Home » tips » Histamine deel 1: Jeuk, uitslag, paniek, hooikoorts, huisstofmijt en andere allergieën?

Histamine deel 1: Jeuk, uitslag, paniek, hooikoorts, huisstofmijt en andere allergieën?

door | 11 mei, 2019 | tips

Jeuk, uitslag, paniek, hooikoorts, huisstofmijt en andere allergieën?  

Hi goedemorgen lekker geslapen? Ik heb alweer een zonnetje voor je besteld dus ga lekker genieten ❤

We gaan het (weer) even hebben over histamine want asjemenou wat een vervelend ding kan dat soms zijn!
Om een voorbeeld te geven; een tijdje geleden zag ik een lieve dame in tranen en volledige paniek bij mij op consult. Ze zat onder de bulten en het werd alleen maar erger!
Wat was hier aan de hand?

We hebben het in de vorige blog al even gehad over maagzuurremmers en toen heb ik dit stofje ook al even uitgelegd. Teruglezen is handig.

Nog weer een tijdje daarvoor is histamine ook al even genoemd bij de lever want die moet namelijk zorgdragen dat histamine goed afgevoerd kan worden; Lees die ook nog maar eens terug, zodat je weer alle puzzelstukjes hebt verzameld voor jouw gekriebel en nog meer geneuzel.

Kijk maar eens bij lopende band no 6 Methylering juist ja die band moet jouw histamine opruimen en het personeel wat bij die lopende band hoort, is Vit B12, Folaat, Magnesium, Zink en Choline.
Wanneer je deze stofjes mist, gaat die lopende band natuurlijk haperen en zit jij met histamine opgescheept oftewel met jeuk, kriebels, uitslag en soms heftige paniekaanvallen.

 

Hierbij nog weer even wat uit de vorige blog met betrekking tot maagzuur:

Histamine:

Er bestaat nog een superleuk stofje die noemen we histamine en wellicht ken jij die wel van de histamineremmers die jouw hooikoorts bv. onderdrukken?  Dat je dat op een gemakkelijke andere manier kunt oplossen, is weer een ander verhaal daarvoor kun je kijken op deze pagina. 
Histamine vind je in het bindweefsel, in jouw darmen en alle weefsels die in contact staan met de buitenwereld, zoals jouw huid en slijmvliezen.

Ok terug naar histamine mbt maagzuur.
Histamine zorgt voor maagzuurproductie, maar kan ook jeuk veroorzaken, heftige paniekaanvallen, angst en je hart kan er sneller van gaan kloppen. Histamine kun je namelijk zien als wapen van jouw afweersysteem tegen allemaal gespuis. Histamine haakt aan op de receptor (ontvanger) van de indringer en regelt ook dat jouw vaten meer open gaan staan (vasodilatatie). Best heel tof geregeld van jouw lijf toch, want dat gespuis wil je direct afvoeren!

Hoe het komt dat de wapens (histamine) bij de een sneller vrijkomen bij de ander is vooral gelegen in jouw maakproces dus toen jij in de buik van jouw moeder zat.

Andere factoren spelen uiteraard ook weer mee, zoals; ben je opgegroeid in een zeer propere omgeving dus heel veel hygiëne, waardoor jouw immuunsysteem niet heeft kunnen leren om te gaan met bacteriën, virussen etc dan kan het zijn dat het nu ineens bij elk wissewasje gaat vuren (histamine gaat afschieten) zonder dat er echt iets aan de hand is.
Ik bedoel bv hooikoorts ik denk niet dat de pollen jou om zeep kunnen helpen of dat stofbolletje in de hoek maar toch kun je er heel heftig op reageren.

In jouw spijsverteringsgebied vind je vooral H2-receptoren. Wanneer histamine aanhaakt op deze receptor, kun jij dus bv brandend maagzuur krijgen.
En omdat histamine ook een neurotransmitter is (overdrachtsstofje) heeft het ook effect op jouw hormonen bv jouw zin in seks, jouw slaap, geheugen en alertheid.

Nou best veel info weer op de vroege ochtend, maar zet je schrap want in de volgende blog over histamine gaan we nog weer wat dieper in. Dan kijken we ook bv. naar de oorzaken & oplossingen van jouw histamine-gerelateerde klachten. Kortom we puzzelen vrolijk verder!

 

Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.

 

Wil je niets missen of anderen helpen?

Deel dan deze link, zodat ze zich vrijblijvend in kunnen schrijven voor deze informatie.

 

Bronnen:

❤        Bijscholing Yvonne van Stigt; www.oergezond.nu;

❤        Juglen Zwaan; www.ahealthylife.nl

 

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Blogs to come:

 

❤        12 mei:           Histamine deel 1

❤         26 mei:          Histamine deel 2

❤         9 juni:            Menstruatieklachten

❤         23 juni:          Overgangsklachten Perimenopauze

❤         7 juli:             Overgangsklachten

❤         21 juli:           Migraine en andere kopzorgen 

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1