Home » tips » Detoxen / ontgiften / sportvasten / snel afvallen – deel 1

Detoxen / ontgiften / sportvasten / snel afvallen – deel 1

door | 4 aug, 2017 | tips

Detoxen: wat houdt het in en hoe kun je gifstoffen uit lichaam verwijderen?

JOEHOE het is weer zomer en mensen willen zich energiek en slank in bikini hijsen. Om dat snel voor elkaar te krijgen en om de knop van teveel, te vaak en te slecht eten om te zetten, gaan we detoxen, oftewel ontgiften, oftewel vasten, oftewel (crash)diëten.

Het idee is om alle shit je lichaam uit te gooien in een zo’n kort mogelijk tijdsbestek, zodat jij weer fris en fruitig jouw killerbody kunt showen.

Hoe kom ik aan die gifstoffen of shit?

Meestal weet je het wel gewoon zelf; een kroketje hier een biertje daar en nog een magnum als toetje tja en dat iets te veel en te vaak. Maar denk ook aan medicijnen, zoals de pil, antibiotica, vaccinaties, een paracetamolletje. Roken, alcohol, drugs vind je lichaam ook niet heel fijn. Afin we ademen ook nog eens ongezonde Nederlandse lucht in dus die gifstoffen stapelen zich lekker op. Oh ja denk ook aan toevoegingen in jouw voedsel (die leuke E-nummers) wanneer je kant en klaar koopt, maar ook als je denkt een vrolijke frisse appel te kopen, kan hij volgespoten zijn met pesticiden. En ladies in cosmetica gooien ze ook nog rommel en die komt gewoon via de huid jouw lichaam vervuilen. De gedachte om eens te detoxen af en toe is dus helemaal zo gek nog niet!

Hoe ziet zo’n kuur er dan uit?

Nou je kunt kiezen uit sapjes drinken, meestal van groente en/of fruit gemaakt. Sommigen hongeren zich uit door alleen maar water te drinken en anderen eten of drinken gewoon helemaal niets meer.

Hoe werkt zo’n kuur?

Maar ja hoe werkt detoxen nu eigenlijk? Het is de bedoeling dat je je gifstoffen uit je weefsels tovert en dat je die dan afvoert, waarna je je energieker zult voelen en als slanke den ontwaakt.

Maar waarom voelen mensen zich dan eerst zieker? Klachten, zoals hoofdpijn, moe, grieperig, koortsig etc? Oh dat is omdat je die gifstoffen uit de veilige schuilplaats hebt getoverd.

Maar ahum waarom heeft de lever deze gifstoffen niet gelijk opgeruimd samen met de darmen en de nieren??? Tja dat is een goede vraag, we spelen hem door 😉

Nou omdat de lever hiertoe niet in staat was. Ons lichaam is een geweldig instrument maar roeit met de riemen die het heeft. Als de lever het niet op kan ruimen, bedenkt het een veilige oplossing en dat is de gifstoffen vervoeren naar een veilige opslagplaats juist dat is jouw vetweefsel. Voel je al nattigheid??

En nu ga je detoxen, trommel je al die gifstoffen dus uit de veilige opslagplaats en ga je er maar van uit dat je lever het dit keer wel op zal kunnen lossen??

Erger nog die gifstoffen die je nu weer tevoorschijn tovert, kunnen zelfs dubbel toxisch (giftig) worden indien je jouw lever niet goed ondersteunt ter voorbereiding op de detox. Dat is pas echt crisis! Oepsie dat zeiden ze vast niet bij jouw kuur? Ok relaxxx ik ga jou in de volgende blogartikelen uitleggen hoe jouw lever werkt. Hij werkt namelijk in twee verschillende fasen. Fase 1 leg ik uit (deel 2 van deze reeks) en fase 2 leg ik daarna uit (deel 3 van deze reeks) en natuurlijk uiteindelijk hoe jij jouw lever goed kunt ondersteunen, zodat je toch heerlijk over het strand kunt dartelen (deel 4 van deze reeks).

Love & Teek Care ❤

Laten we elkaar weer zoveel mogelijk helpen en deel dit bericht of tag personen zodat we samen Lyme zoveel mogelijk kunnen verlichten ❤

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin