Home » Waarom is Lyme zo moeilijk te genezen? » Magnesium (deel 1): nor-adrenaline

Magnesium (deel 1): nor-adrenaline

door | 21 nov, 2019 | Waarom is Lyme zo moeilijk te genezen?

Goodmorning sunshine❤
Heb je lekker geslapen, of was je druk met dingen in jouw hoofd, of was het lijf wat onrustig?

Magnesium hebben we allemaal nodig in deze stressvolle maatschappij, maar welke dan?
Er zijn zoveel verschillende soorten, wat past bij jou? Ik help je natuurlijk weer met alle liefde op weg naar een rustiger leven.

Waarom heb ik magnesium nodig?
Vroeger was het makkelijk; er kwam een sabeltandtijger voorbij en jouw lichaam schoot in een stress-reactie zodat je kon vechten of vluchten. Of jij dood of de sabeltandtijger dood of je was gevlucht en weer in veiligheid. Kortdurende stress is dan ook geen enkel probleem voor jouw lijf die begrijpt dat volkomen. Maar tegenwoordig hebben we chronische stress en dat begrijpt ons lijf nog niet helemaal. Alle alarmbellen blijven afgaan en jouw lijf raakt uitgeput.

Dan lijkt magnesium natuurlijk erg voor de hand liggend want stress vreet magnesium; easy peasy.

Helpt magnesium dan bij iedereen?
Tja dat is dan weer een beetje jammer want ieder mens is uniek en ieder mens heeft weer een ander programma ingebouwd. Jouw reactie op stress en op magnesium bv kan heel anders zijn dan mijn reactie. Hoe dan? Magnesium is een ontspanner heerlijk en zo’n potje ontspanner wil iedereen wel, maar hoe kan het toch dat het bij jou wel ontspant en bij jouw buurvrouw bijvoorbeeld totaal niet?

Hoe zag jouw verleden eruit?
Ons lijf is zo ontzettend slim. Wanneer jij in het verleden stress hebt ervaren, is jouw lijf afgesteld op alert zijn om te overleven. Gooi jij er een paar pillen magnesium of andere ontspanners in zoals zink, kalium etc. dan zegt je lijf huppekee weg ermee! Duur potje dus…

Jouw lijf zorgt er dan voor dat je het niet of nauwelijks opneemt, maar gelijk weer delete. Beetje jammer weer!

Stress bij jouw geboorte?
Ben jij misschien te vroeg geboren, keizersnede gehad, in couveuse gelegen, of op andere manier stress rondom geboorte ervaren? Dan word jij al geboren met een systeem wat scherp afgesteld zou kunnen zijn; je bent op je hoede! Jouw systeem is dan hoogstwaarschijnlijk afgesteld op nor-adrenaline dat zou je kunnen merken doordat je bv heel gevoelig bent; alles merk je op en alles komt direct binnen. Laat dat bij mensen met lyme nou net heel vaak voor komen; alles is teveel.

Ben jij (over)gevoelig?:
Doordat je al die prikkels zo intens ervaart, kun je daar natuurlijk ook doodmoe van worden. Denk dan aan prikkels zoals geluiden die teveel en te druk voor jou zijn, geuren die heel heftig zijn, kleuren of lampen die te fel zijn, straling die onverdraagbaar is, noem maar op.

Jouw lijf heeft dit bedacht om te overleven; je moet op scherp blijven staan. Dat kan ook al in de zwangerschap zijn ontstaan dus toen jij in de buik van jouw moeder zat. En natuurlijk kan dat ook op latere leeftijd zijn ontstaan, maar hoe eerder ontstaan des te groter jouw klachten. Kortom als jij veel stress hebt ervaren, ben je daar misschien wel in blijven hangen en kom je nu moeilijk of niet tot rust.

Lees hier meer over op: https://lymeherstel.nl/tips/nor-adrenaline-jeugd-minder-leuke-dingen/

Ik smacht naar suikers en koolhydraten:
Niet zo gek want ben jij op nor-adrenaline voorgeprogrammeerd dan werkt jouw systeem op suikerverbranding en ben jij meer vatbaar voor bv. diabetes. Ook dat nog!
Adrenaline bv is op vetverbranding afgesteld; much better! Het is nodig om jou eerst uit de nor-adrenaline stand te halen, voordat jij weer kunt herstellen. Nor-adrenaline geeft aan dat je ingesteld bent op tekorten, niet zo gek dat je dan ziek wordt. Ik werk niet voor niets met homeopathie. Homeopathie is maatwerk en kan jouw weer uit deze stress-stand halen.
Lees er meer over op: https://lymeherstel.nl/tips/hoe-ziet-mijn-behandeling-eruit/

Lyme en Magnesium:
Lymies hebben constante chronische stress net als andere ziektes. Alleen zie je bij lymies die overgevoeligheid en onrust wat vaker. Gooi daar nog een co-infectie bij en je bent enorm overprikkeld. Lees meer over co-infecties op: https://lymeherstel.nl/tips/co-infecties-bij-lyme/

Check maar eens aan de hand van deze tabel van welke co-infectie jij nog meer last kunt hebben: https://lymeherstel.nl/wp-content/uploads/2019/07/co-infectie-nieuw-juli.pdf
Zou leuk zijn als dan magnesium zou kunnen ontspannen, maar daarvoor is meer nodig.
Met homeopathie kan ik kijken naar jouw trauma’s en de angel uit jouw wond halen, zodat jij weer kunt herstellen, magnesium kunt opnemen en weer kunt ontspannen en bijtanken.

Wordt vervolgd:
In de volgende blogs ga ik je meer vertellen over de symptomen van magnesiumtekort en welke magnesiumsoort het beste bij jou past. Maar eerst is het belangrijk om uit die nor-adrenaline stand te komen. Je bent uiteraard van harte welkom in mijn praktijk zodat ik met jou mee kan puzzelen.

Laten we elkaar helpen!
Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten. Bij twijfel vul deze lijst dan eens voor jezelf in.

Wil je niets missen of anderen helpen?
Deel dan deze link, zodat ze zich vrijblijvend in kunnen schrijven voor deze informatie.

Bronnen:
❤     Yvonne van Stigt; geweldige opleiding via:
https://www.opfg.nl/team-opleiding-lifestyle-coach/

❤    Natura Foundation nieuwsbrief magnesium.

5 dagen online tips om jouw gezondheid weer te boosten – gratis voor jou als lezer!

Ontvang 5 dagen tips, praktische adviezen en oefeningen die je kunt doen om jouw afweersysteem weer te versterken om hiermee jouw (Lyme) klachten te verlichten. Alle tips hebben als doel om jou op een natuurlijke manier te herstellen en met deze tips kun je direct aan de slag.

Jouw klachten hebben invloed op jouw hele leven, dus daarom pakken we ook de volgende gebieden in je leven aan:
❤ mindset
❤ leefstijl
❤ herstel van balans in je lichaam
❤ ontspanning
❤ voeding

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin