Home » Behandeling Ziekte van Lyme » Nieuwste Lyme-inzichten

Nieuwste Lyme-inzichten

door | 18 dec, 2022 | Behandeling Ziekte van Lyme

Zoals jullie wellicht hebben gelezen in de vorige blog, heb ik mijn kennis weer uitgebreid en deel ik deze nieuwe ontwikkelingen in de komende blogreeks waar we echt de diepte in gaan.

Lees hier blog 1 terug: https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/inzichten-1/

Voor nu heb ik een hulpvraag aan jou.

Therapeuten gezocht:

Oproep aan therapeuten, omdat ik de vraag niet meer alleen aan kan. Er is ontzettend veel vraag naar therapeuten die de ziekte van Lyme en de co- en opportunistische infecties kunnen herkennen en op een natuurlijke manier kunnen behandelen. Kortom ik heb nu jouw hulp nodig!

BEN JIJ THERAPEUT?

Ben jij die therapeut die Lyme op een natuurlijke manier met orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie, homeopathische middelen* en laboratoriumonderzoeken wilt leren herkennen en behandelen en wil jij jouw praktijk laten groeien, of heb je als (startend) therapeut nog ruimte voor nieuwe cliënten, lees dan vooral verder.

*als afgestudeerd homeopaat leer je welke homeopathische middelen je wanneer en bij wie inzet. Ben je geen afgestudeerd homeopaat dan leer je in 2 dagen de basisbeginselen van de homeopathie en ontvang je een kit met 39 verschillende homeopathische middelen die je ook bij acute Lymeklachten mag inzetten.

ENORME TOENAME VAN LYME

De ziekte van Lyme neemt in zeer hoog tempo toe. Inmiddels komen we de teek ook tegen in stadsparken en speeltuintjes. Landen over de hele wereld hebben met deze opmars te maken.
Daarnaast kunnen de duizenden eitjes(!) van een nieuw tekensoort besmet zijn, waardoor zelfs de allerkleinste teken-larve de Lymebacterie kunnen overdragen.

ANDERE BESMETTINGSVORMEN

Niet alleen de teek kan de Lymebacterie en andere co-infecties overdragen, andere stekende insecten kunnen dit ook. Andere overdrachten: via een bloedtransfusie, via moeder op haar ongeboren kindje en verder is de Lymebacterie aangetroffen in vaginaal vocht en sperma. Nu begrijp je waarom Lyme enorm toeneemt en er zoveel vraag is naar een passende lymebehandeling die bij iedereen weer anders is.

CO-INFECTIES

Omdat de teek niet alleen drager is van de Lymebacterie, maar ook van andere bacteriën, virussen, parasieten en schimmels, nemen Lymeklachten in rap tempo toe. Dit noemen we co-infecties. Lees  hier meer over co-infecties

Misschien heb je als behandelaar Lyme al herkend en mogen behandelen, maar blijven er nog klachten over. Denk dan aan co-infecties, maar hoe herken je die en hoe behandel je die dan weer?

 

HERKENNEN VAN LYME

Helaas wordt Lyme nog nauwelijks herkend, laat staan erkend. Maar allereerst gaat het om de herkenning en daar gaat het vaak mis. Er komen onjuiste diagnoses voorbij zoals: fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, MS, reuma, (hoog)gevoeligheid etc. lees meer hierover op: https://lymeherstel.nl/symptomen-ziekte-van-lyme/chronisch-vermoeid/

ONJUISTE DIAGNOSES

Door deze onjuiste diagnoses volgt logischerwijs onjuiste medicatie, meestal medicatie die het afweersysteem remt. En bij Lyme is het optimaal functioneren van het afweersysteem juist hard nodig. Lees meer hierover op: https://lymeherstel.nl/hooggevoeligheid/herken-de-symptomen-van-lyme/

LYME-TESTEN

Helaas zijn de reguliere Lyme-testen nog onvoldoende betrouwbaar. Mensen met Lyme krijgen onterecht een negatieve uitslag, terwijl de Lymebacterie zijn gang kan gaan en steeds meer schade aanricht. De Lymebacterie onderdrukt het afweersysteem. Daardoor worden er onvoldoende antistoffen aangemaakt en is een testuitslag vaak negatief. Lees meer hierover op: https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/lyme-testen-en-behandelen-2/

STAGNATIE BIJ THERAPIEPLAN

Als therapeut zie jij waarschijnlijk ook mensen met fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, reumatische aandoeningen, MS, (hoog)gevoeligheid etc. Ze reageren niet of nauwelijks op een therapieplan. Ze hebben sterk wisselende klachten en zijn meestal erg gevoelig voor supplementen, medicatie, bewegen, massage of jouw aanpak. Als therapeut wil je natuurlijk met alle liefde helpen, maar je hebt geen idee meer. Dat is niet zo gek als onjuiste diagnoses zijn gesteld.
Begin eens met het vrijblijvend invullen van deze betrouwbare Lyme vragenlijst en zie gelijk hoe groot de kans is dat je met Lyme te maken hebt.

Denk bij stagnatie in een therapieplan juist aan Lyme!
Hoe komt het toch dat jouw behandeling niet aanslaat bij bepaalde mensen? Lees meer hierover op: https://lymeherstel.nl/waarom-is-lyme-zo-moeilijk-te-genezen/werking-supplementen/

WIL JIJ EEN LYME-EXPERT WORDEN, OF WEET JIJ EEN THERAPEUT?

Dan staat het je vrij om dit bericht met hem of haar te delen. Ben jij zelf die therapeut schroom dan niet om contact met mij op te nemen, of klik op onderstaande link om vrijblijvend jouw vragen over de opleiding te stellen op:

Dinsdag 20 december om 19 uur:
https://us02web.zoom.us/j/86914123655?pwd=Q2Y3dlZVMXlZQTIyVVZRamFUSGNGZz09

Kun je niet op beide dagen, mail me dan even dan prikken we een ander moment voor telefonisch of online overleg.

RUIME ACCREDITATIE

Deze 8 daagse vakopleiding tot Lymehersteltherapeut is geaccrediteerd door nagenoeg alle beroepsverenigingen (MBOG, BATC, CAT, VVET, VBAG, NVKH) met 43 ECTS.
Tevens goedkeuring door CRKBO.

START 20 JANUARI 2023

We starten 20 januari a.s. met deze vakopleiding en zijn 12 mei klaar. Er is plek voor maximaal 12 therapeuten en VOL is VOL. Meer informatie vind je op: https://lymeherstel.nl/opleidingen/

Helaas wordt alles duurder, ook ik heb hiermee te dealen. Maar schrijf jij je nog dit jaar in dan krijg jij nog de prijs voor 2022.

HEB JE INTERESSE?

Mail me dan op info@lymeherstel.nl of log morgen of overmorgen in via bovenstaande zoomlinks en kijken we samen of deze vakopleiding voor beiden passend is.

Lees meer terug op: https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/opleiding/

AFGESTUDEERDE LYMEHERSTEL-THERAPEUTEN

Onlangs zijn er gelukkig Lymeherstel-therapeuten afgestudeerd. Zij zitten door het hele land verspreid, waardoor er altijd een expert bij jou in de buurt is. Je vindt ze onder https://lymeherstel.nl/lyme-experts/.

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin