Home » tips » Lyme voorkomen

Lyme voorkomen

door | 22 jul, 2019 | tips

 

De vakantie komt er wellicht bijna aan of misschien ben je zelfs al weg. Heerlijk! Wat het ook is, geniet ervan!

De komende weken wil ik je graag alle informatie geven over Lyme. Het is namelijk nogal een complex onderwerp! Als je zelf Lyme hebt, of iemand kent met Lyme, dan weet je dat vast wel. Lyme is namelijk behoorlijk moeilijk te genezen. Hoe komt dat nou eigenlijk? Dat lees je in dit artikel.

Als je nog geen Lyme hebt, dan is dit artikel voor jou. Want hoe kun je het nou voorkomen?

Je kunt natuurlijk goed proberen teken te vermijden. Maar het is nog complexer! Inmiddels weten we dat je ook gewoon door een muggensteek de ziekte van Lyme kunt oplopen. Enne niet alleen door een mug; zelfs horzels, dazen, vlooien en luizen. Het gaat zelfs nog een stapje verder; via bloedtransfusies, sexueel contact en moeder op haar ongeboren kindje is de kans hoogstwaarschijnlijk aanwezig dat het overgedragen kan worden.

Hoe je lyme krijgt, lees je in dit artikel.

Ik zie jouw lichaam als één geheel; ben je in balans dan hebben ziektes (zoals Lyme) uiteraard minder vat op jou.

Helaas hebben we tegenwoordig veel stress en krijgen we veel gifstoffen binnen. Je lichaam is ontzettend sterk en kan zichzelf genezen, maar als er meer troep binnen komt dan je lichaam kan verwerken, dan gaat het niet goed. Een van de gevolgen daarvan is bijvoorbeeld bijnieruitputting. Misschien herken je dat je ‘s ochtends te moe bent om op te staan, en ‘s avonds weer opknapt? En dat je eigenlijk altijd maar aan het rennen bent, ook al is je lichaam moe? Dan raad ik je aan om die artikelen te lezen en te kijken wat je zelf kunt doen.

Slik je medicijnen? Ook dat zorgt voor veel troep en belasting voor je lijf. Dat lees je in dit artikel.

Detoxen dan maar? Nee, ook dit kan zorgen voor veel ellende. Je lichaam heeft de troep niet voor niks op een veilige plek in je lichaam opgeslagen.  Als jij nu gaat detoxen, komt alles vrij en kan je lichaam het al helemaal niet opruimen. Lees hier meer daarover.


Wat dan wel? Het is een combinatie van veel verschillende dingen, maar het komt neer op: zorg dat je lichaam in balans komt. Dat doe je door genoeg te slapen, het matigen van stress, gezond en lekker eten, genoeg bewegen etc. Alle cliché’s komen voorbij.

In mijn consulten kijk ik op microniveau naar hoe je je lichaam weer in balans kunt krijgen, op een natuurlijke manier. Misschien eet je namelijk best gezond, maar eet je dingen waar je niet goed tegen kunt. Of misschien eet je de juiste dingen, maar zijn je darmen uit balans, waardoor alle vitamines niet goed worden opgenomen. Of misschien kunnen je darmen het wel opnemen, maar mis je vitamines of mineralen of andere dingen. Het lichaam is een onwijs complex systeem en voor iedereen anders!

Dan hebben we het nog niet eens gehad over onverwerkte trauma’s die zich hebben opgeslagen in je lichaam, waarvan jij de emoties nog dagelijks met je meesleept. Daarover lees je meer in dit artikel.

Hoe kun je Lyme voorkomen? Ik heb er geen standaard antwoord op, behalve dan goed voor jezelf en je lichaam te zorgen, zowel fysiek als mentaal als emotioneel/spiritueel. Ik geloof dat dat de basis is van een goede gezondheid.

Denk voor vandaag dus eens na: wat kun je doen om beter voor jezelf te zorgen?

Loop je vast en wil je dat ik eens met je meekijk? Mail me dan terug, dan onderzoeken we na mijn vakantie jouw persoonlijke situatie. Ik hou namelijk heel erg van puzzelen!

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin