Home » Symptomen Ziekte van Lyme » Herken de ziekte van Lyme

Herken de ziekte van Lyme

door | 26 sep, 2020 | Symptomen Ziekte van Lyme

Lyme is een ziekte die veel verschillende en vage symptomen met zich meebrengt. Daarom wordt Lyme niet altijd direct herkent of wordt er ook regelmatig een verkeerde diagnose gesteld.

Ik had destijds last van gewrichtspijn door de ziekte van Lyme en kreeg de diagnose fibromyalgie. Deze diagnose kreeg ik omdat alle andere aandoeningen/ziektes waren uitgesloten, althans dat dachten ze. Later bleek fibromyalgie eigenlijk de ziekte van Lyme te zijn. Wist je dat 80% met de diagnose fibromyalgie de ziekte van Lyme blijkt te zijn? Best veel he?

Het klinkt misschien raar, maar wat was ik blij met deze diagnose. Eindelijk herkenning en erkenning. Die erkenning bleek en blijkt regulier nog ver te zoeken helaas, maar ik kon gericht gaan behandelen. Regulier konden ze mij helaas niet verder helpen. Ik kwam terecht bij een homeopaat en orthomoleculair therapeut die op een natuurlijke manier behandelden. Als hooggevoelig persoon paste deze natuurlijke maatwerk behandeling veel beter. Ik vond mezelf weer terug en mijn lijf kwam daardoor tot rust en kon starten met een natuurlijk herstel.

 

Misschien heb jij wel Lyme?

“Uh ja, leuk dat Lymeherstel, maar ik heb echt geen Lyme”! Dit hoor ik zo veel in mijn praktijk en achteraf blijken deze mensen toch best vaak Lyme te hebben. Ik deel dit natuurlijk niet voor niets met jou. Ikzelf zei toentertijd precies hetzelfde: ik heb echt geen Lyme!

Ik voelde me al jaren moe, eigenlijk meer doodmoe en had constant gewrichtsklachten; dan weer hier en dan weer daar en mijn onderrug deed ook altijd pijn. Die pijntjes waren op een bepaald moment echt ondraaglijk, zodanig dat ik zware pijnstillers kreeg. Door de pijnstillers veranderde ik in een zombie en werd nog vermoeider.  Doordat ik altijd moe was, ging ik minder naar buiten en zag ik nog nauwelijks mensen. Daar werd ik behoorlijk depri van. Daarbij werd de pijn steeds heftiger.

 

Wake-up call:

Nu wil ik zeker geen zielig verhaal gaan vertellen, maar ik hoop dat ik je hiermee wakker kan schudden, zoals ik toen wakker werd geschud. Ik had alle onderzoeken doorlopen en de diagnose luidde; fibromyalgie. Als alles is uitgesloten, dan blijft vaak fibromyalgie als diagnose over.

Regulier was ik uitbehandeld, maar mijn gezondheid ging steeds harder achteruit. Gelukkig kwam ik in het alternatieve circuit terecht. Een orthomoleculair therapeut vertelde mij over Lyme en natuurlijk wuifde ik dat direct weg; “ik kwam niet heel veel in het bos, had nooit een rode kring gehad, laat staan een teek gezien”! We deden een bloedtest en jawel hoor Lyme positief! Let op: soms zijn reguliere bloedtesten negatief voor Lyme terwijl je toch Lyme hebt, hoe dit kan? Lees meer hierover op: https://lymeherstel.nl/waarom-is-lyme-zo-moeilijk-te-genezen/lyme-moeilijk-te-genezen/

We deden ook een voedselintolerantietest en met mijn nieuwe “maatvoeding” verbeterde ik al binnen 2 weken met 50%!!!

 

Voedselintolerantietest:

Ik deed een voedselintolerantietest waaruit bleek dat ik reageer met een hoge ontstekingsreactie op gluten. Zie de uitslagen van mijn test in de afbeelding. Het was dus heel logisch dat ik niet opknapte, moe bleef en pijntjes (ontstekingen) bleef houden. Het afweersysteem zal er namelijk altijd voor kiezen om hetgeen jij eet eerst te checken want je kunt er immers dood aan gaan in het allerergste geval.

Je kunt het zien als dat jouw leger (jouw afweersysteem) aan het vechten is tegen een bacterie, bv de spirocheet-bacterie die Lyme veroorzaakt, maar telkens wordt weggeroepen uit dit gevecht omdat ik iets at wat niet goed voor mij was.

In mijn praktijk pas ik natuurlijk deze voedselintolerantietest ook toe, zo weet jij precies wat goede voeding voor jou is..

Nu denk je wellicht “maar ik weet prima wat goed voor me is”. Nou, dat is nog niet zo heel makkelijk. Zo had ik bv een dame met een diepe wond die maar niet genas, terwijl ze iedere dag heel veel knoflook at. Knoflook is een superfood, dus heel erg goed zou je denken. Uit de voedselintolerantietest bleek dit voor haar niet zo te zijn, zij reageerde op knoflook met een erg hoge ontstekingsreactie. Lees meer hierover op: https://lymeherstel.nl/tips/jouw-persoonlijke-superfood/

 

Symptomen van Lyme:

  • Je bent ontzettend moe, misschien ook met hoofdpijn en/of duizeligheid
  • Pijntjes die van plek verspringen
  • Oorsuizen, piep of ander geluid
  • Tintelingen, doof, stekend en/of kriebelend gevoel; alsof mieren onder je huid lopen
  • Wisselende emoties zoals huilbuien, dipje tot het echt niet meer zien zitten
  • Soms gek worden van de pijn en de volgende dag weinig last hebben
  • Concentratieverlies, moeite dingen te onthouden
  • Onregelmatige hartslag
  • Jij hebt de diagnose fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom of MS gekregen
  • Bloedwaardes lijken ok; er kan geen ziektes worden aangetoond

Herken jij je in minimaal 2 van bovenstaande? Denk dan zeker aan Lyme!
Vul vrijblijvend voor jezelf deze vragenlijst in en bereken direct hoe hoog jouw score voor lyme kan zijn: https://lymeherstel.nl/wp-content/uploads/2019/06/Lyme-vragenlijst-v3.pdf

(Deze vragenlijst is er ook in het Engels en in Frans en je vindt hem onder vragenlijsten op www.lymeherstel.nl).

 

Ik heb geen Lyme want:


Voor de stugge volhouders met deze excuses: (ps. ik was dus ook zo’n eigenwijze stugge volhoudster…)

 

Een cadeautje voor jou:

Speciaal voor jou om 2020 goed te beginnen, geef ik hierbij een gratis 5 daagse online cursus weg. Je ontvangt 5 dagen tips, praktische adviezen en oefeningen die kunt doen om jouw afweersysteem weer te versterken om hiermee jouw (Lyme) klachten te verlichten. Alle tips hebben als doel om jou op een natuurlijke manier zoveel mogelijk te herstellen. Ook al weet je zeker dat je geen Lyme hebt dan nog raad ik je aan om dit cadeautje uit te pakken want ook zonder Lyme zullen de tips jou verbetering kunnen opleveren. Veel succes!

> MELD JE AAN VOOR DE GRATIS 5-DAAGSE ONLINE CURSUS

 

Wil jij zelf leren hoe je lyme op een natuurlijke manier kunt behandelen?

Omdat ik de enorme vraag van clienten naar een natuurlijke behandeling over Lyme niet meer alleen aan kan, focus ik mij nu op het doorgeven van mijn kennis hierover. In augustus jl. ben ik gestart met de vakopleiding tot lymehersteltherapeut. In deze 6 daagse geaccrediteerde vakopleiding geef ik les over hoe je lyme op een natuurlijke manier kunt behandelen. Accreditatie verleend door MBOG, NVKH, BATC, CAT, VVET en VBAG. 
Door de enorme belangstelling heb ik besloten om 24 oktober 2020 een nieuwe ronde te starten.  Lees hier alles over de opleiding Lyme herstel therapie.

 

Wil je dat ik met je meedenk?

Je kunt al starten met de gratis online maar heb je daarna nog hulp nodig dan puzzel ik graag met jou mee. Hier lees je hoe mijn behandeling eruit ziet: https://lymeherstel.nl/tips/hoe-ziet-mijn-behandeling-eruit/

 

Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten. Bij twijfel vul deze lijst dan eens voor jezelf in.

 

Wil je niets missen of anderen helpen?

Deel dan deze link, zodat ze zich vrijblijvend in kunnen schrijven voor deze informatie.

Bronnen:

❤ How Can I Get Better door Richard I. Horowitz. MD;

❤ Healing Lyme door Stephen Harrod Buhner;

❤ Natural Treatments for Lyme Co-Infections door Stephen Harrod Buhner;

Gerrie Hasselaar

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin