Home » tips » Zijn er in jouw jeugd minder leuke dingen gebeurd?

Zijn er in jouw jeugd minder leuke dingen gebeurd?

door | 18 dec, 2017 | tips

HAD JIJ EEN MINDER LEUKE JEUGD?

Crisis! Dat noemen ze early life stress; met andere woorden jouw basis is niet helemaal goed gelegd en jij bent op stress voorgeprogrammeerd.

Yvonne van Stigt noemt dat een nestvlieder. Vergelijk dat met een vogeltje wat uit het nest is gevallen; om te overleven moet dat vogeltje heel alert zijn en blijven. Binnen no time kan hij vliegen.

Ben jij door een nare jeugd (denk bv aan een scheiding, ruzie thuis, verhuizing, incest, geweld etc.) ook als een nestvlieder voorgeprogrammeerd dan sta je dus voortdurend onder hoogspanning. Hoe eerder de schade heeft plaatsgevonden, des te groter de schade.
Het kan zelfs al in de buik van jouw moeder begonnen zijn; had jouw moeder stress dan is de kans groot dat jij al met early life stress ter wereld komt.
Wellicht dacht je; ach toen was ik zo jong, daar herinner ik mij niets meer van dus heb ik vast niet onder geleden. Helaas pindakaas…

Tegenwoordig kunnen we dat ook HSP (high sensitive person) noemen; je bent overgevoelig voor alles. Denk aan harde geluiden, teveel mensen, emoties die jij lekker van anderen overneemt etc. Ben je lekker mee!

Om het helemaal leuk te maken; jouw lijf/fabriek werkt op nor-adrenaline. Dat wil zeggen je wilt vechten en/of vluchten maar je kan het niet omdat je te klein en te afhankelijk was. Dit in tegenstelling tot adrenaline die wel kan vechten en vluchten.

Om het nog stommer te maken; nor-adrenaline voorgeprogrammeerd houdt in dat jouw systeem werkt op suikerverbranding en jij dus ook sneller bv. Diabetes kunt krijgen.
Adrenaline bv is op vetverbranding afgesteld; much better!

Ok jij bent dus wellicht op nor-adrenaline voorgeprogrammeerd door jouw jeugd. Dan ben je ook nog eens voorgeprogrammeerd op tekorten. Jouw lijf kan het zich immers niet permitteren dat jij in de ontspanning komt. Denk bv aan ontspannende stoffen zoals magnesium, kalium, zink etc. Ach dan slik ik toch gewoon wat bij?
Uitplassen en deleten die ontspannende stoffen denkt jouw lijf dan en weg is het.

Zink is ook zo’n leuke; die heb je nou ook net nodig voor een goed functionerend darmsysteem, darmherstel en oh ja nog om B6 te kunnen maken. Wellicht heb jij ook gevoelige darmen als nestvlieder en misschien ook wel een B6-tekort?

Darmen bestaan ook uit bindweefsel net als haren, nagels, pezen, banden, huid, spieren etc. Oh jij hebt problemen met haren en nagels die afbreken, gezegend met cellulitis, wellicht verzwik je gemakkelijk je enkel…tja now you know….
Noradrenaline werkt op suikerverbranding en die haalt die suikers ook uit eiwitten, waardoor jij klachten ontwikkelt. Bindweefsel is namelijk de grote voorraadkast om eiwitten te kunnen opslaan.

Slapen is wellicht ook een hele kunst voor jou? Tja ontspannen in het algemeen zal voor jou best lastig kunnen zijn?
Herken je jezelf hierin dan begrijp je nu in ieder geval hoe het zo gekomen is.

Uit dit hele gedoe ontwikkel je uiteraard een bijnieruitputting. Eigenlijk kan dat niet maar wordt in de volksmond zo genoemd,. De bijnieren worden namelijk stilgelegd. Voor nu mag je eerst even op adem komen en in een volgende blog vertel ik hoe dat zit met die bijnieren.

Nou en nu? Gelukkig is daar wat aan te doen. Denk aan homeopathie om de trauma’s van vroeger op een milde manier te verwerken en orthomoleculaire geneeskunde om dit alles goed te ondersteunen.

Deel dit bericht, want jij kent vast wel een aantal mensen die dit hebben…

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Anja

    Heel interessant allemaal! Ik kijk uit naar het vervolg.

    Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin2