Home » Behandeling Ziekte van Lyme » LYME & VOEDING (Thiolen)

LYME & VOEDING (Thiolen)

door | 1 feb, 2020 | Behandeling Ziekte van Lyme

Goodmorning sunshine❤

Heb je lekker geslapen? Of een beetje onrustig?

Wist je dat je onrustig kunt slapen door slechte voeding? Nu denk je misschien gelijk aan junkfood, suikers…
Maar nee, het kan ook zijn dat je histaminerijke voeding hebt gegeten zoals: watermeloen, zuurkool of tonijn. Mensen met Lyme, maar ook andere mensen met pijntjes, worden daar over het algemeen niet vrolijk van.

In de vorige blog heb ik al wat over voeding geschreven. Het is best wel een puzzeltje, dus lees hem nog eens rustig terug: https://lymeherstel.nl/waarom-is-lyme-zo-moeilijk-te-genezen/lyme-voeding-histamine-wat-kun-je-het-beste-eten/

Deze blog gaat over thiol-intolerantie
Bij Thiol-intolerantie kun je denken aan klachten zoals concentratieproblemen/hersenmist (brainfog) en neurologische klachten. Dit zijn klachten die we heel vaak bij Lyme zien. Wanneer je deze klachten ervaart is het zinvol om tijdelijk thiolvrij of thiolarm te eten. Daarbij is het erg belangrijk om de lever te ondersteunen bij het ontgiften, lees hier meer over op: https://lymeherstel.nl/tips/detoxen-ontgiften-sportvasten-snel-afvallen-deel-3/)

Lyme & Voeding:
Door de juiste voeding te eten, kunnen jouw klachten enorm verminderen en kun je klachten voorkomen. Wil je meer weten over welke voeding bij jou past? Lees hier meer over op: https://lymeherstel.nl/tips/jouw-persoonlijke-superfood/.

Het is verstandig om een voedselintolerantietest te doen, deze geeft de meest specifieke informatie. Je kunt de test altijd bij mij laten uitvoeren. In deze blog ga ik wat dieper in op het thiolvrije voeding. Veel mensen met Lyme (en andere chronische ziektes) ervaren veel verbetering wanneer ze tijdelijk thiolvrij eten.

Thiolen
Wat zijn thiolen nu precies? Thiolen zijn organische verbindingen die zwavel bevatten. Ze komen voor in kruiden, voedingsmiddelen, supplementen en in kraanwater. Wanneer je thiol-intolerant bent, heb je vaak te maken met een zware metalenbelasting. Thiolen zorgen ervoor dat er kwik wordt gemobiliseerd wat veel klachten kan geven, verergeren en in stand houden. Je doet er goed aan om deze thiol (tijdelijk) te mijden omdat het jouw klachten kan verergeren. Let vooral op zwavelrijke voeding die thiol bevat.

Gelukkig zorgen niet alle zwavelrijke producten voor klachten. Vlees bevat veel zwavel maar onder aan de streep niet zoveel thiol. Zwavelintolerantie lijkt erg op thiol-intolerantie, alleen heb je dan moeite met de afbraak van zwavel waardoor methionine als afbraakproduct vrij kan komen. 

Let op: thiolen bevatten wel zwavel maar zwavel bevat niet altijd thiolen.

Hoe weet je of je thiol-intolerant bent?

 • Jouw klachten verergeren na het eten van thiolen (zwavelrijke voeding)
 • Jouw klachten verbeteren na een thiolvrij dieet
 • Ruikt jouw urine na het eten van asperges? Dan kun je het thiol captopril niet goed verwerken

Thiolen in voeding
Je vindt het stofje o.a. in knoflook, uien, linzen, peulvruchten, broccoli, eieren, vlees en spruitjes. Dit is zwavelrijke voeding waar veel thiolen in voor komen die voor klachten kunnen zorgen. Helaas vind je thiolen ook terug in ons kraanwater.

TIP: kies voor Evian of Spa Rood in plaats van kraanwater.

Klachten bij thiol-intolerantie
Eerst kun je je supergoed voelen, maar daarna kun je de volgende klachten ervaren:

 • Concentratieproblemen
 • Hersenmist (brainfog)
 • Stress
 • Kortademig, astmatisch
 • Neurologische klachten
 • Vermoeidheid
 • Misselijkheid en weinig zin om te eten
 • Buik- of rugpijn
 • Diarree en stinkende winden (rotte eieren)
 • Hoofdpijn
 • Netelroos, jeuk, eczeem, rode huid

Thiolvrij dieet niet langer dan 2 maanden:
Let op dat je niet langer dan 2 maanden thiolvrij eet zonder begeleiding! Er kunnen dan namelijk tekorten ontstaan. Probeer om bijvoorbeeld 2 maanden thiolarm te eten en kijk wat het jou oplevert.  Zwavel is namelijk een heel belangrijk mineraal voor de opbouw van jouw huid, bindweefsel, darmen en bloedvaten. Daarbij heb je zwavel nodig voor het afbreken van gifstoffen, hormonen en neurotransmitters door je lever. Nadat je thiolvrij gaat eten, kan er een ontgifting in gang worden gezet. Het is belangrijk dat je je lever en nieren goed hebt voorbereid om verergering van jouw klachten te voorkomen.

Check: https://lymeherstel.nl/tips/detoxen-ontgiften-sportvasten-snel-afvallen-deel-2/

Thiolvrij eten is niet de oplossing, maar fijn om het teveel aan thiol weg te werken. Voor de lange termijn is het beter om te kijken hoe we jouw zwavelhuishouding weer op orde kunnen krijgen. Je bent van harte welkom!

Wie hebben moeite met thiolen?
Mensen met Lyme en/of co-infecties, maar ook andere mensen met chronische aandoeningen. Klachten kunnen verergeren en het lichaam kan onvoldoende herstellen.

Thiolen in supplementen:

 • ALA (alfa lipioc zuur)
 • Bromelaïne en papaïne
 • Chlorella
 • Cysteïne
 • DMSO
 • Glutathion
 • Kurkuma (bevat niet veel thiolen, maar zorgt ervoor dat kwik vrijkomt)
 • Methionine
 • MSM
 • NAC

Overige blogs over voeding:
Aan voeding heb ik al een aantal blogs gewijd. Hierbij nog even een kort overzicht, kies uit wat bij jou past om te lezen:

❤  Afvallen; geen stress, anders val je niet af
❤  Kom niet aan mijn eten
❤  Welke voeding past bij jou
❤  Detoxen deel 1, vasten en snel afvallen
❤  Detoxen deel 2, hoe werkt je lever?
❤  Detoxen deel 3 waar moet je op letten
❤  Detoxen deel 4, wat kan er allemaal fout gaan
❤  Lyme & Voeding; histamine
❤  Lyme & Voeding; thiolen

Oproep aan therapeuten:
Omdat ik de vraag niet meer alleen aan kan, start ik 29 augustus 2020 een 6-daagse geaccrediteerde vakopleiding “Lymeherstel-therapie”, waarin je leert om Lyme op een natuurlijke manier te behandelenMijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat er meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen kunnen worden.

Wil jij een drukkere praktijk in 2020 en spreekt dit jou aan?
Hierbij nodig ik jou uit om naar de lezing te komen op zaterdag 9 mei van 10.00 -12.00 uur. In deze lezing vertel ik je graag wat de vakopleiding inhoudt en maak je kennis met de gastdocenten. Je bent van harte welkom bij ZIN-VOL in Amersfoort. Aanmelden kan via lymeherstel.nl. Parkeren voor de deur en er zijn geen kosten aan verbonden.

>>MELD JE HIER AAN VOOR DE OPLEIDING! 

Wil je dat ik met je meedenk?
Je kunt al starten met het gratis 5-daagse online herstelplanHeb je daarna nog hulp nodig dan puzzel ik graag met jou mee. Hier lees je hoe mijn behandeling eruitziet

Laten we elkaar helpen!
Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen. Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Bij twijfel vul deze lijst dan eens voor jezelf in.

Wil je niets missen of anderen helpen?
Deel dan deze link, zodat ze zich vrijblijvend in kunnen schrijven voor deze informatie.

Bronnen:
❤ How Can I Get Better door Richard I. Horowitz. MD

❤ Healing Lyme door Stephen Harrod Buhner

❤ Natural Treatments for Lyme Co-Infections door Stephen Harrod Buhner

❤ “Amalgam Illness Diagnosis and Treatment” door Andy Gutler

 

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

7 Reacties

 1. jane

  HOE IK MIJN EX-MAN TERUG KRIJG MET DE HULP VAN EEN ECHTE EN EFFECTIEVE SPELL VAN DR. Sunny. Mijn naam is Jane, ik had nooit gedacht dat ik nog een keer zou lachen. Mijn man liet me een jaar lang met twee kinderen achter. Alle pogingen om hem terug te brengen mislukten. Ik dacht dat ik hem niet meer zou zien totdat ik een dame ontmoette die Maria heette en die me vertelde over een spellcaster genaamd Dr.Sunny. Ze gaf me zijn e-mailadres en mobiele nummer en ik nam contact met hem op en hij verzekerde me dat binnen 48 uur mijn man zal bij mij terugkomen. Binnen 48 uur kwam mijn man terug en begon om vergeving te smeken en zei dat het het werk van de duivel is, dus ik ben tot nu toe nog steeds verrast over dit wonder, ik kon niet zwanger worden, maar zodra de betovering werd gecast, ik werd zwanger en beviel van mijn derde kind. Als je hulp van hem nodig hebt, kun je contact met hem opnemen via: e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com Of WhatsApp of bel hem nu:  +2348082943805.
  je kunt hem ook rijk maken als je dit probleem hebt…….
  1. HIV/AIDS
  2. Hoe je rijk kunt worden
  3. KANKER
  4. ALS (ziekte van Lou Gehrig)
  5. Hepatitis B?
  6.Als u zwanger wilt worden
  7. Win loterij
  8.Hoe je grote penissen krijgt
  9, Hoe u promotie kunt krijgen op uw werk

  Reageer
 2. Stacey Muller

  Ik ontmoette mijn man toen we studeerden. We gingen een hele tijd met elkaar uit en woonden samen en het was allemaal liefde en gelukzaligheid terwijl we allebei onze dromen bouwden. Het werd erg lastig toen hij voor een workshop reisde en daar zes maanden bleef. Hij veranderde toen hij op bezoek kwam en ik ontdekte dat hij iemand anders in Ohio had en dat hij het serieus meende. Het brak me omdat ik zoveel van mijn man hield en er alles aan zou doen om hem weer alleen voor mezelf te hebben. Ik moest contact opnemen met dokter Ilekhojie, die mijn tante in het verleden hielp, en ik volgde de instructies op die hij mij gaf en herstelde mijn huwelijk. Mijn man kwam vorige week terug en ik zag een bericht tussen hem en deze dame en hij vertelde haar dat ze weg moest blijven omdat hij zich op ons huwelijk wilde concentreren en kinderen wilde krijgen. . Allemaal dankzij deze geweldige dokter Ilekhojie die ik via mijn tante heb leren kennen. Bekijk hier zijn gegevens als u ooit zijn hulp nodig heeft. E-mail: gethelp05@gmail.com of neem contact op met zijn telefoonnummer +2348147400259

  Reageer
 3. Edna Mackerel

  Mijn man verliet mij en onze kinderen voor een andere vrouw die hij op het werk ontmoette. Ik probeerde sterk te zijn voor mijn kinderen en ook omdat ik zoveel van mijn man hield en mijn gezin niet wilde breken. Ik was gekwetst en in de war en had hulp nodig, dus deed ik wat onderzoek op internet en kwam ik een site tegen waar ik zag hoe Dr. Ilekhojie zoveel stellen heeft geholpen om weer bij elkaar te komen en daarna gelukkig te zijn. Ik nam contact met hem op en hij voerde namens ons een herverbindingsritueel uit. Tot mijn verbazing kwam mijn man na een paar dagen weer thuis. Zo werden we weer herenigd en was er veel liefde in mijn gezin. U kunt ook contact opnemen met Dr. Ilekhojie voor oplossingen. Zijn contact-e-mail gethelp05@gmail.com of alleen WhatsApp +2348147400259

  Reageer
 4. Aceline Carmen

  Ik verloor mijn man aan een vrouw in het buitenland toen hij ging werken in dezelfde regio waar zij woont. Ik wist niet wat er allemaal was gebeurd totdat een vriend van mij me foto’s van hen samen stuurde en het me daarna duidelijk werd dat dit de reden was waarom mijn man koud tegen me werd en me achterliet. Mijn man was gehypnotiseerd, ik wist alles toen ik contact opnam met Dr. Ilekhojie toen ik naar hulp zocht en niets vond. Hij verzekerde me dat hij terug zou komen en dat onze liefde en geluk zouden worden hersteld, wat hij deed en het resultaat begon zich binnen 3 dagen te manifesteren. Nu heb ik mijn man terug en ik kan Dr. Ilekhojie niet genoeg bedanken voor zijn eerlijkheid en steun. Stuur hem gewoon een sms via WhatsApp +2348147400259 of e-mail hem via: gethelp05@gmail.com

  Reageer
 5. Miana Farnko

  Na zoveel jaar loterij te hebben gespeeld, vind ik het erg moeilijk om te winnen, het is erg zwaar voor me geweest. Ik ontmoette een vriend in het park die me vertelde over With Dr Ilekhojie die haar hielp om het goed te maken met haar ex-man na 2 jaar scheiding. Hij vertelde me zoveel lieve dingen over Dr Ilekhojie. Ik was erg onder de indruk van haar verhaal, dus vertelde ik haar over mijn pech met de loterij. Ze stelde me voor aan Dr Ilekhojie en al mijn gesprekken met hem verliepen goed en hij legde me zoveel dingen uit. Hij vertelde me alles wat ik moest doen om ervoor te zorgen dat ik geluk heb de volgende keer dat ik een lot koop. Ik besloot het opnieuw te proberen een week nadat hij klaar was met mijn werk en ik kan mezelf niet geloven, ik heb zoveel gewonnen. Allemaal dankzij Dr Ilekhojie. Hij is een geweldig man en als je spirituele hulp nodig hebt met iets dat je leven verstoort. Neem contact op met Dr. Ilekhojie via Whatsapp of Viber: +2348147400259 of e-mail: gethelp05@gmail.com

  Reageer
 6. Troje Jessi

  “Ik kan Dr. Sacre niet genoeg bedanken voor de hereniging met mijn ex-man. Zijn krachtige spreuken brachten ons weer bij elkaar en herstelden onze liefde en respect voor elkaar. Dr. Sacre hielp ons niet alleen met het verzoenen, maar hij liet ons ook zien hoe we elkaar konden koesteren en respecteren op een manier die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ik ben hem eeuwig dankbaar voor zijn begeleiding en steun. Bedankt, Dr. Sacre. Neem contact op met Dr. Sacre via onderstaande gegevens
  📧: Sacretempleofpower@gmail.com
  Bel/WhatsApp: +234 907 603 4359
  voor het terugbrengen van liefde in ons leven en het helpen opbouwen van een sterkere, liefdevollere relatie.”

  Troje Jessi

  Reageer
 7. Hilda Malen

  Ik was de laatste persoon op aarde die het feit accepteerde dat spreuken bestaan ​​of werken, totdat ik werd doorverwezen naar Dr. Ilekhojie. Hij beloofde me te helpen om het goed te maken met mijn partner. Ik had geen andere optie dan het te proberen, want 3 maanden na de scheiding werd ik gedegradeerd op mijn werkplek vanwege depressie en gebrek aan concentratie. Mijn leven liep elke dag leeg en ik wist niet wat ik moest doen. Ik was gelukkig en genoot van mijn werk, maar plotseling werd ik ellendig na de scheiding, omdat het snel en een kort proces was. Alleen Dr. Ilekhojie gaf me een uitweg en ik ben blij dat ik hem geloof. Nog maar vorige week werd ik hier gepromoveerd tot mijn functie en ik ben hier om mijn eigen ervaring te delen met deze man genaamd Dr. Ilekhojie. In elke situatie is er altijd een uitweg. Neem contact op met Dr. Ilekhojie via SMS OF WHATSAPP MESSENGER met: +2348147400259 en e-mail op: gethelp05@gmail.com

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin