Home » tips » Apps om je hartslag te meten, zodat je weet wat JOUW superfood is

Apps om je hartslag te meten, zodat je weet wat JOUW superfood is

door | 27 sep, 2017 | tips

Apps om je hartslag te meten, zodat je weet wat JOUW superfood is

Altijd weer die voeding…..

Tja ik word er ook wel eens niet helemaal goed van, dit mag nu weer niet, terwijl het vorige maand nog aangeprezen werd als superfood. Wat moeten we daar nou weer mee?

Zoals ik van Yvonne van Stigt geleerd heb, voeding is maatwerk en de Schijf van Vijf moet worden de Schijf van jouw LIJF! (net als homeopathie dat is ook maatwerk ;-))

Dat wil dus niets anders zeggen dan dat superfood misschien niet altijd voor jou superfood is.

Pfff nou leuker wordt het er niet op en ook zeker niet makkelijker….. En bedankt!

Wat voor boodschap geeft je lichaam je als je trek hebt in bepaalde dingen?

Blijf in ieder geval altijd luisteren naar jouw lijf. In mijn geval schreeuwt mijn lijf om Cola Zero ja niet normaal en vaak luister ik daar ook naar, maar wat kan erachter die boodschap zitten?

Gisteren gaf ik het in de interessante zeer leerzame les van Yvonne (ja ik ben fan) aan en ze vertelde me toen dat dat best eens een boodschap zou kunnen zijn van een tekort aan Phosphor. Kijk, daar kan ik wat mee. En is het je wel eens opgevallen dat vrouwen bijna een moord doen voor een stukje chocolade zeker voor de menstruatie? Dat zou best eens een gil van jouw lijf kunnen zijn voor wat extra magnesium. Afijn, zo kun je dus lekker puzzelen. Bekijk hieronder in de tabel wat je eigenlijk nodig hebt, als je ergens trek in hebt.

Voeding is natuurlijk super belangrijk om jouw immuunsysteem (jouw leger) te kunnen voeden, zodat er voldoende energie is om indringers zoals bv Lyme te kunnen uitschakelen. Eet daarom bewust en gezond.

 

Apps om je hartslag te meten

Een mooie tool is een app instaleren op jouw mobiel zoals bv. HeartRate. Hiermee kun je gemakkelijk jouw hartslag meten. Dat doe je voor een maaltijd bv als startpunt. Na de maaltijd doe je dat nogmaals een kwartier, half uur en misschien nog uur of drie uur later. Dat noteer je of hou je bij in de app.

Jouw hartslag zal altijd iets omhoog gaan; zodra er iets in jouw lijf komt, is dat stress voor jouw lijf waarmee jouw hartslag omhoog zal gaan. Immers jouw leger moet in actie komen om te controleren of de indringer een vriend of een vijand is voor jou.

Voedsel dat voor jou goed is, zal daarom jouw hartslag niet of nauwelijks verhogen.

Echter een hartslag die al met 10 of hoger omhoog is gegaan, is alarm! Bekijk het voedsel dat je hebt gegeten want dat is wellicht niet jouw Superfood.

Let op je lijf!

Wat je vrienden, familie of kennissen ook doen of wat ze ook adviseren op internet, let altijd op JOUW lijf. Jouw lijf geeft aan of het goed met je gaat of niet. Jouw lijf reageert op wat je eet, wat je voelt, maar ook door je ontlasting, puistjes, uitslag, aankomen in gewicht of juist afvallen etc. 

Jouw lijf reageert op stress, op anderen en op alle energieën. Als jouw lijf fluistert, maar je hoort het niet, zal jouw lijf net zolang doorgaan tot het gaat schreeuwen. De klachten kunnen erger worden. Wacht niet tot het te laat is, maar luister naar jouw lijf. Als je niet goed begrijpt wat jouw lijf jou wil vertellen, zoek dan een therapeut die je hiermee kan helpen.

Fijne dag en teek care ❤

Liefs,

Gerrie

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

Wat kun je doen als je Lyme denkt te hebben?

Wat kun je doen als je Lyme denkt te hebben?

  De vorige blog had ik het over hoe je Lyme kunt voorkomen. Deze keer wil het met je hebben over wat je kunt doen als je Lyme denkt te hebben.Toen ik er zelf achter kwam dat ik Lyme had, stortte mijn wereld in en tegelijk gaf het me handvatten omdat ik wist waarom ik […]

lees verder

2 Reacties

 1. Marcel

  Hallo Gerrie,

  dank voor de tip van de hartslag en het delen van als je zo verlangt naar wat kun je dan beter doen.
  hgr Marcel

  Reageer
  • Gerrie

   Dank je wel Marcel. Ik ben benieuwd of er voor jou nog verrassingen uit kwamen?

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1