Home » tips » Hoe ziet mijn behandeling bij Lyme eruit?

Hoe ziet mijn behandeling bij Lyme eruit?

door | 12 sep, 2019 | tips

Duidelijkheid in de “lyme-jungle”: 

 Hi there! Hoe gaat het? 

Hierbij nog even kort overzicht van mijn laatste blogs:
❤    Tips om lyme te voorkomen

❤    Wat je kunt doen als je lyme denkt te hebben 

❤    Wat te doen als je lyme hebt

 

Welke behandeling past bij jou?

Er zijn op dit moment zoveel Lyme-protocollen die je kunt kiezen en wellicht zie jij door de bomen het bos niet meer?

Allereerst is het slim om de keuze te maken. Hoe wil jij je laten behandelen? Denk aan regulier, alternatief (veelal meer natuurlijke middelen) of hier een combi van.

Ik ben absoluut niet tegen reguliere behandeling, maar als je bv antibiotica inzet dan dood je niet alleen de ongunstige bacteriën, maar ook jouw goede bacteriën en laat je die nou net zo hard nodig hebben om alles weer op de rit te krijgen! Let wel soms kan het niet anders en moet je wel antibiotica inzetten, maar doe dat altijd weloverwogen en in overleg.

Een natuurlijke lyme-behandeling:

Laat ik je een idee geven hoe ik werk en hoe een natuurlijke behandeling er dus uit zou kunnen zien.  Ik werk met homeopathische middelen om jouw zelfgenezend vermogen weer op te starten en daarnaast met orthomoleculaire geneeskunde (voedingssupplementen) om jouw motor van brandstof te voorzien. Kortom met homeopathie zwengel je jouw motor weer aan en met voedingssupplementen (zoals omega 3 en een multivitamine) zorg je ervoor dat die motor weer blijft lopen.

Homeopathie hoe zat dat ook alweer?

Soms wordt er nog soort van zweverig over gedaan, want hoe kan zo’n klein rond pilletje jou nou beter maken. Het is soms zodanig verdund dat er nauwelijks werkzame stoffen in zouden kunnen zitten dus hoe dan?
De meeste homeopathische middelen worden allereerst opgelost in water en daarna stapsgewijs verdund en krachtig geschud. Heel gek maar hoe meer verdund hoe sterker de geneeskracht.

 

Water als geheugen:

Aangenomen wordt dat water een “geheugen” kan hebben en zo kan dienen als doorgeefluik voor jouw herstel (check Masuro Emoto maar eens die was hier heel ver mee).

In verschillende laboratoriumonderzoeken is inmiddels aangetoond dat deze hoge verdunningen veranderingen veroorzaken in het water en tevens bleek het mogelijk om stoffen over te brengen op water.

Misschien krijg je hierdoor het idee dat het niet krachtig genoeg zou kunnen werken?
Niets is echter minder waar; er schuilt een enorme kracht in en is altijd toegespitst op jouw persoon.

Lymepatiënt ❤ Homeopathie

De meeste lymepatiënten zijn (over)gevoelig; voor alles wat je maar kunt bedenken en ja zo ook vaak voor de meeste (reguliere) behandelingen zoals antibiotica etc, maar ook andere alternatieve behandelingen kunnen nog te heftig zijn.
Homeopathie kijkt naar jou als (gevoelig) persoon. Homeopathie kijkt dan bv naar al jouw niveaus zoals:
❤    waar jij in gelooft (godsdienst, religie, in jezelf, spiritueel etc);

❤    hoe jij je emotioneel voelt;

❤    hoe jij mentaal denkt/voelt;

❤    hoe jij je lichamelijk voelt.

Zo zie je dat het maatwerk betreft en tegelijk heel doelgericht kan werken.
Tevens werk ik bv met homeopathische kuren die specifiek jouw desbetreffende borrelia-stam kunnen uitschakelen en jouw evt. co-infectie om zeep kunnen helpen. Check jouw co-infectie.

Naast uiteraard het ondersteunen en weer op de rit krijgen van jouw gehele afweersysteem.

 

Hoe gaat eerste consult?

Voor een eerste consult reserveer ik 90 minuten dat lijkt veel, maar ik heb een goede basis nodig en vraag je dan ook het hemd van het lijf.
Ik vraag je om lijsten in te vullen dat kun je thuis al rustig op je gemak doen. We bespreken dit dan tijdens het eerste consult. Je vindt de vragenlijsten al op mijn site: https://lymeherstel.nl/wp-content/uploads/2019/06/Lyme-vragenlijst-v3.pdf en voor de vrouwen: https://lymeherstel.nl/hormonen-overzicht/

 

Vetzuurmeting:

Bij een eerste consult doe ik ook altijd een klein vingerprikje (valt reuze mee en ik heb verdovingscreme als je dat wilt). Daar komen 2 bloeddruppels uit die ik doorstuur naar VITAS laboratorium. Ik kan dan oa zien hoe doorlaatbaar jouw cellen zijn. Wel zo handig als je supplementen gebruikt of gaat gebruiken want bij te harde cellen, blijft het supplement teveel in jouw bloedbaan en komt niet voldoende op de plek waar het zijn werk kan doen (celkern) en ook wel belangrijk jouw afvalstoffen kunnen de cel niet verlaten (laten lymies nou ook vaak een tekort aan energie hebben en moeite hebben met het afvoeren van afvalstoffen….)
Lees meer.

Ga vooral niet zelf bestellen, maar vraag mij om (kort & gratis vrijblijvend) advies ❤

Hoe gaat het verder na een eerste consult?

Meestal spreek ik met jou af om na 3 weken een korte belafspraak in te plannen om te horen hoe het gaat. Over gemiddeld 6 weken zie ik jou dan weer graag terug in mijn praktijk en bekijken we alsdan wat voor klachten jij nog hebt om te behandelen.
We vormen een team dat wil zeggen we bepalen steeds samen opnieuw hoe we de aanpak voortzetten.
Daarna volgen gemiddeld nog 5 consulten (uiteraard zeer afhankelijk van jouw klachten) met gemiddeld 6 weken tussen de consulten. Na ongeveer 5 consulten gaan we kijken of we de tijd tussen de consulten langer kunnen maken, bv 3 maanden. Wanneer alles redelijk tot goed verloopt, gaan we over tot iedere 6 maanden voor controle-behandeling (net als bij de tandarts; voorkomen is beter dan genezen)..

 

Voeding speelt grote rol:

Vaak zie ik dat lymepatiënten ook gevoelig kunnen reageren op bv gluten, melk en suikers. Wanneer je dat dan dagelijks blijft eten, zal jouw lijf steeds weer een ontstekingsreactie geven op die voeding en kan jouw lijf niet of nauwelijks herstellen. Ik werk dan ook erg graag met een voedselintolerantietest; daarbij kun je alle voedingsmiddelen laten testen en kijken hoe jouw lijf daarop reageert. Zo weet je precies wat bij jou past! Superfood kan bij jou bv wel een heftige ontstekingsreactie opleveren. Om een voorbeeld te noemen; ik had een dame met heftige wond na bestraling die maar niet genas. Ze at elke dag knoflook omdat ze dacht dat  dat ontstekingsremmend zou werken. Nou niet voor haar; het gaf voor haar juist een hoge ontstekingsreactie.
Ook mbt het stofje histamine zie ik vaak reacties die jouw herstel in de weg staan. Lees dit maar eens hierover: https://lymeherstel.nl/tips/histamine-deel-1-jeuk-uitslag-paniek-hooikoorts-huisstofmijt-en-andere-allergieen/

En https://lymeherstel.nl/tips/histamine-deel-2-jeuk-uitslag-paniek-hooikoorts-huisstofmijt-en-andere-allergieen/

 

Samenwerking met andere therapeuten:

Ik werk graag samen met andere therapeuten, zoals arts, fysiotherapeut, osteopaat, orthomoleculair diëtiste, huidtherapeut, hormoondeskundige etc.
Wanneer ik van mening ben dat je daar ook bij gebaat bent, zal ik niet aarzelen jou evt door te sturen. Dit bespoedigt vaak jouw herstel. Uiteraard altijd eerst in overleg met jou en jij beslist altijd of je mijn advies wel of niet opvolgt, het is immers jouw lijf!

 

Wat verwacht ik van jou?

Ik zet me voor 200% in voor jou. Ik verwacht dan ook van jou dat je meedenkt.
Financieel is het belangrijk dat je voorbereid bent op de kosten van de consulten (en nee ik kan geen facturen splitsen). Hier vind je mijn tarieven.

Zet vooral jezelf nu op de eerste plaats, investeer in jezelf en laat die vakantie(s) even schieten want je neemt jezelf altijd mee (met pijn). Natuurlijk is dat niet leuk, maar hoe leuk is het als jij weer wat lekkerder in je vel zit?

Wat vind ik verder belangrijk:

Ik heb even op een rijtje gezet waarom ik op deze manier behandel:

❤ Niet te veel middelen tegelijk innemen:
Ten eerste omdat het vaak te veel stress geeft. Stress in het lijf was er al en je wilt vast niet nog een verergering van jouw klachten. In het geval van Lyme noemen ze dat een herxheimer-reactie. Ten tweede omdat ik wil weten waartoe jouw lijf nog zelf in staat is en ten derde omdat bij verandering het moeilijk te herleiden is welk middel daarvoor heeft gezorgd.
Misschien slik jij ook nog medicatie? Check dan dit ook even.

 Eerst jouw systeem weer zoveel mogelijk tot rust brengen & versterken:
Lyme kreeg jou te pakken, omdat jouw systeem niet in staat was om te vechten, waarschijnlijk door een verzwakt immuunsysteem. We kunnen nu wel allerlei wapens inzetten, maar wie zegt dat jouw leger nu wel de kracht heeft? Wanneer jouw systeem is afgesteld op nor-adrenaline om te overleven door bv trauma’s uit het verleden, blijft jouw lijf in de overlevingsstand. Lees meer hier.

Leuk bedacht om dan bv magnesium, zink etc in te zetten maar jouw lijf is veel slimmer dus die zorgt ervoor dat het zo snel mogelijk weer wordt afgevoerd: opname niet of nihil. Gelukkig is dit met homeopathie weer zoveel mogelijk te herstellen.

❤ Herstel balans van jouw vetzuren:
Met een klein vingerprikje (verdoving van de huid mogelijk hoor ;-)) neem ik tijdens een eerste consult 2 druppels bloed af. Hiermee kan ik jouw vetzurenbalans bepalen. Dit is enorm belangrijk want wanneer dit uit balans is, zijn al jouw cellen niet of nauwelijks in staat om de middelen goed op te nemen & afvalstoffen goed af te voeren.

❤ Voorkomen verergering/herxheimer:
zoals ik net al even noemde, wil ik dit ten allen tijde zoveel mogelijk verergering voorkomen. We kunnen het beest wel gaan doden, waarna hij zo gestrest raakt dat er afvalstoffen vrijkomen, maar die lever (jouw vuilnishoop) was ook al overwerkt dus laten we er dan in ieder geval eerst mee beginnen om de lever alvast te ondersteunen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Lees alles hierover op deze pagina.

❤ Regie weer terug aan hersenen:
jouw hypothalamus hoort altijd de regie in handen te hebben, maar wanneer jouw afweersysteem 24/7 staat te loeien, gaat alle energie daar naartoe. Kortom jouw afweersysteem is op de regisseursstoel geklommen. Met homeopathie ondersteun ik dit proces.

❤ Herstel van jouw bioritme (slaap-waak):
omdat slapen zo enorm belangrijk is voor jouw herstel, start ik hier direct mee. Ieder orgaan heeft een bepaalde tijd waarop het werkzaam is, deze balans dient zo snel mogelijk weer hersteld te worden. Ben je bv in de ochtend te moe om op te staan en in de avond heb je juist wat meer energie en ben je weer te fit om te slapen? Lees dan vooral dit: ttps://lymeherstel.nl/tips/oververmoeid-te-wakker-om-te-slapen-te-moe-om-op-te-staan-bijnieruitputting-deel-1/

        Hormonen:

Hormonen reageren op Lyme (tja wat niet). Ik kan jouw hormoonsysteem ondersteunen met natuurlijke middelen, wanneer dat nodig is. In november verschijnt er een supertof hormoonmagazine voor jonge meiden waarin al jullie vragen worden beantwoord (en die van hun moeders ;-)). Heb je last van jouw hormonen? Onregelmatige menstruaties? Niet te genieten voor je menstruatie? Buikpijnen? Overgangsklachten? Opvliegers etc? Check dan deze lijst.

❤ Afvoerwegen ondersteunen:
Via jouw darmen, nieren, huid, longen en lymfebanen. Alle afvalstoffen die vrijkomen tijdens de behandeling moeten goed afgevoerd kunnen worden, anders ben je nog verder van huis. Hier kijken we dan ook samen goed naar.

❤ Checken welke co-infecties jij hebt verzameld:
Ik gebruik hiervoor een handige checklist en aan de hand van jouw symptomen, krijg ik een overzicht van jouw eventuele co-infecties. Je vindt hem hier.

❤ Niet te duur:
Lyme-behandelingen zijn over het algemeen bijna onbetaalbaar. Nu ga ik zeker niet zeggen dat ik goedkoop ben, maar in vergelijking met anderen ben ik zeker niet duur. Ik liep hier zelf ook tijdens mijn lyme-behandeling tegenaan en probeer daarom de kosten zo laag mogelijk te houden. Helaas moet je toch vaak nog rekenen op 100 tot 300 euro per consult (uitzonderingen daargelaten) maar dat zijn nog steeds geen bedragen van boven de 500 euro zoals vaker wordt gevraagd. We bekijken samen wat bij jou past en je kunt zelf ook heel veel doen aan jouw herstel; gratis en voor niets!

TOP 3 BESTE TIPS!

Ok here we go! 
Lyme is heel complex we moeten het dan ook op alle fronten goed behandelen!
Vergelijk het met een 16 splinters in je voet, als je er 1 vergeet, loop nog steeds met heel veel pijn! Check dit complete overzicht ook nog maar even: https://lymeherstel.nl/tips/bijnieruitputting-deel-10-allerlaatste-tips-jou/

Maar start met een goede basis, om jouw afweersysteem (leger) weer sterk te maken!

  1. Zorg dat je vetzuren in balanszijn, zodat alle voedingsstoffen in de cel hun werk kunnen doen en alle afvalstoffen de cel kunnen verlaten. Uiteraard eet jij gezond 
  2. Neem rustvoor jouw herstel; ga bv om de 2 uur even gestrekt
  3. NEE; leer nee zeggen, zodat jij JOUW herstelenergie niet weggeeft aan anderen!

Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.

 Wil je niets missen of anderen helpen?

Deel dan deze link, zodat ze zich vrijblijvend in kunnen schrijven voor deze informatie.

 

Bronnen:

❤        Bijscholing Yvonne van Stigt; www.oergezond.nu;

❤        Juglen Zwaan; www.ahealthylife.nl

❤        “Homeopathie en hoge verdunningen” door Elke Wisseborn in het
            vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg no. 5 (sept/okt 2019)

 

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin2