Home » infecties » Opportunistische infecties bij Lyme: CANDIDA

Opportunistische infecties bij Lyme: CANDIDA

door | 19 jan, 2019 | infecties, tips

Ha leukerd. We gaan maar gelijk van start!
In de vorige blog heb ik je al meer verteld in het kort over de verschillende soorten co-infecties bij de ziekte van Lyme (verder “Lyme” te noemen).

Wil je de eerdere blogs over co-en opportunistische infecties nog eens (terug)lezen?

Overzicht verschillende co-infecties

Babesia
Mycoplasma
Anaplasmose
Bartonella
Fruhsommer-Meningo-Encephalitis (FSME)
Pfeiffer/EBV
Rickettsia/Coxiella

Ik zal nu de komende tijd een aantal blogs besteden aan de verschillende soorten opportunistische infecties. Opportunistische infecties zijn infecties die al aanwezig waren en nu de kop (weer) op kunnen steken. Jouw weerstand is immers flink onderuit gegaan en andere (oude) virusinfecties kunnen dan nog weer eens gezellig herrie bij jou gaan schoppen. Een grote beestenbende zeg maar!

Check alvast jouw co-infectie(s):

Ik heb een overzicht voor jou gemaakt waarbij jij zelf met behulp van jouw symptomen kunt kijken welke co-infectie(s) jij wellicht hebt. Kijk hier.

Ok dan nu verder met Candida, ook zo’n leukerd….

Klachten bij Candida Albicans:

Denk daarbij aan buikklachten, zoals: pijn, winderigheid, opgeblazen gevoel en/of maagzuur. Huidklachten, zoals: jeuk en eczeem. Veel trek in zoetigheid en suikers, maar ook allergie voor voedsel.
Je kunt je een wat slechter geheugen hebben, je een (beetje) depri voelen, of zelfs angstaanvallen krijgen.

Natuurlijk heb je dan ook (vaak) geen zin in seks dus dat heb je er ook bij, met wellicht een gratis schuldgevoel tegenover jouw woest aantrekkelijke adonis, waarvan je dan weer depri kunt worden leuk zo’n candida-cirkeltje…..
Als klapper op de vuurpijl kun je ook nog eens witte afscheiding krijgen vanuit de vagina en om het nog erger te maken; vaak met jeuk. Nu even niet schat…..
Zoenen wordt vaak ook een uitdaging van je kunt ook nog pijnlijke bultjes in de mond krijgen en tuurlijk alsof het nog niet voldoende was; soms gaat candida ook gepaard met gewichtstoename dus ben jij veranderd in een sjaggie frigide kiloknaller die de hele dag zoet naar binnen gooit en witte smurrie van onderen eruit gooit, lees dan vooral verder.

Wat is:

Candida is een gist-schimmel die leeft bij een gastheer, eigenlijk vaker een gastvrouw.
Hij is nagenoeg bij iedereen aanwezig, maar wanneer er teveel bij jou in de darmen, slijmvliezen (mond/vagina) of de huid gaan rondhuppelen, wordt het toch minder leuk.

Manier van besmetting:

Een baby’tje kan geboren worden met candida wanneer de moeder een candida in haar vagina heeft. Hiervoor heb je kunnen lezen dat een candida bijna altijd wel een beetje voor komt, maar dat het niet de overhand mag krijgen.
Het is dus altijd belangrijk te kijken naar de oorzaak; waarom heeft jouw afweersysteem de candida geen halt kunnen toeroepen? Je kunt altijd wel het beestje bestrijden, maar wat was de oorzaak? Heb je de ziekte van Lyme dan ligt jouw afweersysteem al aardig op z’n gat, vandaar dat een opportunistische infectie zoals candida wat makkelijker de kop kan opsteken.

Waar kun je er zelf aan doen:

Breng jouw micribioom (oftewel de groep beestjes in jouw darmen) weer in balans. Dat kan met een goede pre- en pro-biotica, let op dit is maatwerk dus kies niet lukkraak een potje. Kies voor bewuste voeding en evt een anti-candida-dieet voor 2 maanden ongeveer. Skip de suikers, alcohol, maar gooi niet gelijk alle koolhydraten overboord. Het kan dan namelijk zo zijn dat de candida op zoek gaat naar zijn eten en zich door jouw darmen heenboort om zo via jouw bloed op zoek te gaan naar voedsel. Dit kan op z’n zachtst gezegd heel vervelend uitpakken.

Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen. Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.

Tip om te lezen:

❤ Hoor me van Yolanda Hadid een zeer aangrijpend en duidelijk verhaal over de heftige symptomen van Lyme.

Bronnen:

❤ Natural Treatments for Lyme co-infections door Stephen Harrod Buhner
❤ How can I get better door Dr. Richard Horowitz
❤ Yvonne van Stigt; Oerslank.nu

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Tweet
Share
Share
Pin