Home » Behandeling Ziekte van Lyme » Hoe ziet mijn behandeling eruit in 2024?

Hoe ziet mijn behandeling eruit in 2024?

door | 24 feb, 2024 | Behandeling Ziekte van Lyme

MEER AANDACHT VOOR LYME

In deze blog vertel ik je wat meer over hoe mijn behandelingen er anno 2024 uit zien.
Dit mede naar aanleiding van de vele extra aanvragen na de podcast. Mocht je deze willen luisteren, check: https://open.spotify.com/episode/1SoFaUxjR3biZygvXsNA95?si=IdBF4uG-ThGb8YBhcmMyNQ

Ik ben blij dat er zo meer aandacht aan Lyme wordt gegeven.

 

HOE ZIEN MIJN LYME BEHANDELINGEN ER NU UIT?

Omdat Lyme een multisysteem ziekte is, waarbij alle systemen aandacht vragen, moet ik grondig te werk gaan. Hoe ziet dat eruit in de praktijk? Ik werk met homeopathische middelen om jouw zelfgenezend vermogen weer te stimuleren en wanneer deze motor weer aangezwengeld is, is het noodzakelijk dat er voldoende brandstof aanwezig is om het herstel gaande te houden.

Hierbij pas ik voedingssupplementen toe waarbij Omega 3 onmisbaar is, aangezien deze ook het zelfgenezend vermogen van de cellen stimuleert. Daarnaast gebruik ik kruidengeneeskunde en vraag ik laboratoriumonderzoeken aan, uiteraard alles specifiek op jou afgestemd, vandaar dat ik je soms het hemd van het lijf vraag.
Natuurlijk blijf ik van alles op de hoogte door bijscholingen etc. Hierbij de nieuwste inzichten, lees: https://lymeherstel.nl/behandeling-ziekte-van-lyme/nieuwste-lyme-inzichten-vervolg-9-9/

 

NIEUWE AANVULLING IN MIJN BEHANDELING:

De laatste maanden heb ik niet stil gezeten, ik heb veel bijscholingen gevolgd op het gebied van onderzoeken. Ik deed standaard al een voedselintolerantietest, maar maak daarnaast nu ook vaak gebruik van een ontlastingsonderzoek of andere noodzakelijke onderzoeken. Bij een eerste consult bekijken we welke onderzoeken het beste passen.

 

WELKE BEHANDELING PAST BIJ JOU?

Er zijn op dit moment zoveel Lyme-protocollen en wellicht zie jij door de bomen het bos niet meer?

Allereerst is het slim om de keuze te maken. Hoe wil jij je laten behandelen? Denk aan regulier, alternatief (veelal meer natuurlijke middelen) of een combi?
Ik ben absoluut niet tegen reguliere behandeling, maar wanneer je bv antibiotica inzet dan dood je niet alleen de ongunstige bacteriën, maar ook jouw goede bacteriën en laat je die nou net zo hard nodig hebben om alles weer op de rit te krijgen.

Let wel de eerste 14 dagen na een tekenbeet met klachten en/of huiduitslag ben ik juist een voorstander van antibiotica omdat de Lymebacterie dan nog gedood kan worden en zich nog niet in de cel heeft verstopt waar antibiotica niet of nauwelijks bij kan komen!

 

EEN NATUURLIJKE LYME-BEHANDELING:

Zoals gezegd werk ik met homeopathische middelen om jouw zelfgenezend vermogen weer op te starten en met orthomoleculaire geneeskunde (voedingssupplementen) om jouw motor van brandstof te blijven voorzien. Kortom met homeopathie zwengel je jouw motor weer aan en met voedingssupplementen (zoals omega 3 en een multivitamine) zorg je ervoor dat die motor blijft lopen. Daarnaast pas ik kruidengeneeskunde toe, uiteraard specifiek op jou afgestemd.

 

HOMEOPATHIE HOE ZAT DAT OOK ALWEER?

Soms wordt er nog soort van zweverig over gedaan, want hoe kan zo’n klein rond pilletje jou nou beter maken. Het is soms zodanig verdund dat er nauwelijks nog stoffen in zitten dus hoe dan?
De meeste homeopathische middelen worden allereerst opgelost in water en daarna stapsgewijs verdund en krachtig geschud. Heel gek maar hoe meer verdund hoe sterker de geneeskracht.

 

WATER ALS GEHEUGEN:

Aangenomen wordt dat water een “geheugen” kan hebben en zo kan dienen als doorgeefluik voor jouw herstel (google Masuro Emoto maar eens om dit te begrijpen). In verschillende laboratoriumonderzoeken is inmiddels aangetoond dat deze hoge verdunningen veranderingen veroorzaken in water en tevens bleek het mogelijk om deze stoffen over te brengen op water.

Misschien krijg je hierdoor het idee dat het niet krachtig genoeg zou kunnen werken?
Niets is minder waar; er schuilt een enorme kracht in en is altijd toegespitst op jou als specifieke persoon.

 

 

LYMEPATIËNT HOMEOPATHIE

De meeste lymepatiënten zijn (over)gevoelig; voor alles wat je maar kunt bedenken en ja ook vaak voor de meeste (reguliere) behandelingen zoals antibiotica etc, maar ook andere alternatieve behandelingen kunnen nog te heftig zijn.
Homeopathie kijkt naar jou als (gevoelig) persoon en bekijkt de volgende niveaus:
❤    waar jij in gelooft (godsdienst, religie, in jezelf, spiritueel etc);

❤    hoe jij je emotioneel voelt;

❤    hoe jij mentaal denkt/voelt;

❤    hoe jij je lichamelijk voelt.

Zo zie je dat het maatwerk betreft en tegelijk heel doelgericht werkt.
Tevens werk ik met homeopathische kuren die specifiek jouw desbetreffende borrelia-stam kunnen uitschakelen en jouw evt. co- en/of opportunistische infectie om zeep kunnen helpen. Lees: https://lymeherstel.nl/tips/wat-te-doen-als-je-lyme-hebt/

Naast uiteraard het ondersteunen en weer op de rit krijgen van jouw gehele afweersysteem. Zie mijn blogreeks hierover: https://lymeherstel.nl/versterking-van-jouw-eigen-afweersysteem/wanneer-het-afweersysteem-de-controle-kwijt-is-cytokinestorm-deel-6/

 

 

HOE GAAT HET EERSTE CONSULT?

Voor een eerste consult reserveer ik 90 minuten dat lijkt veel, maar ik heb een goede basis nodig en wil daarom jou zo goed als mogelijk leren kennen.
Ik vraag je om lijsten in te vullen; dat kun je thuis al rustig op je gemak doen. We bespreken dit dan tijdens het eerste consult. Je vindt de vragenlijsten al op mijn site: https://lymeherstel.nl/wp-content/uploads/2019/06/Lyme-vragenlijst-v3.pdf en: https://lymeherstel.nl/hormonen-overzicht/

 

VETZUURMETING EN VIT D METING:

Bij een eerste consult doe ik ook altijd een klein vingerprikje (valt reuze mee en ik heb verdovingscreme als je dat wilt). Daar komen 4 bloeddruppels uit die ik laat beoordelen door VITAS laboratorium (www.vitas.no). Ik kan dan oa zien hoe doorlaatbaar jouw cellen zijn. Wel zo handig als je supplementen gebruikt of gaat gebruiken want bij te harde cellen, blijft het supplement teveel in jouw bloedbaan. Hierdoor komt het niet voldoende op de plek waar het zijn werk kan doen (celkern) om energie te maken en jouw afvalstoffen kunnen de cel niet verlaten (laten zieke mensen nou ook vaak een tekort aan energie hebben en moeite hebben met het afvoeren van afvalstoffen….).

Daarnaast check ik direct jouw Vit D waarde in de cel. Bij de huisarts wordt dat altijd buiten de cel gedaan en zo weet je nog steeds niet of het wel in de cel komt.

Naast een vetzuurmeting adviseer ik je direct een op maat gemaakt herstelkuur waarmee je direct jouw behandeling kunt starten voor minimaal 8 maanden.
Iedere 4 maanden doen we een nieuwe meting omdat de rode bloedcellen zich iedere 4 maanden vernieuwen.

 

HOE GAAT HET VERDER NA EEN EERSTE CONSULT?

Over gemiddeld 4-6 weken zie ik jou weer graag terug in mijn praktijk en bekijken we alsdan wat voor klachten jij nog hebt om te behandelen.
We vormen een team dat wil zeggen we bepalen steeds samen opnieuw hoe we de aanpak voortzetten.
Daarna volgen gemiddeld nog 8 consulten (uiteraard zeer afhankelijk van jouw klachten) met gemiddeld 6 weken tussen de consulten. Na ongeveer 5 consulten gaan we kijken of we de tijd tussen de consulten langer kunnen maken, bv 3 maanden. Wanneer alles redelijk tot goed verloopt, gaan we over tot iedere 6 maanden voor controle-behandeling (net als bij de tandarts; voorkomen is beter dan genezen).

 

VOEDING SPEELT GROTE ROL:

Vaak zie ik dat cliënten ook gevoelig reageren op bv gluten, melk en suikers. Wanneer je dat dagelijks blijft eten, zal jouw lijf steeds weer een ontstekingsreactie geven op die voeding en kan jouw lijf niet of nauwelijks herstellen. Ik werk daarom graag met een voedselintolerantietest; daarbij kun je alle voedingsmiddelen laten testen en kijken hoe jouw lijf reageert. Zo weet je precies wat bij jou past! Superfood kan bij jou bv wel een heftige ontstekingsreactie opleveren. Om een voorbeeld te noemen; ik had een dame met heftige wond na bestraling die maar niet genas. Ze at elke dag veel knoflook omdat ze dacht dat dat ontstekingsremmend zou werken. Nou niet voor haar; het gaf voor haar juist een hoge ontstekingsreactie.
Ook op het stofje histamine zie ik vaak reacties die jouw Lymeherstel in de weg staan. Lees dit maar eens hierover: https://lymeherstel.nl/tips/histamine-deel-1-jeuk-uitslag-paniek-hooikoorts-huisstofmijt-en-andere-allergieen/

En https://lymeherstel.nl/tips/histamine-deel-2-jeuk-uitslag-paniek-hooikoorts-huisstofmijt-en-andere-allergieen/

 

 

SAMENWERKING MET ANDERE THERAPEUTEN:

Ik werk graag samen met andere therapeuten, zoals gynaecoloog, arts, fysiotherapeut, osteopaat, orthomoleculair diëtiste, huidtherapeut, hormoondeskundige etc. Wanneer ik van mening ben dat je daar ook bij gebaat bent, zal ik niet aarzelen jou door te sturen. Dit bespoedigt jouw Lymeherstel. Uiteraard altijd eerst in overleg met jou en jij beslist altijd of je mijn advies wel of niet opvolgt, het is immers jouw lijf!

 

WAT VERWACHT IK VAN JOU?

Ik zet me voor 200% in voor jou. Ik verwacht ook van jou dat je meedenkt.
Financieel is het belangrijk dat je voorbereid bent op de kosten van de consulten (en nee helaas ik kan geen facturen splitsen). Hier vind je mijn tarieven.

 

Houd rekening dat je naast mijn consultprijs ook kosten kwijt bent aan vervolgonderzoeken en suppletie. Die kosten zal ik bij het eerste consult pas voor je in kaart kunnen brengen. Gemiddeld ben je aan suppletie ongeveer € 200 per maand kwijt zolang je onder behandeling bent. Nogmaals dit is een gemiddelde en we bespreken wat wel en niet past.

Zet vooral jezelf nu op de eerste plaats, investeer in jezelf en laat die vakantie(s) even schieten want je neemt jezelf altijd mee (met pijn). Natuurlijk is dat niet leuk, maar hoe leuk is het als jij weer wat lekkerder in je vel zit?

 

 

HEB JE GEEN GELD VOOR DEZE BEHANDELING:

Kun je dit niet betalen, maak dan gebruik van de actie tot 1 maart 2024 waaruit ik iemand loot die zich heeft opgegeven. Deze persoon zal de gehele behandeling inclusief laboratoriumonderzoeken en supplementen gratis ontvangen. Deel daarom dit bericht zoveel mogelijk en denk aan jouw medemens die dit kan gebruiken, of jezelf natuurlijk.

 

 

DUIDELIJKHEID IN DE “LYME-JUNGLE”:

Hierbij nog even kort overzicht van interessante blogs:
❤    Tips om lyme te voorkomen

❤    Wat je kunt doen als je lyme denkt te hebben 

❤    Wat te doen als je lyme hebt

 

 

WAT VIND IK VERDER BELANGRIJK:

Ik heb even op een rijtje gezet waarom ik op deze manier behandel:

❤ Niet te lang te veel middelen tegelijk innemen:
Ten eerste omdat het vaak te veel stress geeft. Stress in het lijf was er al en je wilt vast niet nog een verergering van jouw klachten. In het geval van Lyme noemen ze dat een herxheimer-reactie. Ten tweede omdat ik wil weten waartoe jouw lijf nog zelf in staat is en ten derde omdat bij verandering het moeilijk te herleiden is welk middel daarvoor heeft gezorgd.
Misschien slik jij ook nog medicatie? Check dan dit ook even.

 Eerst jouw systeem weer zoveel mogelijk tot rust brengen & versterken:
Lyme kreeg jou te pakken, omdat jouw systeem niet in staat was om voldoende te vechten, waarschijnlijk door een verzwakt immuunsysteem. We kunnen nu wel allerlei wapens inzetten, maar wie zegt dat jouw leger nu wel de kracht heeft? Wanneer jouw systeem is afgesteld op nor-adrenaline om te overleven door bv trauma’s uit het verleden, blijft jouw lijf in de overlevingsstand. Lees meer hier.

Leuk bedacht om dan bv magnesium, zink etc in te zetten maar jouw lijf is veel slimmer dus die zorgt ervoor dat het zo snel mogelijk weer wordt afgevoerd: opname niet of nihil. Gelukkig is dit met homeopathie weer zoveel mogelijk te herstellen.

❤ Herstel balans van jouw vetzuren:
Met een klein vingerprikje neem ik tijdens een eerste consult 2 druppels bloed af. Hiermee kan ik jouw vetzurenbalans bepalen. Dit is enorm belangrijk want wanneer dit uit balans is, zijn al jouw cellen niet of nauwelijks in staat om de middelen goed op te nemen & afvalstoffen goed af te voeren.

❤ Voorkomen verergering/herxheimer:
zoals ik net al even noemde, wil ik dit altijd verergering voorkomen. We kunnen het beest wel gaan doden, maar als hij daardoor zo gestrest raakt dat er extra afvalstoffen vrijkomen, waardoor jouw  lever en andere afvoerende organen nog meer werk krijgen, ben je nog verder van huis. Lees alles hierover op deze pagina.

❤ Regie weer terug aan hersenen:
jouw hypothalamus hoort altijd de regie in handen te hebben, maar wanneer jouw afweersysteem 24/7 staat te loeien, gaat alle energie daar naartoe. Kortom jouw afweersysteem is op de regisseursstoel geklommen. Met homeopathie breng ik dat weer in balans.

❤ Herstel van jouw bioritme (slaap-waak):
omdat slapen zo enorm belangrijk is voor jouw herstel, start ik hier direct mee. Ieder orgaan heeft een bepaalde tijd waarop het werkzaam is, deze balans dient zo snel mogelijk hersteld te worden. Ben je bv in de ochtend te moe om op te staan en in de avond heb je juist wat meer energie en ben je weer te fit om te slapen? Lees dan vooral dit: https://lymeherstel.nl/tips/oververmoeid-te-wakker-om-te-slapen-te-moe-om-op-te-staan-bijnieruitputting-deel-1/

       Hormonen:
hormomen reageren op Lyme (tja wat niet). Ik kan jouw hormoonsysteem ondersteunen met natuurlijke middelen. Heb je last van jouw hormonen? Onregelmatige menstruatie? Niet te genieten voor je menstruatie? Buikpijnen? Overgangsklachten? Opvliegers? Check dan deze lijst: https://lymeherstel.nl/hormonen-vragenlijst/

❤ Afvoerwegen ondersteunen:
Via jouw darmen, nieren, huid, longen en lymfebanen. Alle afvalstoffen die vrijkomen tijdens de behandeling moeten goed afgevoerd worden, anders voel je je nog meer K. Hier kijken samen goed naar.

❤ Checken welke co-infecties jij hebt verzameld:
Ik gebruik hiervoor een handige checklist en aan de hand van jouw symptomen, krijg ik een overzicht van jouw eventuele co-infecties. Je vindt hem hier.

❤ Onbetaalbare lyme-behandelingen:
Lyme-behandelingen zijn over het algemeen bijna onbetaalbaar. Nu ga ik zeker niet zeggen dat ik goedkoop ben, maar in vergelijking met anderen ben ik voor de meesten nog redelijk betaalbaar. Ik liep hier zelf ook tijdens mijn lyme-behandeling tegenaan en probeer daarom de kosten zo laag mogelijk te houden, al is dat nog steeds een flinke investering. En helaas is de laatste tijd alles duurder geworden net als onderzoeken en supplementen daar heb ik ook mee te dealen.

We bekijken samen wat bij jou past en je kunt zelf ook heel veel doen aan jouw herstel; gratis en voor niets! Lees anders mijn blogs eens daar haal je al zoveel info uit.

 

 

TOP 3 BESTE TIPS!Oké, here we go!
Lyme is heel complex we moeten het dan ook op alle fronten goed behandelen! Vergelijk het met een 16 splinters in je voet, als je er 1 vergeet, loop nog steeds met heel veel pijn! Check dit complete overzicht ook nog maar even: https://lymeherstel.nl/tips/bijnieruitputting-deel-10-allerlaatste-tips-jou/

Maar start met een goede basis, om jouw afweersysteem (leger) weer sterk te maken!

 1. Zorg dat je vetzuren in balans zijn, zodat alle voedingsstoffen in de cel hun werk kunnen doen en alle afvalstoffen de cel kunnen verlaten. Uiteraard eet jij gezond en weet je welke voeding bij jou past.
 2. Neem rust voor jouw herstel; ga bv om de 2 uur even relaxen
 3. NEE; leer nee zeggen, zodat jij JOUW herstelenergie niet weggeeft aan anderen!

 

LATEN WE ELKAAR HELPEN!

Ken jij iemand met klachten? Aarzel dan geen moment en laat hem of haar dit lezen.  Dit blogartikel mag je ook delen via Social Media om op deze manier zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen! Kijk ook eens op mijn site www.lymeherstel.nl want ontzettend veel mensen hebben Lyme zonder dit te weten.

Wil je niets missen of anderen helpen? Deel dan deze link, zodat ze zich vrijblijvend in kunnen schrijven voor deze informatie.

 

OPROEP AAN THERAPEUTEN!

Lyme en de bijbehorende co-infecties komen steeds vaker voor. Helaas zijn er nog te weinig therapeuten bekend met de ziekte van Lyme en de bijbehorende symptomen.  Mijn streven is om de landelijke spreiding van Lyme-specialisten te vergroten, zodat er meer mensen op een zo natuurlijke en effectieve manier geholpen kunnen worden.

Op 13 september 2024 en in het najaar start weer een nieuwe 8-daagse geaccrediteerde vakopleiding tot Lyme herstel therapeut. In deze opleiding leer je om Lyme op een natuurlijke manier te behandelen. Ben jij therapeut of heb je de intentie om therapeut te worden? En wil jij leren hoe jij deze ziekte en co-infecties kunt herkennen en hoe jij vervolgens deze grote groep kunt helpen met een unieke allround natuurlijke behandeling? Dan is deze opleiding zeer geschikt voor jou! https://lymeherstel.nl/opleidingen/

Deze vakopleiding heeft ook 2 dagen medische accreditatie doordat huisarts Rhea Heeringa de opleidingsdagen Orthomoleculair en Hormonen verzorgt.

Deze vakopleiding is ook zeer geschikt voor homeopaten die 2 dagen een verdieping krijgen los van de andere niet-homeopaten. (NVKH accreditatie-aanvraag 2 dagen homeopathie, 1 dag medisch, rest overig).

Een laatste tip: deel deze blog met jouw behandelaar!

Over mij

Helaas heb ik zelf de Ziekte van Lyme mogen ervaren. Wat een nachtmerrie; ik was doodmoe, had overal pijn, kon niet slapen en raakte steeds meer uitgeput en depressief. Gelukkig heb ik deze slopende ziekte kunnen overwinnen en wil jou nu dolgraag helpen met herstellen!

Gerelateerde artikelen

4 Reacties

 1. Tamar de Heer

  Goedemorgen Gerrie,
  Is het ontvangen van de nieuwsbrief voldoende om mee te dingen in het verloten van de gratis behandeling?
  Hartelijke groet van Tamar de Heer.

  Reageer
 2. Evert Jan van der Horst

  Hi die lieve Gerrie
  Hierbij doe ik een poging voor Evert Jan om in aanmerking te komen voor de gratis behandeling..
  Veel succes en liefs verder.
  Knuf Hilke

  Reageer
 3. marian klop

  Voor een ieder die dit leest,
  Alles wat Gerrie schrijft hierboven moet u, en heeft ook mij, vertrouwen gegeven.
  Ik bid en smeek of ik in aanmerking mag komen voor deze behandeling.
  Ik ben al bijna dertig jaar ziek na ( van ) Lyme.
  Voor ieder hoop ik datw de zon weer gaat schijnen.
  Voor Gerrie, dat ze nog velen op weg naar een beter leven mag helpen. beter le

  Reageer
 4. jantina

  Ja ik zou graag hebben dat je een lootje voor mij trekt.

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin