Home » Waarom is Lyme zo moeilijk te genezen? » Waarom is Lyme zo moeilijk te genezen?

Waarom is Lyme zo moeilijk te genezen?

door | 25 feb, 2017 | Waarom is Lyme zo moeilijk te genezen?

De ziekte van Lyme (verder Lyme te noemen) is een infectie met de spirocheet-bacterie Borrelia. Je kunt regulier testen via de huisarts of je Lyme hebt. Er wordt dan gebruik gemaakt van de ELISA-test of de Western Blot-test. Beide testen bekijken of jij antistoffen hebt aangemaakt tegen de Borrelia. Helaas zijn deze testen onbetrouwbaar gebleken.

Je kunt hierdoor een onjuiste diagnose krijgen en nog erger ook een onjuiste behandeling met onjuiste medicatie. Zo kun je bv. Cortisone krijgen. Dit middel zorgt ervoor dat de ontstekingen geremd worden en het afweersysteem onderdrukt wordt. Door het afweersysteem op deze manier te onderdrukken, is de kans helaas erg groot dat je niet meer van Lyme afkomt, maar dat het chronisch zal worden. Dit is natuurlijk het laatste wat jij wil!

Deze ziekte is heel moeilijk te genezen, aangezien deze bacterie zo ontzettend goed is om te ontsnappen aan aanvallen zoals medicatie etc. We zouden hem ook James Bond kunnen noemen, ik leg je je uit waarom.

Een aantal trucjes die Borrelia gebruikt:

 • Borrelia kan haar celwand afwerpen en zo voor onze afweercellen volledig onherkenbaar worden. Antibiotica kan haar op die manier ook niet meer te pakken krijgen.
 • Borrelia kan zich gemakkelijk inkapselen in ons lichaam en zo in slapende vorm overleven en onzichtbaar blijven.
 • Borrelia kan een gat in andere cellen boren, daar de kern van doden en er vervolgens zelf in gaan zitten. Ons afweersysteem vindt haar dan ook nooit.
 • Borrelia kan ook een soort van andere jas aantrekken; ze gebruikt dan een omhulling van eiwit, zodat ze ook nu weer onvindbaar wordt.
 • Borrelia kan ook stukjes van zichzelf maken en deze als afleidingstechniek inzetten, zodat ons afweersysteem ook weer volledig het spoor kwijt raakt. Dit kan zelfs zoveel verwarring opleveren dat ons afweersysteem eigen lichaamscellen gaat aanvallen. Dit heet een auto-immuunziekte.
 • Borrelia scheidt bepaalde stoffen af die gunstig voor haar zijn, maar ongunstig voor ons lichaam

Ik kan nog wel even doorgaan zoveel trucjes kent dit monster!  Maar je hebt vast de boodschap begrepen dat er heel wat aan te pas moet komen om deze ziekte weer te genezen.

Omdat ik zelf Lyme heb gehad en niemand wist hoe dit te behandelen en omdat ik veel lymepatiënten in mijn praktijk kreeg, heb ik mij hierin gespecialiseerd. Ik ben nu volledig hersteld en gun dat natuurlijk iedereen!

Heb jij zelf Lyme, of denk jij dit te hebben, aarzel dan niet en maak eens een afspraak. Mocht je iemand kennen die dit heeft, of bij wie je dit vermoedt, laat hem of haar dan dit artikel zeker lezen. Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media, zodat jij ook meehelpt zoveel mogelijk mensen hiervan te genezen.

In een volgend artikel van mijn blog zal ik ingaan op het verloop van de ziekte en hoe je besmet kunt raken. Alvast een tipje van de sluier; helaas hoef je niet door een teek gebeten te worden om besmet te raken, maar kan het ook al door oa een muggenbeet.

Ken jij iemand waarbij je aan Lyme kunt denken? Aarzel dan geen moment en help hem of haar door dit blogartikel te lezen. Dit blogartikel mag je ook delen op Social Media om op deze manier mee te helpen om zoveel mogelijk mensen hiervan te genezen.


Bronnen:

Ortho Health Foundation informatiebulletin Ziekte van Lyme

Site van de Lymeverening

Lyme te lijf geschreven door MSc Inge van Ulden

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

5 Reacties

 1. Wilma

  Ik heb al 8 jaar klachten waarvan de vervelendste moeilijk lopen is en pijn in mijn rechterbeen. Allerlei onderzoeken gehad en een verlenging van mijn achillespees zou de oplossing zijn, maar helaas. Uit de bloedonderzoek naar Lyme kwam ook niets. Ik heb me een tijdje terug laten testen in een bioresinantiepraktijk en daar werd wel Lyme geconstateerd. Il had meer vage klachten en toen werd duidelijk waarom. Er is gelijk een behandeling gestart en dat doet gelukkig wat. Ik ben er nog lang niet maar heb nu goede hoop dat mijn klachten minder worden of gaan verdwijnen.

  Reageer
  • Gerrie

   Hoi Wilma, sorry voor late reactie ik zie jouw berichtje nu pas. Hopelijk gaat het inmiddels al een stukje beter met jou?

   Reageer
  • Raqeebah

   Hoi
   Ik heb t jammer genoeg ook ben erachter gekomen door een orthomoleculaire holistische arts ik ben aan een kuur om alles op te ruimen zijn 1000 korrel 10 voor ontbijt en 10 voor y slapen gaan

   Reageer
   • Gerrie Hasselaar

    Hoi Wilma,
    Ik ben er toen ook op die manier achter gekomen. Hopelijk heb je baat bij de korrels?
    Mijn behandeling is altijd maatwerk en een puzzel. Ik werk met homeopathie, fytotherapie, voedingssupplementen en natuurlijke hormonen. Maar het is dan nodig dat we eerst een grondig consult hebben zodat ik jou het beste kan helpen. Je bent uiteraard van harte welkom zodat we samen kunnen kijken wat jou het beste kan helpen. Succes en wellicht tot ziens!

    Reageer
 2. Marleen van Lieshout

  Hallo,

  Ik zag een rode brede ovale ring aan de binnenkant van mijn elleboog in de afgelopen maand mei, hiermee ben ik naar de huisarts gegaan, met de gedachten dat het een tekenbeet zou kunnen zijn.
  Dit werd meteen ontkend en ik kreeg een zalfje mee, hiermee moest ik maar een tijdje smeren .
  Het plekje bleef zichtbaar en ik ben niet teug naar de huisarts gegaan omdat ik toch op controle moest bij mijn dermatoloog in aug.
  Ik liet hem het plekje zien en hij stuurde mij gelijk door naar de bloedafname , na 2 weken had ik gebeld voor de uitslag , en deze was positief.
  Nu zit ik voor 4 weken aan de antibiotica.
  Ik schrik enorm van alle berichten op internet over de ziekte van lyme, vooral omdat het allemaal niet met 100% zekerheid is vast te stellen.
  Ik zou graag van U willen weten welke test ik na de kuur kan laten doen om er zo veel mogelijk zeker van te zijn dat het genezen is.

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1