Home » tips » Hoe staat het met jouw lever?

Hoe staat het met jouw lever?

door | 7 jun, 2019 | tips

Hi goedemorgen!
Wat heb jij op je lever? Tja oude spreekwoorden en gezegdes zijn vaak nog heel kloppend wanneer een lichaamsdeel erbij betrokken is. Pas het maar eens toe bij een klacht die je hebt, wellicht is er emotioneel ook nog iets op te lossen?
Maar goed vandaag zouden we het hebben over menstruatieklachten, maar de lever fietst er nog even tussendoor en we maken een bruggetje want vaak ontstaan menstruatieklachten vooral wanneer de lever de hormonen niet goed kan verwerken. Volgende keer gaan we dan weer dieper in op de menstruatieklachten.

 

Je wilt afvallen?

Ben jij al bikiniproof? Ik helaas nog niet, maar een crashdieet of sapvast-dieet is niet handig want wat gebeurt er dan eigenlijk?
Jouw lever kan niet altijd even snel jouw rommel (medicatie, hormonen, alcohol, drugs, huidverzorging, pesticiden op dat gezonde appeltje etc..) verwerken dus dan zet hij het even in de parkeerstand heel handig want je wil die rommel niet in jouw bloedbaan hebben natuurlijk! Oh ja weet je nog dat we het hadden over histamine nou die moet de lever ook zien te verwerken. Last van jeuk, allergieën, paniekaanvallen etc? Check dan ook zeker even jouw lever.
Meer lezen over histamine: deel 1 en deel 2 

 

Wat gebeurt er als je afvalt met jouw vetcellen en jouw gifstoffen?

Jouw vetcellen dienen dan als opslagplaats totdat de lever weer even wat tijd heeft om die rommel alsnog op te ruimen. Maarrrrr dan bedenk je ineens dat je op vakantie gaat en je nog minstens 5 kilo moet afvallen, crisis ook dat nog en je had al stress; ook al niet handig want cortisol (jouw anti-stress hormoon) moet de lever ook al zien te verwerken….. Lees nog maar eens.

Maar gelukkig kun je gaan sapvasten dat helpt vast lekker die kilo’s eraf knallen.
Dat jouw lever hier absoluut niet blij mee is, laat zich raden die had nou juist als oplossing gekozen jouw shit tijdelijk in jouw vetcellen te parkeren en jij gooit de hele bende open doordat je vetcellen gaat verbranden!

Lees meer hierover.

 

De lever moet alles nog verwerken totdat jij het uit kunt scheiden:

Jouw lever is een grote fabriek die alles wat je inademt, opeet, of opsmeert (je gebruikt toch wel 100% natuurlijke smeersels??? Niet??? Check Ringana; alles puur natuur en zeker de zonnebrand vind ik dat je moet gebruiken want je wil jezelf en de zee toch niet belasten met kwalijke stoffen??. En nog een goede reden is dat deze zonnebrand als beste uit de test is gekomen en ja je kunt het via mij bestellen. Maar nu weer terug naar jouw shit!

 

De lever werkt in 3 fases;

Fase 1 Hydroxilering

Gifstoffen worden hier water-oplosbaar gemaakt. Om deze fase zo goed mogelijk te laten verlopen, heb je Omega 3 (lees alles over een juiste Omega 3) nodig en mineralen, glutathion, BCCA (isoleucine, leucine en valine) en verschillende b-vitamines zoals B2, B3, B6, B11 en B12.
Denk naast gifstoffen zoals eerder genoemd ook aan gifstoffen die vrijkomen wanneer je bv de Borrelia-spirocheet doodt die Lyme veroorzaakt. Wanneer je de lever dan niet goed ondersteunt, kun je nog meer pijntjes krijgen, lekker dan….je ging al kapot!
Maar denk ook aan (synhetische) hormonen zoals de pil, maar wat doe ik dan tegen die heftige bloedingen en menstruatiepijnen? Tja in de volgende blog vertel ik je er alles over.

 

Tussenfase: Anti-oxidantenfase

In deze fase worden de vrije radicalen (gevaarlijke atomen/moleculen die schade kunnen aanrichten) afgevangen die in fase 1 zijn vrijgekomen.

In deze fase heb jij dus met name anti-oxidanten (vangers van deze herrieschoppers), beschermende voedingsstoffen en plantenextracten nodig om dit zeer belangrijke proces goed te ondersteunen.

De beste anti-oxidant is glutathion, eventueel nog ondersteunt door andere anti-oxidanten zoals: mariadistel, curcuma, chelidonium, msm en wellicht nog q10 en alfa-liponzuur. 
Denk ook aan chlorella die perfect cadmium, lood en kwik kan afvangen. 

Vitamines zoals A, C, E en mineralen zoals met name selenium, methaan en mangaan zijn hierbij tevens noodzakelijk.

 

Fase 2: Conjugering

Hier worden gifstoffen verder water-oplosbaar gemaakt, zodat deze later uitgescheiden kunnen worden door de lever (gal) via de ontlasting en ook afgescheiden kunnen worden via de nieren, die jij uitplast.

Bij fase 2 speelt glutathion uiteraard ook weer de belangrijkste rol samen met omega 3. Daarnaast zijn arginine, taurine, glutamine ornithine en glycine belangrijke stoffen. 

