Home » tips » Kom niet aan mijn eten!

Kom niet aan mijn eten!

door | 5 jan, 2019 | tips

KOM NIET AAN MIJN ETEN!

Maar allereerst HAPPY NEW YEAR AND A BETTER YOU VERSION!

Hoe was jouw Kerst? Gezellig relaxed samenzijn, of beetje stressy door allerlei verplichtingen, te veel drankjes en een extra kerstrolletje op je belly?

En Oud & Nieuw overleefd? Met een kater opgestaan tussen de oliebollen?

Eten; we doen het allemaal en we worden er de hele dag mee geconfronteerd. Hoe moeilijk is het dan om goed op je eten te letten. Ons eten is super belangrijk; jouw systeem bepaalt namelijk hoe jij je daarbij voelt. En wist je dat jouw darmbacteriën ook eigenlijk jouw voorkeuren bepalen? Teveel van bacterie cheese en jij hebt een kaasverslaving…

Sommige mensen hebben bij hun geboorte al een perfect darmsysteem meegekregen, maar er zijn ook heel veel mensen die het moeten doen met een miezerig darmsysteem. Je had misschien al in de kindertijd last van eczeem, dauwworm en jouw ontlasting is misschien ook nooit wat het geweest is?

Waar ging het mis?

Of ging het jarenlang perfect en ineens rommelt het daar in het darmgebied na een periode van stress wellicht?
Of ging je medicatie gebruiken; nam je antibiotica en huppekee ellende in de wc!
Er zijn heel veel mogelijkheden, maar 1 ding is zeker in jouw darmen is jouw afweersysteem (jouw leger) voor bijna 80% gevestigd. Daar wil je geen gedoe met vervelende bacteriën, parasieten en andere herrieschoppers.

Darmellende:

Lekkende darm daar heb je vast weleens van gehoord. Een lekkende darm zorgt ervoor dat alle stoffen worden doorgelaten. Hoe dit komt? Dat komt door stress. En stress is niet alleen ruzie met die betweterige collega of jouw hypotheek nee stress is zoveel meer.
Lees er hier meer over: https://lymeherstel.nl/tips/bijnieruitputting-deel-10-allerlaatste-tips-jou/

Symptomen:

 • Huidklachten: acne, eczeem, jeuk.
 • Reumatische aandoeningen; stijfheid, startstijfheid.
 • Vermoeidheid;
 • Hoofdpijn;
 • Auto-immuunziektes, leverproblemen en andere chronische aandoeningen.

  Ach nagenoeg kan je hier bijna alles opsommen want het geeft natuurlijk een kettingreactie als er een schakeltje uitvalt, valt de energiecentrale ergens uit.

Oorzaak:

Ontstaat bij stress heel logisch want jouw lijf doet alles om te overleven. Denk aan die grote sabeltandtijger die achter jou aan rent!

Alle poorten in jouw darm worden opengezet, zodat zoveel mogelijk voedingsstoffen dan direct naar jouw bloed kunnen om zo snel mogelijk jouw cellen van directe brandstof te voorzien.

Of als je indruk wilt maken: bacteriele lipopolysacchariden (LPS) die jouw darmwand passeren en zo een immuunrespons oproepen oftewel dag en nacht jouw afweersysteem (leger) bezighouden.

Dit veroorzaakt laaggradige ontstekingen die vaak de oorzaak zijn van ontelbare chronische ziektes. Dus heb jij al langer dan 3 maanden ergens last van (we tellen die snurkende echtgenoot niet mee…) dan kun je ervan uitgaan dat je een chronische ontsteking hebt.

Hoe kan ik dat checken?

Voor de zekerheid kun je dit checken bij jouw huisarts door middel van CRP of nog beter hsCRP. Zo wordt jouw ontstekingswaarde regulier gemeten.
Je kunt ook altijd een bloedtest bij mij doen (vingerprikje), waarbij ik 11 vetzuren meet en heel nauwkeurig jouw balans kan bekijken. Helaas kan de huisarts geen vetzuren meten. Zie voor meer info: https://lymeherstel.nl/omega3/

Stress is niet zo erg mits de stress kort is, maar tegenwoordig moeten we 10 dingen tegelijk doen, slikken we letterlijk en figuurlijk veel, drinken we een wijntje, eten we de hele dag door, moeten we opgewassen zijn tegen hormoonuitbraken van ons zelf en onze lieve pubers, gebruiken we suikers en koolhydraten, hebben we 4G, WIFI, zijn we overal bereikbaar en moeten we de hypotheek afbetalen en oef mijn lichaam voelt steeds strammer en pijnlijk en oh ja dan probeer ik ook nog eens leuk voor de nacht te komen voor mijn lover pffff dat dus.

Stress: ons systeem is nog niet afgesteld op lange stressperiodes wel voor 20 minuten maar niet voor maanden of jaren. Na 20 minuten ben je dood of is het probleem opgelost (die sabeltandtijger is dood of jij bent dood).

Uiteraard doe jij er alles aan om stress te vermijden, maar mocht dat niet lukken dan zou je kunnen denken om jouw perceptie te veranderen. Dus jouw kijk op de stress-situatie. Een prachtig supplement daarbij is GABA. Dat kan jouw lijf zelf aanmaken, maar door de stress kiest jouw lijf een ander pad waarbij het niet toekomt aan de aanmaak van deze relaxer…
Je kunt er dan voor kiezen om GABA bij te slikken, zodat je weer kunt bijtanken en vanuit die rust stappen kunt ondernemen om de stress aan te pakken.

Voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden:

In jouw voeding heb je ontstekingsremmend voedsel en ontstekingsbevorderend voedsel. Het is natuurlijk heel logisch dat als je ontstekingsbevorderend voedsel eet, jij een verergering van jouw klachten kunt ervaren, of dat het niet opschiet met de therapie die jij volgt.

Nu komt ze dus aan mijn eten!!!!!
Er is geen ontkomen aan, wanneer jij klachten blijft houden, is het echt zinvol om jouw eten goed onder de loep te nemen. Vind je dit heel moeilijk? Dan raad ik jou aan om 10 dagen de suikers, gluten (granen/brood/pasta), aardappels en bonen te vermijden (Google gluten) en melkproducten te vermijden. Onze alvleesklier is gemaakt om 3x per dag hooguit insuline af te geven, eet dus 3x per dag wel bij iedere maaltijd gezonde vetten en skip de tussendoortjes.

Dit is zooo belangrijk want iedere keer wanneer wij iets eten al is het meer een suikerklontje in de thee, een melkje in de capuccino; jouw alvleesklier wordt weer aan het werk gezet en daar is hij niet voor gemaakt!
Eet dus hooguit 3x per dag; echt probeer het gewoon en geef jouw alvleesklier ook even een break!
Probeer het eens eens 10 dagen daarna kijk jij of jouw klachten zijn verbeterd en of je langzaamaan weer producten kunt toevoegen en hoe jouw lijf op die klachten reageert.
Luister goed naar jouw lijf, last van winderigheid, moeheid, gasvorming na het eten etc dan is dat eten niet voor jouw lijf geschikt.
gegeten die voor jouw niet fijn zijn bv allerlei E-nummers komen dan in jouw systeem die jouw portier doorlaat.

Wanneer je diabetes hebt of richting diabetes (insulineresistent) gaat (heb je al buikvet gekweekt bv dan ben je al onderweg naar diabetes..) dan is het beter om meer te bewegen en dat voor iedere maaltijd te doen. Dan hoeft jouw alvleesklier namelijk niet iedere keer in actie te komen om insuline vrij te maken om zo de glucose uit jouw bloed in jouw cellen te transporteren.
Beweging (zoals wandelen) is heel belangrijk en probeer op die manier de tussendoortjes zoveel mogelijk te beperken.

Wat kan ik dan nog wel eten?

Voor iedereen is het weer anders natuurlijk. Er is genoeg keuze maar ik weet dat het ook best
www.Oerslank.nu met leuke boeken met recepten. Ga daar eens in snuffelen!
Stap voor stap start met alle suikers (ook honing) daarna evt melkproducten zo ontdek wat jou goeddoet. Granen/gluten. Varkensvlees. Chemische toevoegingen.

Jouw persoonlijke superfood:

Lees eens deze blog zodat je het precies weet: https://lymeherstel.nl/tips/jouw-persoonlijke-superfood/

Voedselintolerantietest

Mocht je het kant en klaar willen weten dan raad ik deze test aan. Het kost je ongeveer 200 euro maar dan weet je wel je hele leven wat wel en niet goed voor jou is. Deze test kun je ook via mij doen.

Therapie:

 • Denk aan prebiotische vezels zoals Zinbiotic.
 • Multi zoals Xtend om tekorten van vitamine A,C,D, magnesium en zink te voorkomen (nodig voor darmherstel).
 • Polyfenolen (ontstekingsremmende stoffen) verlagen de endoxinen (zijn bestanddelen van de celwand van gramnegatieve bacteriën, mag je vergeten hoor) maar die horen in jouw darm thuis en mogen niet door de bloedbaan want dan slaat jouw alarm dus aan.
  Je vindt enorm veel polyfenolen terug in de Balance oil van Zinzino.
 • Glutamine (2x daags 15 mg) in combinatie met IPS van Biotics die de slijmvlieslaag repareert en evt icm ribose zodat Glutamine niet wordt omgezet in een aminozuur waar op dat moment behoefte aan is.
 • Lactoferrine 3x 150 mg ruimt LPS op
 • Berberine reguleert darmmicribioom en stapeling endotoxinen

Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met (onverklaarbare) klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen. Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.
Bij twijfel raad ik aan om geheel vrijblijvend deze vragenlijst in te vullen, dan weet je direct hoe groot de kans is dat jij Lyme hebt.

Bronnen:

❤ Yvonne van Stigt via gezondheidsnieuwsradio en Scholingsdagen.
❤ Ortho Fyto 2018/3 Metabole endotoxemie door Fleur Kortekaas

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin