Home » Behandeling Ziekte van Lyme » Lyme voorkomen, herkennen en behandelen
De ziekte van Lyme

Lyme voorkomen, herkennen en behandelen

door | 15 aug, 2020 | Behandeling Ziekte van Lyme

Op dit moment krijg ik weer veel vragen van mensen die gestoken zijn door een teek. Met de vakantie en het mooie weer trekken veel mensen erop uit. De teken bevinden zich niet alleen meer in het bos, maar zien we ook in de steden zoals plantsoenen en speelveldjes.

In bijgaande blog meer over:

 • Hoe je een tekenbeet kunt voorkomen
 • Wat je het beste kunt doen als je toch bent gestoken
 • Hoe je symptomen van Lyme kunt herkennen en behandelen


Preventie, tips om Lyme te voorkomen:

Zorg allereerst voor een gezond afweersysteem, zodat de lymebacterie jou niet als eerste uitkiest als prooi. De teek kan van afstand al bepalen hoe het met jouw afweersysteem is gesteld en geeft de voorkeur aan een verzwakt (verzuurd) afweersysteem.

 • Houd het gras kort gemaaid
 • Sleep een witte doek over de grond, zo kun je zien of er veel teken aanwezig zijn
 • Verwijder lange boomtakken in de tuin
 • Controleer jouw huisdier na bezoek met hoog risico op teken, voordat hij jouw huis en tuin betreedt
 • Draag lange mouwen en lange broek
 • Broekspijpen in sokken stoppen en het liefst lichte kleding waarop je sneller teken ziet


Neem symptomen serieus


“Uh ja, leuk dat Lymeherstel, maar ik heb echt geen Lyme!” Dit hoor ik zo veel in mijn praktijk en achteraf blijken deze mensen toch best vaak Lyme te hebben. Ik deel dit natuurlijk niet voor niets met jou. Ikzelf zei toentertijd precies hetzelfde: ik heb echt geen Lyme!

Ik voelde me al jaren moe, eigenlijk meer doodmoe en had constant gewrichtsklachten; dan weer hier en dan weer daar en mijn onderrug deed ook altijd pijn. Die pijntjes waren op een bepaald moment echt ondraaglijk, zodanig dat ik zware pijnstillers kreeg. Door de pijnstillers veranderde ik in een zombie en werd nog vermoeider.  Doordat ik altijd moe was, ging ik minder naar buiten en zag ik nog nauwelijks mensen. Daar werd ik behoorlijk depri van. Daarbij werd de pijn steeds heftiger.


Wake-up call:


Nu wil ik zeker geen zielig verhaal gaan vertellen, maar ik hoop dat ik je hiermee wakker kan schudden, zoals ik toen wakker werd geschud. Ik had alle onderzoeken doorlopen en de diagnose luidde; fibromyalgie. Als alles is uitgesloten, dan blijft vaak fibromyalgie als diagnose over.

Regulier was ik uitbehandeld, maar mijn gezondheid ging steeds harder achteruit. Gelukkig kwam ik in het alternatieve circuit terecht. Een orthomoleculair therapeut vertelde mij over Lyme en natuurlijk wuifde ik dat direct weg; “ik kwam niet heel veel in het bos, had nooit een rode kring gehad, laat staan een teek gezien”! We deden een bloedtest en jawel hoor Lyme positief! Let op: soms zijn reguliere bloedtesten negatief voor Lyme terwijl je toch Lyme hebt, hoe dit kan? Lees meer hierover op: https://lymeherstel.nl/waarom-is-lyme-zo-moeilijk-te-genezen/lyme-moeilijk-te-genezen/

We deden ook een voedselintolerantietest en met mijn nieuwe “maatvoeding” verbeterde ik al binnen 2 weken met 50%!!!


Voedselintolerantietest:


Ik deed een voedselintolerantietest waaruit bleek dat ik reageer met een hoge ontstekingsreactie op gluten. Zie de uitslagen van mijn test in de afbeelding. Het was dus heel logisch dat ik niet opknapte, moe bleef en pijntjes (ontstekingen) bleef houden. Het afweersysteem zal er namelijk altijd voor kiezen om hetgeen jij eet eerst te checken want je kunt er immers dood aan gaan in het allerergste geval.

Je kunt het zien als dat jouw leger (jouw afweersysteem) aan het vechten is tegen een bacterie, bv de spirocheet-bacterie die Lyme veroorzaakt, maar telkens wordt weggeroepen uit dit gevecht omdat ik iets at wat niet goed voor mij was. In mijn praktijk pas ik natuurlijk deze voedselintolerantietest ook toe, zo weet jij precies wat goede voeding voor jou is..

Nu denk je wellicht “maar ik weet prima wat goed voor me is”. Nou, dat is nog niet zo heel makkelijk. Zo had ik bv een dame met een diepe wond die maar niet genas, terwijl ze iedere dag heel veel knoflook at. Knoflook is een superfood, dus heel erg goed zou je denken. Uit de voedselintolerantietest bleek dit voor haar niet zo te zijn, zij reageerde op knoflook met een erg hoge ontstekingsreactie. Lees meer hierover op: https://lymeherstel.nl/tips/jouw-persoonlijke-superfood/


Symptomen van Lyme:

 • Je bent ontzettend moe, misschien ook met hoofdpijn en/of duizeligheid
 • Pijntjes die van plek verspringen
 • Oorsuizen, piep of ander geluid
 • Tintelingen, doof, stekend en/of kriebelend gevoel; alsof mieren onder je huid lopen
 • Wisselende emoties zoals huilbuien, dipje tot het echt niet meer zien zitten
 • Soms gek worden van de pijn en de volgende dag weinig last hebben
 • Concentratieverlies, moeite dingen te onthouden
 • Onregelmatige hartslag
 • Jij hebt de diagnose fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom of MS gekregen
 • Bloedwaardes lijken ok; er kan geen ziektes worden aangetoond

Herken jij je in minimaal 2 van bovenstaande? Denk dan zeker aan Lyme!
Vul vrijblijvend voor jezelf deze vragenlijst in en bereken direct hoe hoog jouw score voor lyme kan zijn: https://lymeherstel.nl/wp-content/uploads/2019/06/Lyme-vragenlijst-v3.pdf

(Deze vragenlijst is er ook in het Engels en in Frans en je vindt hem onder vragenlijsten op www.lymeherstel.nl).


Ik heb geen Lyme want:


Voor de stugge volhouders met deze excuses: (ps. ik was dus ook zo’n eigenwijze stugge volhoudster…)


Een cadeautje voor jou:

Hierbij een gratis 5 daagse online cursus weg. Je ontvangt 5 dagen tips, praktische adviezen en oefeningen die kunt doen om jouw afweersysteem weer te versterken om hiermee jouw (Lyme) klachten te verlichten. Alle tips hebben als doel om jou op een natuurlijke manier zoveel mogelijk te herstellen. Ook al weet je zeker dat je geen Lyme hebt dan nog raad ik je aan om dit cadeautje uit te pakken want ook zonder Lyme zullen de tips jou verbetering kunnen opleveren. Veel succes!  MELD JE DIRECT AAN VOOR DE GRATIS 5-DAAGSE ONLINE CURSUS

 

Oproep aan therapeuten!

In 2021 start er weer een nieuwe zesdaagse bijscholing waarin je leert om zelf op een natuurlijke manier Lyme te behandelen. Als therapeut kun je hier nauwelijks meer omheen; wellicht zie jij ook veel cliënten die niet (voldoende) reageren op jouw behandeling, met bijzondere en “nauwelijks te plaatsen symptomen”?  Lees dan vooral over deze vakopleiding met 21 accreditatiepunten.

Ben je geen therapeut maar wil je meer weten over hoe Lyme op een natuurlijke manier te behandelen, ook dan mag je aanschuiven. Lees hier alles over de opleiding Lyme herstel therapie. In mijn 6-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, leer je om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen. Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat er meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen kunnen worden. Je bent van harte welkom op de opleiding! 


Wil je dat ik met je meedenk?

Je kunt al starten met de gratis online maar heb je daarna nog hulp nodig dan puzzel ik graag met jou mee. Hier lees je hoe mijn behandeling eruit ziet: https://lymeherstel.nl/tips/hoe-ziet-mijn-behandeling-eruit/


Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten. Bij twijfel vul deze lijst dan eens voor jezelf in.

Wil je alles weten over lyme & Co-infecties?

Neem gerust een kijkje op mijn website Lymeherstel.nl. Hier kun jij je ook vrijblijvend inschrijven voor de nieuwsbrief via deze link!

 

Bronnen:

❤ How Can I Get Better door Richard I. Horowitz. MD;

❤ Healing Lyme door Stephen Harrod Buhner;

❤ Natural Treatments for Lyme Co-Infections door Stephen Harrod Buhner;

❤ AD.nl

Gerrie Hasselaar

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin