Home » tips » Wat te doen als je Lyme hebt?

Wat te doen als je Lyme hebt?

door | 18 aug, 2019 | tips

In de vorige artikel had ik het al over wat je kunt doen als je Lyme denkt te hebben. 

Helaas komt Lyme nooit alleen…

Wanneer je de ziekte van lyme hebt opgelopen, krijg je er altijd 2 of meer co-infecties cadeau bij! Dit komt omdat de teek niet alleen de spirocheet-bacterie Borrelia burgdorferi bij zich draagt. Nee het leuke beestje draagt zelf nog vele andere bacteriën, virussen en parasieten bij zich die we co-infecties noemen.

Deze co-infecties zijn vaak intracellulair, hetgeen betekent dat ze zich in jouw cellen kunnen verschuilen voor jouw afweersysteem en ook bv een antibiotica daar heel moeilijk bij kan komen.
Dr. Richard Horowitz waarschuwde al dat we nu echt meer aandacht moeten besteden aan deze co-infecties, met name Bartonella en Babesia die nu in Europa meer voor komen.

In het Lyme magazine stond een verbeterde versie van de symptomenlijst. Een duidelijk en overzichtelijk overzicht, waarmee duidelijk wordt met welke co-infecties jij wellicht te maken hebt. Check vooral nu direct met welke symptomen jij te maken hebt op deze pagina.

Zie hier welke co-infecties en opportunistische infecties er allemaal zijn. Ik heb over allemaal een uitgebreide blog geschreven: 

❤ Overzicht verschillende co-infectiesHeb jij jouw co-infecties gevonden? Alle artikelen over de infecties zie je hier op een rijtje. 

Zo… dat zijn er heel wat he? 

Tja…. dit is  nog niet alles. Al die infecties die bij Lyme horen zorgen voor een verstoring van je afweermechanisme. Dat betekent dat het lichaam zich niet meer zo goed kan beschermen tegen slechte dingen van buitenaf. En dat terwijl je lichaam juist nu alle zeilen bij moet zetten, om de Lyme te bestrijden! 

Het kan zo zijn dat jij last krijgt van bijnieruitputting. Huh, watte? Hoe herken je dat nou weer? 

Je herkent het bijvoorbeeld aan deze symptonen:
• Te wakker om in te slapen, te moe om op te staan?
• Oververmoeid
• Niet stress-bestendig
• Zwak afweersysteem
• Behoefte aan zout
• Hoofdpijn
• Geen zin in seks
• Droge huid
• Duizelig
• Depressief
• Gewrichtspijn
• Lage bloeddruk
• Gewichtstoename
• Vaak plassen
• Kouwelijk

Herkenbaar? Lees dan vooral verder! Over bijnieruitputting valt zoveel te vertellen! Ik heb er 10 artikelen over geschreven. Alle delen over bijnieruitputting kun je hier bekijken.

 

Uh ja, wat moet je hier nou weer mee? Is het hebben van Lyme alleen al niet genoeg? En hoe nu verder, vraag je je misschien af?

Door het lichaam als geheel te zien, kun je gaan werken op de verschillende gebieden waar het hard nodig is. Ik ga echt op zoek naar de oorzaak van je klacht. 

Ik maak gebruik van natuurlijke middelen, omdat jouw lichaam natuurlijke middelen herkent en deze zo voor snel herstel zorgen zonder schade aan te richten.Hierbij maak ik gebruik van homeopathische middelen en voedingssupplementen (orthomoleculaire geneeskunde). Met speciale meetapparatuur (Vegatest) kan ik nagaan wat er met jouw lichaam aan de hand is en welke middelen jou natuurlijk ondersteunen.

Door zelf gericht aan je gezondheid te gaan werken door gezonde voeding, beweging en mindset kun je je daarnaast snel beter voelen.

Waar nu te beginnen, vraag je je misschien af? Stop met alle dingen waarvan je weet dat het niet goed voor je is. Frisdrank, dat extra frietje, die lange nachten doorhalen, die baan waar je echt niet blij van wordt, die vriendin die al je energie opsnoept etc… Je lichaam is de hele dag hard voor jou aan het werk. Al het eten dat binnen komt, kost energie. Maar ook alle gedachtes die stress geven, kosten energie. En ook alle afvalstoffen die bijvoorbeeld in de lucht zitten en die je inademt, kost energie. Maar ook leren voor een examen, of dus een zwaar gesprek voeren met je partner. Sommige dingen kan je niet omzeilen, maar het is goed om stil te staan: wat kost jou veel energie? 

En dan is natuurlijk een belangrijke vraag: waar kun je je energie beter bewaken? Je kunt niet (voldoende) herstellen wanneer jij het toelaat dat een ander er met jouw (herstel)energie vandoor gaat.

Rust in je systeem is altijd de basis voor herstel!

Verder puzzel ik graag met jou mee. Ik weet dat het lichaam ontzettend complex is en dat ieder lichaam weer anders werkt.

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1