 3 versoepelt de celwand/celmembraan*, zodat al jouw cellen weer toegankelijk worden voor vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Deze stoffen kunnen hun werk pas doen wanneer ze de celkern bereiken en ja dan moet die celwand wel soepel zijn. *celmembraan kun je zien als celwand. 

 

In mijn praktijk en uit eigen ervaring weet ik dat je nog zoveel supplementen kunt slikken, maar dat dat nauwelijks werkzaam is wanneer het niet op de plek van bestemming (celkern) kan komen. Maar hoe weet je dat? Ik vertel je zo meer over de simpele test.

 

Onderzoek AMC:

Roel Mocking is psychiater in het AMC. Hij is gepromoveerd op onderzoek naar de relatie tussen Omega 3 vetzuren en het ontstaan van een depressie. Hij schrijft: ”deze vetzuren kan het menselijk lichaam niet zelf aanmaken; hiervoor zijn we volledig afhankelijk van het eten van vette vis”. Hij heeft helemaal gelijk maar wat is dan voldoende? Gemiddeld is dat 4 vette wild gevangen haringen per dag. Wie doet dat? Niemand natuurlijk vandaar dat er gelukkig Omega 3 als supplement beschikbaar is.

Mocking schrijft verder: “hersenen bestaan voor een groot deel uit vet, waarvan een derde uit vetzuren. Vetzuren spelen een belangrijke rol bij het goed functioneren van de het membraan, het omhulsel van de hersencellen. Een soepel celmembraan zorgt voor effectieve communicatie tussen hersencellen. Omega 3 vetzuren werken bovendien ontstekingsremmend, terwijl Omega 6 vetzuren juist ontstekingen lijken te bevorderen”.Hij beschrijft hier de hersenen, maar dit principe van doorlaatbaar of soepel celmembraan geldt gelukkig voor alle cellen.
Lees hier meer over zijn onderzoek.

Maar hoe weet je nou hoeveel Omega 3 je nodig hebt? Hoe het is gesteld met jouw celmembraan en welke Omega 3 het beste voor jou is?

 

Mijn uitslagen:

Ik slikte al jaren trouw mijn Omega 3 supplement, maar of het wat deed? Geen idee? Of het de juiste was, geen idee? Of ik voldoende daarvan kon opnemen, geen idee…..
Meten = weten en vandaar dat ik zo blij ben met een vetzuurmeting. Ik ben klassiek homeopaat omdat ik maatwerk wil leveren. Iedereen is immers uniek. Mijn docent zei altijd: “met homeopathie zwengel je de motor van het zelfgenezend vermogen aan, de supplementen zijn de benzine”.

 

Hierbij mijn uitslagen die tegenvielen:

Je ziet dat mijn balans tussen Omega 6 (ontstekingsbevorderend) en Omega 3 (ontstekingsremmend) uit balans is. Logisch dat ik overal pijntjes in mijn lijf voelde; dat waren allemaal kleine brandjes die onvoldoende geblust konden worden door een tekort aan Omega 3.
En mijn celmembraan was ook al niet soepel! Pff daardoor kon ik geen (herstel)energie aanmaken en konden afvalstoffen mijn cellen niet verlaten. Logisch dat ik niet opknapte en moe bleef. Zonde van al die supplementen die zo niet de celkern konden bereiken!

 

Ik startte met de juiste Omega 3 en na 4 maanden deed ik opnieuw de test. Dat zag er al een stuk beter uit:

Mijn brandjes waren bijna geblust! Ik zat bijna onder de 3 met mijn Omega 6 (brandjes) en had veel minder last van stijve spieren en gewrichten. Mijn celmembraan was van 15 naar 5.4 gegaan, waardoor voedingsstoffen en supplementen opgenomen konden worden en afvalstoffen eindelijk de cel konden verlaten (ook handig als je wat wilt afvallen). Ik had weer (herstel)energie en mijn focus en concentratie was ook scherper naast het dieper kunnen slapen.

 

Meten is weten:

We slikken vaak veel supplementen maar heeft het zin? Hoe is het gesteld met jouw balans en jouw celmembraan? Daarom meten = weten!

 

Gratis vetzuurmeting incl. advies:

Voor de eerste 50 mensen die reageren, heb ik een gratis vetzuurmeting beschikbaar gesteld om jou weer een herstelboost te geven incl advies wat het beste bij jou past.
Afspraak is dat je start met een kuur van 8 maanden wanneer je uit balans bent. Iedere 4 maanden herstellen de rode bloedcellen, zodat je zeker weet dat je na 8 maanden alle rode bloedcellen hebt voorzien van de juiste vetzuren! Ben jij volgend jaar ook weer in balans!

 

JA, IK WIL EEN GRATIS VETZUUR METER INCL. ADVIES!

15 + 6 =

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin