Home » tips » Zoooooooo moe

Zoooooooo moe

door | 24 nov, 2017 | tips

Zo dus jij bent moe? Niet gewoon moe, maar dood en doodmoe, misschien zelfs wel te moe om te slapen? Ja inderdaad daar kun je te moe voor zijn.

Maar goed wat kan ik je vertellen over moeheid. Ik kan je allereerst vertellen dat ik dood en doodmoe was en dat het een hele zoektocht werd om te achterhalen waar mijn moeheid vandaan kon komen.

 

Afweersysteem rust geven door beter te eten

Het eerste en superbeste advies was om mijn immuunsysteem oftewel mijn afweersysteem (die voor 80% in je darmen zit) rust te geven om het ziekmakende monster beter en sneller te kunnen bestrijden. Mijn ziekmakers waren Lyme en haar co-infecties (oftewel zijn vriendjes, want Lyme komt zelden alleen helaas).

 

Ok hoe bracht ik mijn immuunsysteem tot rust? Nou dat deed ik door glutenvrij, suikervrij en lactosevrij te gaan eten. Dat kostte me in het begin wel even wat moeite maar al na een week!!! ging ik mij al zoveel energieker en blijer voelen dat ik dit natuurlijk gemakkelijker kon volhouden.
Er zijn op internet heel veel tips en recepten te vinden bv als je googelt, glutenvrij, paleo etc. maar je kunt gewoon ook eens een natuurwinkel in huppelen en lekker biologisch gluten- en suikervrij shoppen. Ze helpen je daar ook graag met recepten.

Probeer dit eens uit al is het maar een week, je kunt altijd terug. Ik eet nu 5 dagen in de week glutenvrij, suikervrij en lactose-arm maar in het weekend kan ik gewoon eten wat ik wil zonder moe meer te worden. Ervaar het zelf; het geeft je zoveel meer energie, waardoor je je ook direct wat vrolijker zult gaan voelen ❤

Het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Probeer suiker zoveel mogelijk te vermijden (ook in dranken), maar vervang het dan bijvoorbeeld door fruit als je zoete trek hebt. Hoe minder suiker je eet, hoe minder trek je erin zult hebben. Suiker is verslavend en als je er dus af en toe een beetje van eet, zal je last van trek blijven hebben. Het beste is dus om echt helemaal te stoppen met geraffineerde suikers die in koek, snoep en dranken zitten.

 

Eet ’s middags een keer een lekkere salade of maak een wrap van een omelet. In de winter zijn zelfgemaakte soepen ook een aanrader. Vervang je brood-ontbijt eens door een (groene) smoothie, een omelet en bak in het weekend eens bananenpannenkoekjes.

Het kost in het begin wat uitzoekwerk, maar je hebt er zoveel baat bij! Je gaat puurder eten, waardoor je darmen minder hard hoeven te werken om alle “rotzooi” je lichaam weer uit te krijgen. Je kunt dit ondersteunen met supplementen, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Drinken, drinken, drinken

Ook belangrijk: drink genoeg water. Je lichaam heeft water nodig om te kunnen reinigen. Het lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water.

Enne mocht je helemaal een boost willen, neem dan iedere ochtend een koud bad of koude douche dan kan je dag niet meer stuk!

Eén geheel

Ik geloof dat alles samenwerkt in je lichaam: als je super gezond eet, maar heel veel stress hebt, kun je je alsnog moe en futloos voelen. Probeer dus voor jezelf een balans te vinden in je fysieke en emotionele gezondheid. Het moet voor jezelf wel leuk blijven. Maarrrr… stretch jezelf een beetje. Je mag het best even lastig vinden om “af te kicken” van de suiker. Als je je al jaren moe voelt, kun je je vast voorstellen dat je lichaam ook tijd nodig heeft om te herstellen.

Aan je vermoeidheid werken op een natuurlijke manier

Heb je zelf last van vermoeidheid en weet je niet waar je moeheid vandaan komt? Of ben je uitbehandeld in de reguliere geneeskunde en is je verteld dat je maar “moet leren leven” met je vermoeidheidsklachten? Geeft iedereen je tientallen tips, maar ben je het onderhand wel beu omdat je al zoveel geprobeerd hebt? Ik geloof echt dat natuurlijke middelen kunnen bijdragen aan een gezonder lichaam waardoor jij je beter voelt. Voel je vrij om een eerste afspraak in te plannen. Ik heb gestaan waar jij nu staat, maar voel me beter dan ooit!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.
Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin