Home » bijnieruitputting » Bijnieruitputting (deel 8): stress top 10

Bijnieruitputting (deel 8): stress top 10

door | 25 apr, 2018 | bijnieruitputting, tips

(Over)vermoeid, maar te wakker om in te slapen en te moe om op te staan?

“BIJNIERUITPUTTING” – STRESS top 10 – deel 8/9

Zo jij bent een doorzetter! Super dat je nog verder wilt lezen enne we zijn er bijna nu ga ik je vertellen wat je er zelf aan kunt doen!

Blogs hiervoor gemist?

Heb je niet al mijn voorgaande blogs kunnen lezen, of wil je het even weer duidelijk hebben, lees het hier nog even terug:

Blog 1 gaat over de symptomen van “bijnieruitputting” ben benieuwd hoeveel symptomen jij herkent 😉

Blog 2 gaat over hoe “bijnieruitputting” tot stand komt in jouw lijf.

Blog 3 gaat over de functie van jouw bijnieren en de functies van de verschillende stoffen die door jouw bijnieren worden geproduceerd.

Blog 4 gaat over de verschillende testmogelijkheden; wat is jouw cortisolniveau?.

Blog 5 gaat over de werking van jouw schildklier en waarom deze wellicht te traag werkt We gaan dit keer kijken naar oestrogeendominantie en ja mannen kunnen ook teveel oestrogeen hebben, denk maar eens aan mannen met teveel borstgroei.

Blog 6 gaat over Oestrogeendominantie en ja mannen (met borsten) kunnen hierdoor ook klachten ontwikkelen

Blog 7 gaat over hoe je dik door cortisol kunt worden.

Ik zou nog terugkomen op de CHRONISCHE stress want wellicht zijn dat dingen waar jij niet zo snel aan hebt gedacht? Het is namelijk NU voor jou de taak om direct die stress te herkennen en het raam uit te gooien!

 

Top 12 STRESS:

1. Voedselallergieën en/of voedselintoleranties.
Jouw immuunsysteem draait dan ipv 1 uurtje per nacht nu 24 uur per dag tja geen wonder dat dat heel veel energie vraagt. En ja waar haalt hij dat vandaan? Juist hij gaat stelen van andere organen dus bij vrouwen gaat vaak de schildklier trager werken, afin alles wordt minder, beetje jammer.
Maar nog heftiger is dat op de lange termijn ontstekingen tot ongeremde celgroei kunnen leiden. Dit komt door de vrije radicalen die bij ontstekingen vrijkomen en jouw DNA beschadigen en celveranderingen veroorzaken die tot heftige aandoeningen kunnen leiden. (Rakoff-Nahoum, 2006).
Gelukkig kun jij nu achterhalen wat goed en minder goed voedsel voor JOUW LIJF is door deze blog eens te lezen.

 

2. Andere allergieën
Denk bv aan hooikoorts, huisstofmijt, katten- honden etc, maar ook aan gordelroos, netelroos, psoriasis. Hierbij draait jouw immuunsysteem ook 24/7 iets teveel. Wist je trouwens dat dat met homeopathie vaak redelijk goed is op te lossen? Je weet het, je bent altijd welkom 😉
Wanneer is bv jouw klacht ontstaan. Wanneer kreeg jij bv psoriasis? Vaak ontstaan dit soort klachten na stress.
Je kunt ook denken aan: lupus, vitiligo, alopecia areata, of bij de darmen: Crohn, colitis ulcerosa, verder nog MS, Graves Hashimoto, endometriose, Diabetes 1 en 2, lipoedeem. Wellicht kun jij nog een andere aandoening bedenken?

 

3. Ontstekingen, laaggradige ontstekingen, fibromyalgie etc maar denk ook aan eczeem en auto-immuunziektes.
Hier draait jouw immuunsysteem ook weer 24/7.
Ps wist je dat 80% van de patiënten met fibromyalgie de ziekte van Lyme heeft?

 

4. Niet kunnen doen wat bij JOU past.
Denk hierbij aan dat je wellicht ontslagen bent en nu thuis zit, terwijl je graag bezig bent. Of je bent moeder geworden en bent het huisvrouw zijn een beetje zat, je wilt weer aan de bak! Of je werkt als moeder, maar zit liever lekker thuis met de kids te kroelen. Alles is mogelijk. Zoek uit of jij nog plezier in jouw dag hebt, en kijk wat anders kan.
Relatieproblemen? Dat is crisis ja, zoek hulp en begeleiding en als dat niet voldoende is weet dan dat je ALTIJD EEN KEUZE HEBT, jij beslist! En nee ik zei niet dat die keuze makkelijk zou zijn….. sorry 😉

 

5. Teveel hooi op jouw vork.
Is het gewoon teveel? Kijk wat je dan moet laten vallen. Plichtsgetrouw, loyaliteit je weet het, JIJ BESLIST maar denk aan jezelf want de prijs die je betaalt, is torenhoog.

 

6. Medicatie, De pil, Mirena, Anti-depressiva, Drank, Drugs, Roken, Cola, Koffie, Red Bull..
Ook allemaal stress voor jouw lijf. Kijk eens of je met behulp van een therapeut kunt stoppen met drinken, blowen, roken etc. Ik heb ook begin dit jaar weer veel moedige mensen die proberen te stoppen! Met een beetje natuurlijke hulp, lukt dat vaak best!

 

7. Vitamine- en/of mineralentekort.
Helaas is onze bodem niet meer voedingsrijk en ontkomen we niet aan het bijslikken van vitamines en mineralen. Kijk in overleg met een goede therapeut wat bij JOU PAST.

 

8. Vergiftigingen.
Denk bv eens aan kwikvergiftigingen van lekkende grijze vullingen, inhaleren giftige (verf)luchten, benzinedampen, uitlaatgassen, aspartaam, E-621, pesticiden op jouw voedsel, biovlees wat vol zit met antibiotica, die lekkere grote plofkip…. Bon appetit!

 

9. Schulden.
Natuurlijk kun je denken aan hypotheek, geldzorgen etc. maar je kunt je ook naar bv jouw kinderen schuldig voelen, dit vreet ook vaak energie. Praat het uit, schrijf het van je af, kwast een schilderwerk, boks het van je af, hug a tree, whatever als je het maar eruit gooit.

 

10. Straling.
4G, WIFI, Routers, elektrische deken, elektrisch bed, mobieltje, etc teveel om op te noemen. Vroeger hadden ze dat zeker niet en ons lijf weet dus eigenlijk niet goed wat het er mee aan moet dus STRESS.

 

11. Sporten.
Wat dat is toch juist gezond? Als dat bij jou past op dit moment en je niet teveel doorknalt (ja ja ik ben ook maar een mens, maar probeer mijn sporten ook anders te doen nu). We noemen dat overtraining. Ik kan 4 uur achter elkaar sporten bv maar kies er nu voor om 1 uur te knallen en daarna een uurtje yoga te pakken. Voel wat bij JOU past!

 

12. Onverwerkte trauma’s
Heb je vroeger wat heftigs meegemaakt. Weet dat dat een enorme impact op jouw hele lijf kan hebben. Lees deze blog maar eens.

 

Wat is JOUW STRESS en wat ga jij er aan doen? 

In de volgende en laatste blog in de reeks “bijnieruitputting” ga ik jou tips & trics aanreiken zodat jij wellicht lekker kunt ontstressen!

Had je de vragenlijst van Lyme al ingevuld, dat zou namelijk ook heel goed de oorzaak kunnen zijn ❤

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.

 

Bronnen:

  • Yvonne van Stigt opleidingsdagen licentie B
  • Yvonne van Stigt: “Oerslank; waarom zij wel en ik niet”
  • Ralph Moorman: “De Hormoonfactor”
  • Mike Donkers: “Bijnieruitputting”
  • Erik-Alexander Richter bijscholingsdag: “Onverklaarbare klachten & Biochemische processen”
  • John R. Lee en Virginia Hopkins: “Menopauze; alles wat de dokter je niet vertelt”
  • Leo van der Zijde: “No Fat No Future”.
  • Juglen Zwaan: “nieuwsbrieven”.
  • Barbara Havenith; Bonusan bijscholingsdagen Mastercourse Hormonen.

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Tweet
Share
Share
Pin