Home » Behandeling Ziekte van Lyme » Nieuwste lyme-inzichten vervolg 9/9

Nieuwste lyme-inzichten vervolg 9/9

door | 9 apr, 2023 | Behandeling Ziekte van Lyme

Heb je de vorige blogs gelezen? Nu alweer de allerlaatste blog van deze reeks.

  1. Blog 1: aanwijzingen voor de toename van lyme, het mogelijke ontstaan en waar het in Nederland meer voorkomt
  2. Blog 2: nieuwste tips over hoe je lyme te slim kunt af zijn
  3. Blog 3: het gevecht om ijzer
  4. Blog 4: natrium hard nodig 
  5. Blog 5: waarom blijven bloedwaardes vaak normaal en lijkt er niets aan de hand bij lyme?
  6. Blog 6: strategie lymebacterie
  7. Blog 7: afbraak barrières
  8. Blog 8: Afweer wordt door lymebacterie om de tuin geleid

In deze blog ga ik weer wat dieper in op wat ik van het lymecongres gepresenteerd door Dr. Leo Pruimboom heb opgestoken en hoe ik dat in mijn praktijk Lymeherstel zie.

Je kunt nu meer lezen over de zwaktes van de lymebacterie wel een mooie afsluiter dacht ik zo 😉

 

Zwaktes lymebacterie:

Zoals je in de vorige blogs hebt kunnen lezen, heeft de lymebacterie ook zijn zwaktes waar wij dankbaar gebruik van kunnen maken. Even op een rijtje:

1. Geen eigen synthese-capaciteit. Hij is volledig afhankelijk van zijn gastheer/vrouw voor productie van voedingsmiddelen (nucleotiden) zoals aminozuren, vetzuren en enzym voor co-factoren.
Meer info vind je in blog 5 zie linkoverzicht hierboven 😉

2. Lymebacterie is voor 100% koolhydraatafhankelijk. Hij gebruikt (onze) glucose en fructose om zich voort te planten en uit te breiden.
Schrap dus zoveel mogelijk glucose en fructose uit je voeding.We zouden hem verder kunnen uithongeren met een ketogeen dieet, maar let op dat je dit altijd in overleg met een behandelaar doet. Want ga je hoog in je eiwitten zitten, terwijl je dit niet of nauwelijks kunt afbreken, dan ben je verder van huis.
Ik zie vaak dat mensen met lyme de virulente factor urease hebben in hun ontlasting wat betekent dat ze ammoniak maken uit eiwitten. En ammoniak is een ontvetter die niet wenselijk is in jouw vetrijke organen zoals hersenen, hart, lever, myelineschedes etc.
Meer info vind je in blog 1 en 5 zie rijtje hierboven 😉

3. Mangaan-afhankelijk. Hij voedt zich met mangaan en dat heeft ons afweersysteem ook nodig voor een passende afweerreactie. Hij kan van mangaan MangaanSuperoxidDismutase van maken; een “afweerschild” zodat ons afweersysteem niet kan aanvallen.
Meer info vind je in blog 1

4. Ph- Een ph van 6.8 is ideaal voor de lymebacterie. Des te alkalischer des te vervelender voor de lymebacterie.

5. Gevoelig voor rust
De lymebacterie houdt er niet van als de gastheer/vrouw goed uitrust. Een goede nachtrust net als een gestrekte houding (powernap) doet hem geen goed. Natuurlijk alles in balans, niet alleen gestrekt maar ook beweging.

6. Gevoelig voor beweging:
HITT training is een aanrader. Probeer in ieder geval de lactaat te laten stijgen tot 3.5 – 5 nMol/l. Lactaat is die verzuring dat branderige gevoel wat je hebt na een korte intensieve training. Dus Burn Baby Burn! Met deze waardes prikkel je jouw afweersysteem om lactaat uit de bloedbaan te halen een soort grote schoonmaak zeg maar. Maar let op, doe dit in overleg met jouw behandelaar want je moet lactaat wel goed kunnen afvoeren en niet iedereen kan dat even goed! Je merkt het trouwens snel genoeg want loop je na een training nog een paar dagen kreupel dan is dit voor jou nu geen aanrader!!

 

Hitte en kou:


Misschien heb je wel eens van Wim Hof gehoord? Hij heeft een methode ontwikkeld waarbij je het afweersysteem versterkt door kou. Denk aan ijsbaden, maar start eens met een koude douche. Ik zwem zelf graag in koud water maar dat heb ik langzaam op moeten bouwen. Start altijd op een rustige manier en spring niet gelijk in het diepe, je schiet dan je doel volledig voorbij!
Lees meer hierover op: https://www.wimhofmethod.com/

Een hete sauna geeft ook een boost aan het afweersysteem. Zowel hitte als kou kun je inzetten in de strijd tegen de lymebacterie.

 

Intermittent Hypoxie therapie:


Bij deze therapie wordt zuurstofrijke en zuurstofarme lucht met elkaar afgewisseld. Dit is te vergelijken met trainen of sporten in de bergen.
Ons lichaam wordt aangezet om meer rode bloedcellen aan te maken. Deze rode bloedcellen vervoeren zuurstofrijk bloed, wat meer energie oplevert en het afweersysteem krachtiger maakt om ziekteverwekkers te doden.

Dit is natuurlijk pittige materie en kom je er niet helemaal uit, dan kun je dit misschien aan jouw behandelaar doorsturen zodat hij jou nog beter kan behandelen. Mocht je het fijn vinden om eerste even een korte belafspraak te hebben dan kan dat altijd kosteloos. Mail me gewoon!

Wil je gelijk een afspraak inplannen dan mag dat natuurlijk ook altijd.

 

WAAR KAN JIJ MET JOUW KLACHTEN TERECHT?


In 2023 worden weer nieuwe behandelaars opgeleid met deze laatste kennis en het toepassen daarvan. Mocht jij als behandelaar interesse hebben, lees dan dit eens rustig door, of mocht jij als cliënt jouw behandelaar erop willen attenderen, stuur hem of haar deze blog of deel hem op Social Media. Zo helpen we elkaar!

 

OPROEP AAN THERAPEUTEN:

Omdat ik de hulpvragen van cliënten niet meer alleen aan kan, start ik 8 september 2023 een 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen.

Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen worden. Je bent van harte welkom op de opleiding: https://lymeherstel.nl/opleidingen/
Deze experts gingen je al voor: https://lymeherstel.nl/lyme-experts/

WANNEER JE INTERESSE HEBT IN DEZE OPLEIDING, MAAR NOG MET EEN AANTAL VRAGEN ZIT, OF JE WILT GEWOON EENS KENNIS MAKEN VOORDAT JE JE INSCHRIJFT, MAIL ME DAN EVEN DAN MAKEN WE EEN BELAFSPRAAK.

 

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin