Afweer wordt om de tuin geleid door Lymebacterie
Heb je de vorige blogs gelezen? Nu alweer de eennalaatste blog van deze reeks.
Overzicht terug te lezen blogs over dit onderwerp:
- Blog 1: aanwijzingen voor de toename van lyme, het mogelijke ontstaan en waar het in Nederland meer voorkomt
- Blog 2: nieuwste tips over hoe je lyme te slim kunt af zijn
- Blog 3: het gevecht om ijzer
- Blog 4: natrium hard nodig
- Blog 5: waarom blijven bloedwaardes vaak normaal en lijkt er niets aan de hand bij lyme?
- Blog 6: strategie lymebacterie
- Blog 7: afbraak barrières
In deze blog ga ik weer wat dieper in op wat ik van het lymecongres gepresenteerd door Dr. Leo Pruimboom heb opgestoken en hoe ik dat in mijn praktijk Lymeherstel zie.
Je kunt nu meer lezen over hoe de lymebacterie ons complementair systeem ondermijnt, oftewel ons afweer om de tuin leidt.
In blog 5 heb je al kunnen lezen hoe de lymebacterie ons afweersysteem plat legt, waardoor ons bloedbeeld een normale uitslag geeft, zodat de (huis)arts je doodleuk vertelt dat er niets met je aan de hand is. Ondertussen wordt je gek van de pijn en nu begin je wellicht ook aan jezelf te twijfelen, want er is toch niets aan de hand. Hoe dan??
Ondermijning complementair systeem in de lever:
Misschien heb je wel eens gehoord van een non-alcoholic fatty liver disease? Dit ziektebeeld omvat niet-alcoholische leververvetting en niet-alcoholische leveronsteking.
Veelal te wijten aan een ongezonde leefstijl (weinig lichaamsbeweging en ongezonde (vul)voeding) wat niet te wijten is aan overmatig alcoholgebruik. Logisch dat bij deze aandoening de lymebacterie veel
meer kans heeft.
Verhoging afvalstoffen in vetcellen, waardoor ziekteverwekkers vrij spel hebben:
In onderzoek bij foie gras (lever van ganzen en eenden als delicatesse) is gebleken dat deze dieren geen enkele afweer meer bezitten. Terug vertaald, betekent het dat wanneer er te veel vetcellen zijn, dat daar het afweersysteem zeer actief is (ontstekingen) en daardoor niet meer toekomt om op een andere plek aanwezig te vechten (lees: nauwelijks tot geen afweer tegen de lymebacterie en andere ziekteverwekkers).
Leo beschrijft ook een onderzoek waaruit blijkt dat we 30x zoveel meer gifstoffen (denk aan pesticiden, zware metalen etc) in onze vetcellen hebben opgehoopt dan 25 jaar geleden!
Ons afweersysteem is daar constant aan het vechten.
Wanneer we de lymebacterie of welke ziekteverwekker dan ook willen doden, zullen we eerst het afweersysteem op deze juiste plek zien te krijgen. Lees: ontgiften!
Voortplanting (virulentie) lymebacterie:
De lymebacterie zelf is totaal niet giftig, maar kan wel een spoor van vernielingen achterlaten. Dit spoor van vernielingen triggert ons afweersysteem, zodat het ons eigen afweersysteem uiteindelijk is die nog meer schade aanricht.
Verandering antigenen:
De lymebacterie is in staat om binnen een fractie van een seconde zijn oppervlakte antigenen (Outer Surface Proteïn/OSP) te veranderen. Oftewel eerst ziet hij eruit als een verschrikkelijk monster en later als een deftige dame waardoor ons afweersysteem compleet het spoor bijster raakt.
Therapie kan ervoor zorgen dat hij deze veranderingen niet door kan voeren, zodat ons afweersysteem adequaat kan reageren.
Dit is natuurlijk pittige materie en kom je er niet helemaal uit, dan kun je dit misschien aan jouw behandelaar doorsturen zodat hij jou nog beter kan behandelen. Mocht je het fijn vinden om eerste even een korte belafspraak te hebben dan kan dat altijd kosteloos. Mail me gewoon!
WAAR KAN JIJ MET JOUW KLACHTEN TERECHT?
In 2023 worden weer nieuwe behandelaars opgeleid met deze laatste kennis en het toepassen daarvan. Mocht jij als behandelaar interesse hebben, lees dan dit eens rustig door, of mocht jij als cliënt jouw behandelaar erop willen attenderen, stuur hem of haar deze blog of deel hem op Social Media. Zo helpen we elkaar!
OPROEP AAN THERAPEUTEN:
Omdat ik de hulpvragen van cliënten niet meer alleen aan kan, start ik 8 september 2023 een 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen.
Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen worden. Je bent van harte welkom op de opleiding: https://lymeherstel.nl/opleidingen/
Deze experts gingen je al voor: https://lymeherstel.nl/lyme-experts/
WANNEER JE INTERESSE HEBT IN DEZE OPLEIDING, MAAR NOG MET EEN AANTAL VRAGEN ZIT, OF JE WILT GEWOON EENS KENNIS MAKEN VOORDAT JE JE INSCHRIJFT, MAIL ME DAN EVEN DAN MAKEN WE EEN BELAFSPRAAK.
0 Reacties