 

Uitscheidingsorganen:

Nu moet het er natuurlijk ook goed uit kunnen via:

Nieren, darmen, lymfebanen, longen en huid. Hier lees je meer over op:
https://lymeherstel.nl/tips/detoxen-ontgiften-sportvasten-snel-afvallen-deel-2/

Wat ontgift de lever en wat heeft hij daarvoor nodig?

Je kunt de lever zien als een grote fabriek met 6 lopende banden en die lopende banden moeten jouw rommel opruimen maar dan moet daarvoor wel voldoende personeel (vitamines en mineralen) aanwezig zijn anders rolt het van de lopende band af en kan dat gifstofje nog giftiger worden ……

 

Welke banden zijn er:

Band 1: noemen we de Acetylering

Deze moet medicatie en antibiotica onschadelijk maken.
De co-factoren oftewel personeel die het daarvoor nodig heeft, zijn:
B-vitaminen, Vitamine C, Zink, IJzer en Molybdeen.

Band 2: noemen we de Glutathion conjugatie

Deze moet antibiotica, paracetamol, koffie, alcohol, anticonceptiepil, pesticiden en chemotherapie onschadelijk maken.
Benodigde co-factoren: Glutathion, B-vitaminen, Taurine (die mis je al als je vegetariër bent), Vitamine C en Folaat.

Band 3: noemen we Sulfatie

Deze moet zware metalen, paracetamol, alcohol, salicylaten, hormonen (cortisol, schildklierhormonen, oestrogenen en testosteron) onschadelijk maken.
Co-factoren: Molybdeen, Glutathion, Taurine, MSM, B-vitaminen, Zink, Koper, Magnesium en Zwavelhoudende aminozuren.

Band 4: noemen we Glucoronidatie (nee die namen heb ik niet verzonnen…)

Deze moet Paracetamol, Morfine, Aspirine, Melatonine, Galzuren en Oestrogenen onschadelijk maken.
Co-factoren: Glucoronzuur, Kombucha, Calcium-D-Glucaraat, Magnesium, Koper, IJzer en Glutamine

Band 5: noemen we Glucinatie

Deze moet Nicotine, Aspirine en kunstmatige toevoegingen onschadelijk maken.
Co-factoren: Glycine, Cysteine, Magnesium en Vitamine B5.

Band 6: noemen we Methylering

Deze moet Histamine, zware metalen, stresshormonen, morfine en dopamine onschadelijk maken.
Co-factoren: Vitamine B12, Folaat, Magnesium, Zink en Choline.

Pff wat een ingewikkeld systeem die lever he? Nu begrijp je wellicht ook waar het een heel beetje fout kan gaan?
Lees er meer over op: https://lymeherstel.nl/tips/detoxen-ontgiften-sportvasten-snel-afvallen-deel-3/

 

Waar kan het fout gaan?

Scenario 1: Je gaat vis eten, krillolie, visolie etc bijslikken zodat fase 1 supergoed verloopt. Goed bezig toch zou je denken?
Maar dan komt er dus extra veel shit op de loopbanden…., Fase 1 is dan namelijk zo goed die gifstoffen aan het verzamelen, maar als je jouw co-factoren (jouw personeel) niet (voldoende) hebt, wordt het een zooitje! Er kan dan dus veel van die lopende band af vallen.
En als een gifstof van de band valt, kan hij extra giftig worden. Sapperdeflap daar had je waarschijnlijk niet bij stil gestaan?

Scenario 2: Je doet niets aan vitamines/krillolie etc slikken en begint gewoon lekker met detoxen. Juist ja fase 1 gaat dan al niet lekker en fase 2 natuurlijk ook niet!

Scenario 3: Dat gaat hem worden voor jou!
Je zorgt dat je voldoende goede vetzuren naar binnen hapt en kijkt of jij voldoende co-factoren hebt om jouw shit te verwerken op die lopende band.

Lees er meer over op: https://lymeherstel.nl/tips/detoxen-ontgiften-sportvasten-snel-afvallen-deel-4/

 

Meer weten?

Ik nodig je bij deze uit voor een workshop waarin je nog meer leert over de lever en je een syllabus als naslagwerk meekrijgt. Er zijn nog een paar plekken vrij; dus wie het eerst komt, mag aanschuiven!
Wanneer:                    vrijdag 14 juni a.s. van 9.30 – 12.00

Waar:                          Amersfoort op de Verwondering 2 bij inloophuis De Ontmoeting

Kosten:                       € 45,00 je ontvangt een factuur 

Aanmelden:                info@lymeherstel.nl

Neem iemand mee:    gezellig je mag dit doorsturen en iemand meenemen natuurlijk

 

Fijne pinksterdagen en wellicht tot 14 juni!

 

Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.

 

Wil je niets missen of anderen helpen?

Deel dan deze link, zodat ze zich vrijblijvend in kunnen schrijven voor deze informatie.

 

Laten we elkaar helpen!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.

 

Bronnen:

❤        Bijscholing Yvonne van Stigt; www.oergezond.nu;

❤        Juglen Zwaan; www.ahealthylife.nl

 

Aan de slag met je gezondheid op een natuurlijke manier?

Blogs to come:

❤        23 juni:           Menstruatieklachten

❤        7 juli:              Overgangsklachten Perimenopauze

❤        21 juli:            Overgangsklachten

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin