Home » Behandeling Ziekte van Lyme » Nieuwste lyme-inzichten vervolg 4/9

Nieuwste lyme-inzichten vervolg 4/9

door | 6 apr, 2024 | Behandeling Ziekte van Lyme

Natrium hard nodig!
Heb je de vorige blogs gelezen? Wat een puzzel hè?

 

Overzicht terug te lezen blogs over dit onderwerp:

  1. Blog 1: aanwijzingen voor de toename van lyme, het mogelijke ontstaan en waar het in Nederland meer voorkomthttps://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/inzichten-1/
  2. Blog 2: nieuwste tips over hoe je lyme te slim kunt af zijn: https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/nieuwste-lyme-inzichten-vervolg-2-9/
  3. Blog 3: het gevecht om ijzer: https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/nieuwste-lyme-inzichten-vervolg-3-9/

In deze blog ga ik weer wat dieper in op wat ik van het lymecongres gepresenteerd door Dr. Leo Pruimboom heb opgestoken en hoe ik dat in mijn praktijk Lymeherstel zie.

Ik ga uitleggen waarom je natrium (zout) juist heel hard nodig hebt om je afweersysteem op de juiste plek van bestemming te krijgen.

Schrik niet van zout, volgens Leo is het slechte wetenschap dat cardiovasculaire aandoeningen veroorzaakt worden door een teveel aan zout. We eten gemiddeld 5 a 6 gram per dag, maar voor een goede bescherming tegen de lymebacterie is hoogstwaarschijnlijk 9 gram nodig.

 

Mangaan & Zink & Koper:

 

Misschien weet je het nog; de lymebacterie pikt mangaan, zink en koper om nog sterker te worden en zich te vermeerderen, waarbij ons afweersysteem het nakijken heeft!
Deze nieuwe strategie kennen wij nog niet. Weet je het nog in de vorige blog over ijzer? Ons afweersysteem denkt dat de lymebacterie ook ijzer pikt en gaat als een gek daarop reageren, terwijl de lymebacterie niet meer bijkomt (helaas van het lachten)!

 

Mangaan- en Zinkchelatoren

 

Chelatoren komt uit het Grieks en betekent klauw. Ik vind het wel passend want gelukkig hebben wij “klauwen” om mangaan en zink uit de bloedbaan naar ons toe te trekken. Ons afweersysteem produceert deze “klauwen” (Calprotectin en S100A7, voor als je echt indruk wilt maken ;-)) in zogenaamde macrofagen (afweercellen). Dat is perfect want zo kan de lymebacterie er niet zomaar mee aan de haal!

 

Natriumafhankelijke “klauwen”:


Maar die “klauwen” zijn dan wel weer afhankelijk van voldoende zoutinname denk aan die 9 gram per dag. Zout is namelijk de prikkel om jouw leger (afweersyteem) te wapenen tegen ziekteverwekkers.

 

Strategie lymebacterie:

Lymebacterie steelt mangaan en zink uit onze afweercellen (neutrofielen) en maakt van mangaan MangaanSuperoxidDismutase die hij gebruikt als afweerschild als hij aangevallen wordt door ons afweersysteem met vrije radicalen.
Vrije radicalen die wij inzetten:
– zuurstofradicaal (O2)
– waterstofperioxide (H2O2)
– hydroxylradicaal (HO)
– peroxynitrietradicaal (ONOO−)

Vervolgens ontgift de lymebacterie zichzelf van deze vrije radicalen  maakt daar gewoon water van.
Zo beschermt de lymebacterie zich tegen de dodelijke kracht van vrije radicalen en kan zich verder uitbreiden, waardoor wij nog verder verzwakken.

 

Onze tegenstrategie:



We kunnen een anti-borrelia-verhouding zink en mangaan bewerkstelligen, waar de lymebacterie niet vrolijk van wordt. Naast natuurlijk andere strategieën. Weten hoe?

 

WAAR KAN JIJ MET JOUW KLACHTEN TERECHT?


In 2023 worden weer nieuwe behandelaars opgeleid met deze laatste kennis en het toepassen daarvan. Mocht jij als behandelaar interesse hebben, lees dan dit eens rustig door, of mocht jij als cliënt jouw behandelaar erop willen attenderen, stuur hem of haar deze blog of deel hem op Social Media. Zo helpen we elkaar!
https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/nieuwste-lyme-inzichten-2-9/

 

OPROEP AAN THERAPEUTEN:

 

Omdat ik de hulpvragen van cliënten niet meer alleen aan kan, start ik 13 september 2024 een 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen.

Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen worden. Je bent van harte welkom op de opleiding: https://lymeherstel.nl/opleidingen/
Deze experts gingen je al voor: https://lymeherstel.nl/lyme-experts/

WANNEER JE INTERESSE HEBT IN DEZE OPLEIDING, MAAR NOG MET EEN AANTAL VRAGEN ZIT, OF JE WILT GEWOON EENS KENNIS MAKEN VOORDAT JE JE INSCHRIJFT, MAIL ME DAN EVEN DAN MAKEN WE EEN BELAFSPRAAK.

 

 

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin