Afbraak barrières door lymebacterie
Heb je de vorige blogs gelezen over de nieuwste inzichten over de Lymebacterie? Wat een puzzel he?
Overzicht terug te lezen blogs over dit onderwerp:
- Blog 1: aanwijzingen voor de toename van lyme, het mogelijke ontstaan en waar het in Nederland meer voorkomt
- Blog 2: nieuwste tips over hoe je lyme te slim kunt af zijn
- Blog 3: het gevecht om ijzer
- Blog 4: natrium hard nodig
- Blog 5: waarom blijven bloedwaardes vaak normaal en lijkt er niets aan de hand bij lyme?
- Blog 6: strategie lymebacterie
In deze blog ga ik weer wat dieper in op wat ik van het lymecongres gepresenteerd door Dr. Leo Pruimboom heb opgestoken en hoe ik dat in mijn praktijk Lymeherstel zie.
We gaan het hebben over het spoor van vernielingen wat de lymebacterie achterlaat. Hij heeft ons afweersysteem in zijn macht waardoor hij kan voortplanten en wij verzwakken. Soms is het zelfs zodanig dat ons afweersysteem zich tegen ons keert en we onszelf kunnen aanvallen (auto-immuun).
Afbraak lichamelijke barrières door lymebacterie:
De lymebacterie gebruikt zijn eigen eiwit (OspC) om onze huidproteaeses te activeren om zo bij ons naar binnen te komen. Deze protease noemen we Matrix Metallo Protease 9 en is verantwoordelijk voor afbraak/infiltratie van onze lichamelijke barrières zoals:
- Afbraak bindweefsel barrières;
- Infiltratie gewrichten;
- Infiltratie hartspier;
- Afbraak bloed-hersenbarrière!
Dit is de fijnste plek voor de lymebacterie en tegelijkertijd de meest nare plek om daar de lymebacterie te hebben.
Dunne of droge huid?
De huid is natuurlijk ook een lichamelijke barrière (first line defence), wanneer je een droge en/of dunne huid (onvoldoende vochtig) hebt, is daar een tekort aan filaggrine en histidine oftewel een beschermlaag voor je huid tegen ziekteverwekkers door lage ph (zure huid).
Wanneer bij deze eerste verdedigingslinie al ziekteverwekkers doorkomen, moet het tegengehouden worden bij de andere inwendige verdedigingslinies van het afweersysteem. Een ontlastingsonderzoek geeft uitsluitsel of en waar het nog tegengehouden kan worden.
Helaas functioneren deze verdedigingslinies vaak onvoldoende, waardoor de lymebacterie vrij spel heeft. Veel mensen met huidproblemen hebben baat bij zonlicht voor huidverbetering; dikkere huid en minder schilfering.
Advies is om wat vaker van de zon te genieten, om zo de huid dikker te maken voor een betere bescherming.
Algen ter verbetering:
Algen remmen alle proteases die door de lymebacterie geactiveerd worden of aangemaakt worden. Daarnaast verzwaart algenolie de lymebacterie waardoor hij zich minder snel kan voortbewegen (lees minder snel vernielingen aanrichten).
Verder heeft algenolie naast Omega 3 met polyfenolen zoveel meer kwaliteiten zie ook:
https://lymeherstel.nl/omega3-info/
Verzwaren lymebacterie met Mannose en Lectine
Mannose Binding Lectin/proteïne (MBP) is een lectine* die een rol speelt in de aangeboren afweer.
*Lectinen zijn eiwitten die zich aan specifieke koolhydraatstructuur kunnen binden en daardoor in staat zijn, zich aan celmembranen te binden en van daaruit biochemische reacties te initiëren. Lectinen kunnen verschillende stofwisselingsprocessen beïnvloeden.
Lectine is een essentieel suiker voor de mens.
MBP is in staat om zich te binden aan het oppervlak van een ziekteverwekker. Het laat daarvan los van zijn transporteiwit. Onze macrofagen (afweercellen) hebben lectinen die mannose kunnen vinden. Mannose is nooit aan de buitenkant zichtbaar. Wanneer mannose wel aan de buitenkant zichtbaar is, is dat het teken voor het afweersysteem dat er een ziekteverwekker is.
De lymebacterie onderdrukt de productie van lichaamseigen lectinen, zodat ons afweersysteem niet in staat is de mannose aan zijn buitenkant (celmembraan) te zien en dus wordt hij niet aangevallen.
Tarotknol
Dit is natuurlijk pittige materie en kom je er niet helemaal uit, dan kun je dit misschien aan jouw behandelaar doorsturen zodat hij jou nog beter kan behandelen. Mocht je het fijn vinden om eerste even een korte belafspraak te hebben dan kan dat altijd kosteloos. Mail me gewoon!
WAAR KAN JIJ MET JOUW KLACHTEN TERECHT?
In 2023 worden weer nieuwe behandelaars opgeleid met deze laatste kennis en het toepassen daarvan. Mocht jij als behandelaar interesse hebben, lees dan dit eens rustig door, of mocht jij als cliënt jouw behandelaar erop willen attenderen, stuur hem of haar deze blog of deel hem op Social Media. Zo helpen we elkaar!
OPROEP AAN THERAPEUTEN:
Omdat ik de hulpvragen van cliënten niet meer alleen aan kan, start ik 8 september 2023 een 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen.
Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen worden. Je bent van harte welkom op de opleiding: https://lymeherstel.nl/opleidingen/
Deze experts gingen je al voor: https://lymeherstel.nl/lyme-experts/
WANNEER JE INTERESSE HEBT IN DEZE OPLEIDING, MAAR NOG MET EEN AANTAL VRAGEN ZIT, OF JE WILT GEWOON EENS KENNIS MAKEN VOORDAT JE JE INSCHRIJFT, MAIL ME DAN EVEN DAN MAKEN WE EEN BELAFSPRAAK.
0 Reacties