Home » Voeding » Detoxen & snel afvallen

Detoxen & snel afvallen

door | 29 jul, 2021 | Voeding

Detoxen: wat houdt het in en hoe kun je gifstoffen uit lichaam verwijderen?

Yes, het is weer zomer! En dan willen we ons natuurlijk weer energiek en slank in onze bikini hijsen. Om dat snel voor elkaar te krijgen nemen we drastische maatregelen. Om de knop van teveel, te vaak en te slecht eten om te zetten, gaan we detoxen, oftewel ontgiften, oftewel vasten, oftewel (crash)diëten.

Het idee is om alle shit je lichaam uit te te werken en dat in een zo’n kort mogelijk tijdsbestek, zodat jij weer fris en fruitig jouw killerbody kunt showen.

 

Hoe kom ik aan die gifstoffen of shit?

Meestal weet je het wel gewoon zelf, een kroketje hier een biertje daar en nog een magnum als toetje. Tja, en dat iets te veel en te vaak.

Maar denk ook aan medicijnen, zoals de pil, antibiotica, vaccinaties, een paracetamolletje. Roken, alcohol, drugs vind je lichaam ook niet heel fijn. We ademen ook nog eens ongezonde Nederlandse lucht in, dus die gifstoffen stapelen zich lekker op.

Oh ja, denk ook aan toevoegingen in ons voedsel (die leuke E-nummers) wanneer je kant en klaar voedsel koopt. Maar ook als je denkt een vrolijke frisse appel te kopen, kan hij volgespoten zijn met pesticiden.

En ladies… in cosmetica gooien ze ook nog rommel en die komt gewoon via de huid jouw lichaam vervuilen. De gedachte om eens te detoxen af en toe is dus helemaal zo gek nog niet! 

Hoe ziet zo’n kuur er dan uit?

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het drinken van sapjes, meestal van groente en/of fruit gemaakt. Sommigen mensen hongeren zich uit door alleen maar water te drinken en anderen eten of drinken gewoon helemaal niets meer.

 

Hoe werkt zo’n kuur?

Hoe werkt detoxen nu eigenlijk? Het is de bedoeling dat je je gifstoffen uit je weefsels tovert en dat je die dan afvoert, waarna je je energieker zult voelen en als slanke den ontwaakt. Maar waarom voelen mensen zich dan eerst zieker? Klachten, zoals hoofdpijn, moe, grieperig, koortsig etc? Nou, dat is omdat je die gifstoffen uit de veilige schuilplaats hebt getoverd.

Waarom heeft de lever deze gifstoffen niet gelijk opgeruimd samen met de darmen en de nieren? Nou, omdat de lever hiertoe niet in staat was. Ons lichaam is een geweldig instrument maar roeit met de riemen die het heeft. Als de lever het niet op kan ruimen, bedenkt het een veilige oplossing en dat is de gifstoffen vervoeren naar een veilige opslagplaats:  jouw vetweefsel. Voel je al nattigheid?

En nu ga je detoxen, trommel je al die gifstoffen dus uit de veilige opslagplaats en ga je er maar van uit dat je lever het dit keer wel op zal kunnen lossen?

Erger nog die gifstoffen die je nu weer tevoorschijn tovert, kunnen zelfs dubbel toxisch (giftig) worden indien je jouw lever niet goed ondersteunt ter voorbereiding op de detox. Dat is pas echt crisis! 

Ik ga jou in de volgende blogartikelen uitleggen hoe jouw lever werkt. Hij werkt namelijk in twee verschillende fasen. Fase 1 leg ik uit (deel 2 van deze reeks) en fase 2 leg ik daarna uit (deel 3 van deze reeks) en natuurlijk uiteindelijk hoe jij jouw lever goed kunt ondersteunen, zodat je toch heerlijk over het strand kunt dartelen (deel 4 van deze reeks).


Artikel 2: Hoe werkt fase 1 van je lever? 
Artikel 3: Hoe werkt fase 2 van je lever? 

Artikel 4: Wat kan er allemaal fout gaan en hoe voorkom je dit?

 

Oproep aan therapeuten

Op 18 september 2021 start ik een nieuwe ronde voor een 8 daagse geaccrediteerde vakopleiding (43EC) waarin je leert om Lyme natuurlijk te behandelen. Vooral bij (hoog)gevoelige mensen is een natuurlijke behandeling meestal effectiever. Mijn streven is de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een natuurlijke en effectieve manier geholpen worden. Ben jij toe aan een drukkere praktijk, meld je dan vooral hier aan. Er is plek voor maximaal 12 therapeuten. Heb je interesse, dan bel ik je om af te stemmen of deze vakopleiding voor beiden passend is.

 

Wil je alles weten over lyme & Co-infecties?

Neem gerust een kijkje op mijn website Lymeherstel.nl. Hier kun jij je ook vrijblijvend inschrijven voor de nieuwsbrief via deze link!

 

 

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

LYME & HISTAMINE

LYME & HISTAMINE

Komt ze weer met eten… Ja, eten is meestal wel een dingetje bij de meeste mensen. We zijn vaak zo gewend aan wat we graag eten dat variatie vaak ver...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin